@Teo si eu imi propun sa fac acelasi lucru, doar ca pe un emulator de PC pt titlurile vechi. Asta cand voi avea mai mult timp. (momentan inca ma ,,bat,, cu jocurile de la FS ). Ma intreb cat ti-a luat pt toate .
@Teo si eu imi propun sa fac acelasi lucru, doar ca pe un emulator de PC pt titlurile vechi. Asta cand voi avea mai mult timp. (momentan inca ma ,,bat,, cu jocurile de la FS ). Ma intreb cat ti-a luat pt toate .
@Teo - recomand sa rejoci God of War (2018) in New Game +, are complet alt feel dacade la inceput.
Si ce confirma toate preview-urile de pana acum e ca Ragnarok repara cam toate problemele care le avea primul joc - diversitatea e mai mare in primele 5 ore decat avea primul joc in totalitatea sa.
@Antioh:
Spin-off-urile le termini cam in 6-8 ore la care am mai adaugat inca vreo ora sau doua, depinde de caz, pentru video-urile extra cu making off si alte bonusuri.
La cele principale, exceptand GoW2 care are in jur de 12 ore, le termini cam in 10 ore. Timp la care se poate adauga continutul video bonus.
Daca vrei doar poveste, le poti juca pe normal, nu sunt dificile. Cu exceptia GoW3 care are o lupta dificila, le poti juca pe Hard pentru a fi mai satisfacatoare experienta. Din pacate, daca incepi pe Hard, nu ai posibilitatea sa treci ulterior pe Mediu daca ti se pare prea greu, doar pe Easy.
Sa stii ca GoW1, GoW2 si cele doua jocuri adiacente le poti juca pe PS3 si arata foarte foarte bine chiar si pe un TV de 165cm. GoW3 Remastered il poti juca pe PS4 sau PS5.
Avand in vedere ca poti gasi un PS3 SH la 200lei pe OLX, cred ca asta ar fi o varianta mult mai buna decat cea cu emulator pe PC. Jocurile ruleaza HD la 60 fps locked. Am facut o poza cu jocurile luate de mine si preturile pe care le-am dat.
Iti recomand sa sari peste GoW Ascension sau sa il joci la sfarsit daca simti nevoia ca vrei mai mult din mitologia greceasca.
@sexbomb91:
Nu mai am in momentul de fata PS5, am doar PS4 Pro insa cu proxima ocazie in care imi voia lua, voi rejuca GoW2018 si cred ca voi incerca New Game +, ma astrage ideea ca iti poti debloca chestiuni care nu exista in jocul clasic si inamicii sunt mai puternici si au atacuri diferite.
PS: Cred ca ar fi ok sa faci un mic edit postului tau in ''recomand sa rejoci God of War (2018) in New Game +, are complet alt feel daca ai totul deblocat la inceput.'', sigur mai sunt persoane care nu l-au jucat inca iar asta este un spoiler destul de mare.
Resident Evil 2&3 remake pe PS5; le-am terminat si pe PC, dar a fost oferta de Halloween pe PS Store si 90 lei ambele era un deal prea bun. Chiar daca 2-ul l-am terminat de 2 ori pe PC, tot mi-a placut, superb, partea cu casa si garajul cea mai interesanta, restul cam de umplutura.
3-ul, si mai scurt si mai slabut, prea grabit parca, grafica ceva mai buna; iar din momentul in care a deblocat povestea cu Carlos grafica o cam lua razna, se seta parca automat pe Very Low, dadeam restart la joc si isi revenea, dar tot mai facea figuri.
Astept si RE 4 remake, nu am avut posibilitatea sa le joc varianta originala la timpul lor.
---------- Post added 30-10-2022 at 07:27 ----------
Chiar bun, pacat ca nu l-am terminat. Fiind fan studio Ghibli nu aveam cum sa nu il joc.
---------- Post added 30-10-2022 at 07:41 ----------
Tin minte cand l-am jucat pe PS2 prima data in 2007, doamne ce experienta a fost, fan din start, apoi tin minte in 2008, vara, am cumparat 2-ul de la emag din showroom, in carcasa acea neagra, 158 lei a fost, ala a fost apogeul), cele 2 fiind si preferatele. Dupa am luat ps3 special pentru gow 3, care nu prea m-a dat pe spate. Cele de PSP nu am avut posibilitatea sa le joc. Ascension-ul a fost o porcarie, l-au facut in special pentru online. GOW 2018a mers ca uns, m-a deranjat faptul ca monstrii aveau culori diferite in functie de gradul dificultatii lor, parca prea putini. Partea cu elfii a fost boring rau pentru mine, vad ca si in Ragnarok ii mai baga.
God of War Ragnarok @ PS5 - Give me God of War Difficulty - 73h
+ povestea jocului mi s-a părut superbă *1
+ interacțiunea dintre personaje, Mimir, Kratos, Atreus, etc, mi s-a părut cea mai bună pe care am văzut-o într-un joc
+ dialogurile și voice acting-ul, cele mai bune pe care l-am întâlnit într-un joc
+ combat-ul mi-a plăcut foarte tare, mi s-a părut mai responsiv decât cel din GoW2018, again, cel mai bun pe care l-am întâlnit într-un joc *2
+ misiunile secundare sunt un must-have, multe legături narative cu povestea principala
+ grafica mi s-a părut excelență, l-am jucat în Favor Quality 40fps, citisem unele nemulțumiri cum că ar arată ca un joc de PS4. Eu nu am simțit acest lucru. Ca și înclinație artistică mi s-a părut top, unele tărâmuri arată extraordinar. Ca și parte tehnică, strict în partea de gameplay posibil ca RDR2 sau TLOS să fi avut texturi și animațîi mai bune pe partea de fețe cu câteva procente. Probabil din cauza acestor lucruri s-a mai spus că ar fi arătat ca un joc de PS4, lucru cu care eu nu sunt de acord. Exceptând această mică observație legată de animațîi, mi s-a aprut cel mai frumos joc pe care l-am experimentat.
+ unele scene din joc mi s-au părut over-the-top, jaw-breaking. Vreo cinci la număr, nu îmi amintesc să mai fi întâlnit scene atât de tari în jocuri, au mai fost unele care s-au apropiat de cele din GoWR însă nu au fost la intensitatea asta. *3
+ coloana sonoră
+ Odin *4
+/- o chestiune neutră pe care am simțit-o a fost aceea că mi-aș fi dorit ca unele capitole să fie exploatate mai mult. Asta poate să fie și un plus, depinde cum îl privești, dacă îți place să fie mai concentrat sau nu. *5
*1
*2
*3
*4
*5
Am avut așteptări mici pentru acest joc, eram în tabăra celor care vedeau seria originală că fiind apogeul seriei și criticam mereu direcția în care s-a îndreptat jocul cu mitologia nordică.
Înainte de a-l juca și în timpul jocului m-am ferit la maximum de orice fel de spoiler, lucru pe care îl recomand cu strictețe, dintr-un thumbnail de pe YouTube poți să iei un spoiler major de la o scenă pe care dacă o experimentezi în joc, te va lasă cu gură deschisă și total altele vor fi emoțiile când vei fi surprins.
Mi-a luat cam o luna și jumătate să îl termin, am început la jumătatea lui noiembrie și l-am terminat pe 31dec. L-am jucat doar în weekend când făceam seri albe și eram în starea potrivită, l-am tratat că pe un joc de ceremonie.
Înaintea lui am reterminat si jocurile precedente pentru a avea memoria proaspată.
Am puțin peste 240 de jocuri terminate iar pentru mine GoW:R a fost, probabil, cel mai bun joc jucat vreodată, fiind în clasament lângă RDR2, HL2, Bioshock, poate chiar în fața lor.
Am mai vazut unele pareri negative despre joc, which is totally fine, suntem oameni diferiti cu gusturi diferite, însă pentru mine călătoria pe care am avut-o alături de aceste personaje în cele 70+ ore jucate a fost peste orice altă experiență avută în gaming.
NOTA: 10
Final Fantasy 7 remake
nota 11 din 10 ,încercați-l neapărat, e genul de joc în care nu iti vine sa te oprești și esti foarte curios sa vezi ce se mai întâmplă în poveste
Resident Evil 4 Remake
Am butonat vreo 2-3 ore The Mercenaries si e super fain. 4 caractere cu abilitati si arme diferite. Pacat ca nu are optiune de online la acest mod. (CO-OP?)
Mi-am facut un obicei ca atunci cand apare un joc dintr-o serie pe care o apreciez, joc partile precedente inainte de lansarea lui. Asa am facut si cu God of War iar experienta finala cu GoW:R a fost superioara datorita acestui lucru, aveam proaspata in minte toata povestea si am apreciat mai mult evolutia jocurilor.
In drumul catre AW2, am inceput cu Bright Falls Complete Episodes https://www.youtube.com/playlist?lis...zqBrUh9hKFkjWS
Este o miniserie de sase episoade care te introduce in atmosfera jocului. A fost promovata de Xbox inainte de lansarea lui AW1. Este facuta in stilul Twin Peaks, serial care merita vizionat inainte. Sam Lake, creatorul AW, a precizat in cateva interviuri ca a avut acest serial ca si inspiratie.
Alan Wake Remastered : Xbox Series X
Prima data l-am jucat in 2010 cand a aparut si mi-a placut intr-un mod deosebit. Am jucat recent versiunea remasterizata si am avut aceeasi impresie pozitiva. Nu am mai experimentat o astfel de atmosfera intr-un joc, mult timp mi-au ramas in minte show-urile de la TV si emisiunile de la radio cu Pat Maine. Oraselul in care actiunea se intampla are un farmec aparte iar povestea este superba.
NOTA: 9.5
Alan Wake's American Nightmare : Epic Games
Daca-l aveti in colectie, merita jucat. Nu adauga nimic esential povestii principale dar atmosfera este la fel de buna. Daca il joci cu asteptari de joc principal, poate fi dezamagitor, insa daca-l privesti strict ca pe un spin-off sau pur si simplu ca pe un DLC al jocului principal, este o experienta de cateva ore care merita si care te introduce si mai bine in universul Bright Falls / Night Sprins. Este bazat mai mult pe gameplay si mai putin pe poveste, are un usor aer arcade.
NOTA: 8.0
Control Ultimate Edition: Xbox Series X
Singurul motiv pentru care l-am inceput a fost acela ca are anumite legaturi cu universul AW, stiam ceva vag dar nu ma asteptam la experienta pe care urma s-o am, credeam ca-i generic 3rd person shooter and that's it.
Singura chestiune mai slaba pe care am gasit-o a fost personajul principal, Jesse nu mi-a trezit un interes foarte mare.
Povestea daca o privesti strict ca pe una clasica cu un fir narativ obisnuit, este posibil sa nu-i simti frumusetea, nu vei vedea padurea din cauza copacilor. In acest joc la capitolul poveste am integrat tot set & settings si mi-a iesit o experienta memorabila. Jocul are extrem de multe elemente informative care adauga un plus valoare povestii: pagini de citit, casete audio, parti video, misiuni secundare, personaje extra, etc. Unele personaje secundare mi s-au parut foarte interesante, un factor foarte important al povestii este si The Oldest House cu tot ceea ce cuprinde. Daca dupa ce ai terminat jocul inca nu iti este foarte clar ce s-a intamplat si de ce, sau ce reprezinta Object of Power, Altered Items, Polaris, The Board, etc. este posibil sa nu fi fost indeajuns de atent la joc si experienta sa fie diluata cand tragi linie.
Va recomand sa urmariti acest canal in cazul in care aveti unele neclaritati: Gaming University . Tipul expune foarte bine unele chestiuni complexe din joc fara sa abereze.
Lumea din Control are multe secrete, unele easter-egg-uri sunt superbe. De exemplu, jocul expune de cateva ori o metafora despre o camera si un poster de pe perete. De-a lungul jocului vei intalni multe tablouri si postere pe pereti. In situatiile in care acestea expun o imagine care are legatura cu o trecere dintr-o locatie in alta (pasaj, pestera, gaura, fereastra, usa, ocean, etc ), acel zid se poate distruge. In cele mai multe situatii vor fi bunuri extra, insa in unele vor fi si puzzle-uri, unele foarte interesante. Vezi exemplu asta aici se discuta unele chestiuni importante despre AW2 nestiute inainte de aparitia jocului. Asta este doar un mic exemplu din cat de complexa este lumea din acest joc. La fel ca si multe alte situatii, se poate trece usor peste ele daca nu se exploreaza corespunzator jocul.
Din pacate, jocul nu arata foarte bine pe console. Modul RT ruleaza in 30fps iar in comparatie cu PC-ul, ( https://youtu.be/-Vn9LXYdyfI?si=NUlAGAV6WaUXWY_w&t=770 ) aproape toate detaliile sunt pe low iar cateva optiuni pe medium. Mai are un mod 60fps cu rezolutie mai slaba, detalii mai putine si RT OFF. Doar dupa ce l-am terminat am zis sa-l incerc si pe vechiul PC unde aveam un RTX2060 si mare mi-a fost surprinderea cand am observat ca imi functiona cu detalii si RT la maximum in 1080p 60fps. As fi preferat sa fie optiunea asta si pe console, insa nu am avut norocul. As fi preferat imaginea sa fie mai soft, insa sa am toate acele reflexii si detalii care inca sunt in top. Am vazut zilele astea un top de la NVidia si Control inca este printre primii cinci la implementarea RT-ului. Daca aveti un PC cu placa video RTX, chiar si din generatie mai veche, luati-l pe PC si-l jucati cu gamepad, va fi un deliciu vizual!
NOTA: 9.5+
Alan Wake 2 - Epic Games
M-am ferit de orice fel de informatii inainte de aparitie, am vrut sa ma arunc cu totul in experienta si sa fiu cat mai mult surprins.
Povestea mi s-a parut extraordinara, multe chestiuni la care nu ma asteptam au fost prezente.
Din punct de vedere grafic nu am intalnit nimic care sa fie apropiat de el. Mi-am luat alt PC special pentru a-l juca cu absolut toate detaliile la maximum, Ray Tracing Ultra, 90fps. Cam atat de tare l-am asteptat!
Gameplay-ul mi s-a parut perfect, seamana destul de mult cu RE2/3/4 Remake, insa nu se simte atat de rigid, din fericire este mai dinamic.
Saga Mind si Writer's Room, idei extraordinare care chiar au functionat si au fost utile.
Printre multele alte legaturi cu jocurile precedente din Universul Remedy, in acest joc se afla si cateva misiuni secundare FBC denumite Nursery Rhyme. Imi amintesc in mod particular de una dintr-o cabana. Dupa ce rezolvi puzzle-urile respective, la fiecare misiune vei primi un articol bonus care va fi livrat de fiecare data intr-un mod diferit. In cazul acesta, dupa rezolvare am auzit ca cineva batea la usa. Stiam ca inlaturasem toti inamicii din zona si se simtea o atmosfera pustie. Am decis totusi sa stau cu arma pregatita. Deschid usa, insa nu era nimeni. Aud pasi care duceau catre scarile care faceau legatura cu etajul si incerc sa ii urmaresc, eu stand tot la parter. Aud la etaj ca acea persoana a intrat si iesit din cada, dupa care a inceput sa se deplaseze catre dormitor. Pe pat imi lasase cadoul iar pe jos erau urmele de pasi de pe tot traseul. A fost un moment destul de spooky si doar in aceasta misiune am intalnit acest tip de interactiune.
Plus multe, multe alte chestiuni la care exceleaza. Un simplu exemplu, desi 95% din persoane nu ar considera spoiler, il voi pune totusi cu tag:
Legat de sfarsit:
NOTA: 10
Puteti juca AW2 chiar si daca nu ati jucat AW1 sau Control, insa experienta completa este daca le jucati pe ele inainte, sunt legaturi importante care imbunatatesc considerabil experiena.
Pacific Drive @ Epic Games 26h
Cateva pareri spoiler-free:
Tocmai am terminat jocul, mi-a placut intr-un mod diferit fata de altele, m-am conectat foarte tare cu lumea din el, personajele, povestea, masina, tot lore-ul. Pentru mine au fost top aceste chestiuni, mai ales daca explorezi si alte zone secundare, afli mai multe povesti, asculti inregistrari legate de evenimentele petrecute in joc, interceptari radio random, mesaje fax, samd. Mi-a ramas o chestiune in cap citita intr-un review: ''Mysteries worth chasing down'' .
Totusi, sunt anumite chestiuni de progress-pacing care sunt diferite fata de ceea ce ma asteptam. In cele 26 de ore jucate, nu am murit niciodata, nu am pierdut timpul aiurea tinand jocul deschis cat ma duceam sa fumez, am explorat mult. Am ajuns la sfarsit cu doua dulapuri full de provizii, insa tot aveam motorul de la inceputul jocului. Resursele pentru unul mai bun devin accesibile destul de tarziu in joc si tot asteptam momentul potrivit sa ma duc dupa ele, intre timp a venit ending-ul. Nu am avut niciun accesoriu din gama ultimate pe masina, toate gadget-urile interesante erau de neatins. Probabil a fost vina mea fiindca asta a fost primul meu sort-of-RPG jucat si am luat totul prea in stilul clasic si ''chasing stories''. De exemplu, pentru a colecta o resursa premium cu care puteam sa-mi fac accesorii de top, aveam nevoie sa o scanez intai pentru a afla cu ce tip de instrument o pot colecta. Pentru a crea acel instrument aveam nevoie de cateva elemente cu magneti pe care nu puteam sa le gasesc niciunde. Dupa cateva ore am gasit aleator pe o harta acea masinarie care transforma metalul uzual in magnetii de care aveam nevoie.
Desi experienta a fost una extraordinara, daca as fi stiut anumite chestiuni inainte, cred ca ar fi fost superioara, daca as putea sa-mi sterg jocul din memorie, l-as juca diferit si sunt sigur ca mi-ar fi placut chiar si mai mult. As pune cateodata pauza la story, as incarca masina cu tot ceea ce am nevoie pentru un roadtrip cu un obiectiv precis in minte si as pleca in cautarea lui. Cumva, jocul te indeamna sa faci asta, insa eu cand aveam 20 de ore in joc si eram aproape la ultima misiune, credeam ca-s la jumatatea jocului. Am amanat aceste lucruri de explorare a materialelor, nu as mai face-o din nou.
Daca va place genul acesta, va recomand sa cititi ''Roadside Picnic'', este cartea de inspiratie pentru STALKER, filmul de Tarkovsky si jocul din anul 2007. Acum cand scriu acest text am dat un search pe google si am aflat ca este material principal de inspiratie si pentru PD, imi era ca-s eu paranoic si vad legaturi unde nu-s.
Am simtit un aer psihedelic la el, parca eram Terence McKenna in Bright Falls, prin radio comunicam cu personajele din Stranger Things, conduceam DeLorean-ul din Back-to-the-Future, iar totul s-a petrecut in timpul unui trip pe acid.
NOTA: 9.5 cu cateva minusuri
Ador tot ceea ce tine de operele lui Kafka si am incercat sa-l experientez si in acest mod de entertainment, gaming-ul. Mai jos sunt patru jocuri terminate care se incadreaza in acest tipar.
Metamorphosis - Xbox Series X
Jocul este inspirat direct din doua opere ale lui Kafka, Metamorfoza si Procesul. Te culci om, te trezesti gandac si incepi aventura. Partea interesanta este ca pe parcurs ajungi sa interactionezi cu personajele si actiunea din Procesul, o condamnare absurda a unui personaj care nu poate sa afle motivul pentru care este acuzat.
Jocul este interesant, insa nu ajunge sa exploreze in detaliu tot absurdul situatiei, unele scene le reproduce 1:1 cu cele din operele literare, insa majoritatea lipseste.
NOTA: 6.0
Resident Evil: Revelations 2 - PC
Ma asteptam sa aiba legaturi mai stranse cu scriitorul, mai ales dupa ce am citit pagina de wikipedia, creatorul declarand ca operele lui Kafka au fost sursa principala de inspiratie. Jocul are patru capitole si fiecare are denumirea unei opere, In the Penal Colony, Contemplation, The Judgment si The Metamorphosis. Sunt unele conexiuni legate de numele personajelor, putin pe partea de actiune / poveste si cateva manuscrise pe care le gasesti in joc. Nimic mai mult.
In rest, jocul se simte ca un Resident Evil clasic din acea era, totul bun la el, insa nimic memorabil.
NOTA: 7.0
The Stanley Parable: Ultra Deluxe - Xbox Series X
Jocul asta este demential. Auzisem de el acum vreo 10ani cand era foarte popular pe PC, insa recent l-am redescoprit intr-un articol ''top kafkaesque games'' si l-am incercat.
Simt nevoia sa scriu o groaza despre el, insa ma voi opri la cateva idei importante, vreau sa fie ceva succint, nu un eseu.
Jocul este despre un corporatist clasic care face acelasi lucru zi de zi, pana intr-un moment in care apare o schimbare si decide sa exploreze cladirea in care-si desfasoara activitatea.
Din punct de vedere al atmosferei, are ceva din aceste filme: Being John Malkovich, Groundhog Day, The Truman Show, Inception, Severance, Black Mirror's, in special Bandersnatch.
Ca si jocuri, singurul cu care seamana, insa doar in anumite privinte, este Portal. In special datorita naratorului si a senzatie ca esti tratat ca un experiment.
Are in total 42 de feluri in care se poate termina, nu le-as cataloga drept ending-uri, ci concluzii. Toate sunt foarte interesante, insa vreo cinci trec de acest stadiu si pot spune ca sunt geniale.
Pe langa factorul princial, absurdul, pot spune ca are un umor diferit, l-as numi meta-umor. Pana si felurile in care deruleaza intro-urile cand deschizi jocul, sunt dfierite cu fiecare ocazie, se simt diferit. Nu as vrea sa intru in spoilere, insa daca il jucati pe Xbox, nu folositi Quick Resume. Cand terminati sesiunea, iesiti din joc cu quit game. La un moment dat eram atat de prins in trip, incat aveam impresia ca jocul imi schimba setarile Xbox-ului din dashboard.
NOTA: 9.5 -10
Mouthwashing - PC
Jocul este despre un echipaj care trebuie sa recurga la anumite chestiuni bizare pentru a supravietui. Grafica este creata in stilul early-2000, atmosfera foarte buna, sunetul la fel. Singurul minus pe care l-am simtit a fost acela ca voice acting-ul este inexistent, in prima parte a jocului poate fi confuza situatia fiindca nu stii daca vorbesti tu sau persoana din fata ta, mai ales ca nu joci cu un singur personaj.
Relatez o coincidenta foarte mare legata de acest joc, prin 2014 scrisesem o mica poveste pe care am trimis-o catre un blog destul de popular din acea vreme, ''ceva trendy si urban'' se numea, acum nu mai exista. Povestea mea era extrem de asemanatoare cu cea din joc, actiunea era aceeasi in proportie de 80%, evenimentele se intamplau pe un vapor in deriva, nu pe o nava spatiala in deriva, iar elementul surpriza nu era apa de gura, ci.....tobe...pasta de dinti. Nu cred in vreo teorie a conspiratiei, ci pur si simplu o vad ca pe o coincidenta foarte mare. In ambele cazuri, personajele ajungeau sa aiba aceleasi actiuni, actiunea nu era 1:1, insa batea fix in aceeasi directie.
NOTA: 8.0
Bookmarks