Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 24

Thread: Microsoft Xbox 360: Games on Demand !

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    Microsoft Xbox 360: Games on Demand !

    S-a vorbit mult despre acest nou feature pe consola de la Microsoft: Xbox 360. Mai exact, s-a discutat pro si contra, s-au expus idei, s-a spus ca ar insemna moartea retail-ului, ca e problema cu spatiul/bandwithul si tot asa... Ei bine, pana la urma se pare ca fenomenul numit criza a avut cel mai important cuvant de spus, iar Microsoft n-a mai stat pe ganduri. Prin urmare, astazi avem dovada pe un NXE, in filmuletul prezentat de Joystiq. Un nou "blade" numit Games on Demand, prin care va puteti achizitiona jocurile, fara sa aveti nevoie de disk. In cazul de fata, este prezentat Lego Star Wars TCS, la pretul de 1600 sau 19.99 USD, cu dimensiunea de 5.71GB.

    Ca un mic bonus, tot in video putem observa cum din orice joc se poate folosi functia Quick Launch pentru a porni un alt joc cumparat cu Games on Demand. No more searching for the original disk... Acum, nu stiu ce sa zic. In cazul unora, va fi un lucru bun, preturile fiind mai mici decat pe retail.

    Pe de alta parte, nu pot sa nu imi opresc zambetul ironic... gandindu-ma la faptul ca Microsoft vede in asta o modalitate de a "repara" problema cu spatiul pe un DVD9. Nu m-ar mira sa vedem in curand jocuri care nici nu vor mai exista retail, doar pentru ca ar costa prea mult sa se manufactureze pe 4-5 DVD-uri...

    Acum, hai sa discutam despre faptul ca cel mai mare HDD pt. Xbox 360 este de 120, iar majoritatea inca au de 20GB... Isn't it ironic ? Pun pariu ca in scurt timp vom vedea ceva HDD-uri de la Microsoft de capacitate mai mare, insa cu pret dublu fata de HDD-urile de PC cu aceeasi capacitate... Grrr...

    Viddler.com - Xbox 360: Games on Demand - Uploaded by Joystiq@@AMEPARAM@@http://www.viddler.com/player/acbebd42/@@AMEPARAM@@acbebd42/
    Attached Images Attached Images microsoft_xbox360_gamesondemand_david_vs_goliath.jpg

  2. #2 SP
    Turbo Killer RonanN1's Avatar
    Foarte bine! Wooo! I love DLC's

    *p.s.

    Cu o mică excepție...pe care-am scris-o �n topicul: http://www.consolegames.ro/forum/f60...jocuri-sau-nu/

  3. #3 SP
    Senior Member eXist's Avatar
    Nu ma afecteaza, nu ma deranjeaza... Mult mai simplu de achizitionat.

  4. #4 SP
    Member Sanjuro's Avatar
    Din cele pe care le-am citit, am tras concluzia ca pe Games on Demand vor aparea doar jocuri care au imbatranit deja pe rafturile magazinelor, nu cele noi. Poate asa o sa-mi iau in final Fable 2.
    Personal, mi se pare cea mai buna metoda de a livra un produs digital. Ca un avid utilizator de Steam, mi-am alcatuit o librarie frumusica la care voi continua sa adaug. Dai purchase la un joc si apoi iti gasesti ceva de facut pentru maxim 2 ore, nu stai sa mai astepti pana la 2-3 saptamani uitandu-te spre final zilnic in cutia postala.

    Daca s-ar trece definitiv la metoda asta, lumea n-ar mai avea cum sa pirateze, iar un titlu nu va mai schimba 3-4 maini, cine-l vrea, n-are cum sa-l imprumute sau sa-l achizitioneze second. Ar fi frumos sa introduca si optiunea de a achizitiona cu scop de a darui. Asta-i loveste pe pasionatii de editii collector's sau pe cei care prefera sa-si umple o biblioteca cu jocuri, nu carti, dar firmele axate pe produse inspirate din jocuri nu vor avea de suferit.

    Referitor la spatiul limitat de HDD si DVD-DL, ai intotdeauna o alegere de facut. Alegerea este sa cumperi o consola, sa cumperi toate DLC-urile, sa-ti umpli hard-ul, nu ti le baga nimeni pe gat. Am trecut de la hard-ul mic la cel mare doar pentru ca mi-am schimbat consola, altfel n-o faceam. Nu ma omora nici zgomotul DVD-ROM-ului, nici timpii de loading.

    PC-ul nu a trecut la un suport optic de capacitate mare in cazul jocurilor, desi ar avea probabil cel mai mare drept (placi video cu 2GB memorie pregatita pentru rezolutii uriase), ci se orienteaza tot mai mult pe distributie digitala prin servicii ca Steam, Direct2Drive, etc., consolele au memorie prea mica pentru a procesa texturi de 1920x1080 la jocuri mai complexe decat cele de tenis, box, in general orientate pe spatii mici, cu alte cuvinte, problema spatiului de stocare al discurilor nu este atat de presanta.

    Vor aparea HDD-uri mai mari de 120 GB si pe 360 in momentul in care e cu adevarat nevoie, in momentul in care interogarile pe care le face sistemul Xbox Live fara sa stim vor scoate la iveala acest lucru, dar si atunci, ai o alegere. Il cumperi sau nu, schimbi consola sau nu, renunti la console sau nu, cert este ca nimic nu e obligatoriu si nimic nu-ti rapeste placerea de a te juca. Vorbim aici despre cei care au pus console on-line multiplayer gaming-ul pe harta, iar MS face mutari in portofoliul de periferice numai atunci cand isi extinde si diversifica serviciile. Cum poate asta sa fie un lucru rau?

  5. #5 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Din pacate unii vad doar partea frumoas a lucrurilor. Eu pe langa asta mai intrevad si ceea ce Microsoft si-a dorit (si a si avut cu multe produse) intotdeauna: MONOPOL. Nu mai vorbim aici de mii de retaileri care vor muri, si sutele de mii de locuri de munca aferente odata cu ele. Nu mai vorbim atunci de pret concurential... Microsoft impune. Nu-ti permiti = nu cumperi. Sper doar ca piata retail n-o sa se lase atat de usor, sau ca macar vor aparea alternative... daca nu, aleluia.

    P.S. Cat despre "doar jocurile care au imbatranit deja pe rafturile jocurilor", sa fim seriosi... Doar nu erau nebuni cei de la MS sa anunte ca Halo 4 sau mai stiu eu ce GoW3 va fi exclusiv "Games on Demand". I-ar fi omorat lumea cu pietre. Asa, incet-incet, fara prea mult zgomot (de-asta nici nu s-a trambitat despre Games on Demand la conferinta, desi era un super headline)... se strecoara pe piata, mai omoara doi-trei retaileri...

    P.P.S. Si ca sa-mi inchei "pledoaria", la un mic search am gasit Lego Star Wars The Complete Saga la 12 USD retail... dar deh, unii sunt mai cu mot, vor la 19.99 de la Microsoft, cu adresa din UK (ca de Romania Microsoft nici nu a auzit), stiind clar ca le poate fi taiat contul oricand. Be my guest !

  6. #6 SP
    Member Sanjuro's Avatar
    Nevoia de discuri va disparea, iar MicroSoft nu e prima companie care vede lucrul asta sau care declanseaza mutari decisive. Este o industrie ca oricare alta, evolueaza, iar crudul adevar este ca cine nu rezista, piere. Istoria este plina de astfel de exemple in toate domeniile, iar lucrurile nu se vor schimba niciodata si se impune sa privim evenimentele de o maniera obiectiva si detasata.

  7. #7 SP
    Member obidan's Avatar
    Fine, imi repar RROD-ul
    Imi cumpar hard de 120gb
    IMi iau wireless adapter
    Cand se lanseaza noul Xbox360 Table fara de care nu pot sa joc multiplayer?

  8. #8 SP
    Banned Mario's Avatar
    astia de la microsoft sunt haiosi ei au hdd de 20 gb si lanseaza jocuri care au cate 6 gb,si nu e rentaboil ptr ca cutiuta aceea de plastic le face mai mult profit,deoarece pe ei cutia ii mai costa 3 $ si mai fac 20 cu ajutorul ei,deci nu credca va conceni firmelor de jocuri,sa numai vb. de magaazine speciale ptr asea ceva

  9. #9 SP
    Member Snake's Avatar
    Mario, daca vorbeai romaneste poate ne intelegeam si noi. Cum poti sa-ti expui o parere despre o asemenea firma cand pana si limba natala o faci praf ?

    Eu unul sunt impartit in doua. Pe deoparte ma gandesc la ce spune MonkY (si ii dau dreptate). Pe de alta parte, as vrea sa am un acces mai facil la anumite titluri. Din pacate cu HDD de 120GB eu deja ma chinui. Daca incep sa iau jocuri On Demand, o sa ajung mai rau ca pe PC in vremurile grele. Install, play, uninstall. Dar sunt sigur ca vor scoate rapid niste HDD-uri cu preturi astronomice.

    Cat despre unitatea de stocare optica, n-o sa moara niciodata. Stati voi linistiti, nici mama distributiei digitale n-o sa se compare cu diskuri holografice (sau multilayer) de cate 500GB, diskuri deja anuntate, nu simple povesti.

  10. #10 SP
    Member Solozaur's Avatar
    O chestie la care trebuie sa ne gandim este si faptul ca n-o sa vedem reduceri cum vedem de ex pe amazon la titluri mai vechi de 5 luni, toate stau pe un server nu ii doare pe ei ca sunt cumparate sau nu, dar asa fizice sunt nevoiti sa faca reduceri sa le vanda ca dupaia le ocupa locul in depozit degeaba!

  11. #11 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Eeeh, mai fac reduceri si cei de la MS... cum ar fi la addonuri de la 800 puncte la 400 puncte. Valabilitate "only this weekend"

  12. #12 SP
    Member Kratos's Avatar
    Distributia digitala este viitorul. Asta e clar. Insa asa cum colectionarii exista de mii de ani, asa vor exista si produsele fizice care pot fi colectionate. Poate sa apara orice nebunie digitala, nimic nu se compara cu o versiune Deluxe, Collector's Edition, Special Edition sau mai stiu eu ce. Niciodata, indiferent de pret sau ca vine in 10 minute fata de colet care vine in luni de zile. Amen !

  13. #13 SP
    esbhrwvnjfkajhd SeikQ's Avatar
    Vad ca lumea inca e entuziasmata de celebrele discuri de 500 GB. Respectivul disc, a fost anuntat cu mult timp inainte ca blu-ray sa-si faca aparitia. Nimeni nu o sa investeasca banii necesari producerii si promovarii unui nou format, tocmai acuma cand blu-ray abia incepe sa infloreasca. Sa nu uitam ca suportul blu-ray a fost ajutat de o intreaga flota formata din giganti media. Suportul optic mai are tot atata de trait cat si hard disk-ul clasic. Stim cu totii dezavantajele unei unitati de stocare cu componente in miscare: sunt lente, galagioase, se incalzesc s.a.m.d. DVD-ul a avut o durata de viata de aprox. 10 ani(+ cativa ani de acum in colo), daca si blu-ray-ul o sa dureze tot atat, pai la cum au evoluat deja serviciile "direct download", in 10 ani nu cred ca o sa mai vedem suport optic. Heck, industriei muzicale, i-a mai ramas decat un singur pas pana la distributia digitala totala. Filmele deja se distribuie si in format digital. Ghiceste careva care este urmatorul media entertainment pe lista de "digital download"? Gigantii media precum Microsoft au prins valul si din pacate/fericire nu te poti impotrivii lor.

  14. #14 SP
    Member reltih_floda's Avatar
    Bun ,bun,scapi de piraterie,dar ce te faci cand dai 20$ si de fapt jocul e o porcarie??Ex:Terminator sau Damnation,sa nu uitam si de Hour of Victory!!!!!Sper sa nu ajunga si jocurile ceva exclusivist,doar pentru chiaburi.
    P.S. deja cei de la M$ sunt nesimtiti prin monopolul Windows....faptul ca nu ai de unde alege,e cam aiurea.

  15. #15 SP
    Senior Member erik95's Avatar
    Quote Originally Posted by reltih_floda View Post
    Bun ,bun,scapi de piraterie,dar ce te faci cand dai 20$ si de fapt jocul e o porcarie??Ex:Terminator sau Damnation,sa nu uitam si de Hour of Victory!!!!!Sper sa nu ajunga si jocurile ceva exclusivist,doar pentru chiaburi.
    P.S. deja cei de la M$ sunt nesimtiti prin monopolul Windows....faptul ca nu ai de unde alege,e cam aiurea.
    Si daca-l cumperi pe disc nu e la fel de prost si mai dai si 60$, daca-l iei la lansare. Pentru asta exista reviewuri, demouri etc

  16. #16 SP
    Senior Member Dj Mo's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Eeeh, mai fac reduceri si cei de la MS... cum ar fi la addonuri de la 800 puncte la 400 puncte. Valabilitate "only this weekend"
    Este week deal nu week-end deal.

  17. #17 SP
    Member Sanjuro's Avatar
    Si week-end deal sa fie si tot e bine. Ultimul exemplu pe care-l am in minte e legat de UT III care a fost redus la jumatate pentru 2 zile si vanzarile in acest interval foarte scurt au crescut cu 2000%. Deci, merge si sistemul asta, oamenii sar la discounturi fara sa stea prea mult pe ganduri.
    Observ ca libraria e chiar puternica pentru lansarea Games on Demand cu Mass Effect, Bioshock, Oblivion,...

  18. #18 SP
    Senior Member muggs's Avatar
    Eu sincer de abia astept...mai ales daca pretul va gravita in jurul celor 20$ cu siguranta voi cumpara destul titluri , si imo e doar un pas inspre viitorul nu foarte indepartat , cu ocazia asta se va polua si mai putin...less dvd's carcase .. manuale..nu sunt genul care tine neaparat sa aiba ceva pe raft.

  19. #19 SP
    Senior Member h0stile's Avatar
    Sanjuro, nevoie de discuri poate va scadea insa cu siguranta nu va disparea. Cartile au disparut? Nu, si nici nu vor disparea. E altceva sa citesti o carte decit sa te uiti la un pdf pe monitor (iar kindle mi se pare groaznic). este un survey foarte interesant facut recent de Vuze in urma caruia au concluzionat ca cei care folosesc in mod regulat torrents (in US) cumpara mai multe filme (pe disc) decit cei care nu folosesc asa ceva. bineinteles, aceasta categorie de persoane se si duce la cinema mai des. asta inseamna ca distributia digitala este vazuta (de un procent important de persoane) ca un fel de trial pentru achizitia pe suport fizic. MS vrea sa introduca acest sistem de distributie din simplul motiv ca nu vrea sa adopte blu-ray. in plus, aceasta metoda ar putea da friu liber producatorilor si astfel vom vedea jocuri mai mari de 6-7GB.

  20. #20 SP
    Senior Member Khan's Avatar
    Atata timp cat Microsoft vinde varianta arcade si DLC-urile de succes ies si in format fizic (vezi Lost and Damned) cred ca viitorul de care vorbiti voi nu e atat de aproape.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 35 Last Post: 29-10-2012, 10:07
  2. Replies: 25 Last Post: 07-08-2009, 00:22
  3. Replies: 3 Last Post: 15-08-2008, 12:48

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts