In sfarsit mi-am facut si eu putin timp si am fost sa ma joc si eu pe un WiiU sa vad cu ce se mananca. Am incercat un Mario si Call of Duty. La cate Mario sunt, nici nu stiu care era. Call of Duty era Black (c)Ops II.
Prima impresie a fost ca tableta e prea grea. Iar atunci cand jucam Mario, in unele momente, trebuia sa ma uit doar la tableta ca sa joc. Atunci ce rost mai are TV-ul? Asta e si rostul unei console, sa te joci pe TV. Daca vreau sa ma joc pe o tableta cumpar o tableta si aia o sa faca si alte chestii in plus. E destul de ergonomica, desi stick-urile mi se pare putin prea sus pozitionate si ajungi mai greu la ele daca ai mainile mai mici. Ca gameplay se comporta ca orice alt controller obisnuit. Problema pe care o vad eu este ca atunci cand te joci ceva mai mult, devine obositor pentru ca nu poti ca si cu o maneta obisnuita sa o tii pe picior in timp ce joci pentru ca e prea mare. Si daca o tii in aer prea mult timp, devine din nou obositor pentru ca e prea grea (500g).
Nici grafica nu m-a impresionat. Suntem in 2013 totusi. Stiu ca Nintendo sunt preocupati doar de gameplay, mai putin de grafica, dar in 2013 sa mai vad jocuri care sa arate asa, mi se pare mai mult decat aiurea. Plus ca platesti pret full pentru un joc. Si cand cumperi WiiU, nu il cumperi sa joci Black (c)Ops pe el, ca pe ala il joci pe Xbox sau PS3. WiiU il iei pentru Mario&Co, jocurile first party, si alea arata a joc de PS2 upscaled.
Nu mi-a placut deloc consola. Nici nu se compara cu Wii, care desi era SD, macar era mai comod de manevrat. Cel mai mult ma tenteaza un WiiU ca sa joc jocuri de Wii pe el, upscaled in HD. Dar mai astept sa vad teste concrete cu jocuri sa vad cum se comporta. Wii era foarte usor de folosit de oricine, WiiU e mai complicat si nu poti lua tableta aia in mana si sa incepi sa joci.
M-a deranjat controllerul tableta dar si faptul ca de multe ori actiunea se intampla pe tableta in timp ce pe ecranul televizorului nu era nimic, doar o imagine cu uita-te pe tableta. Nu, asa ceva eu nu vreau. Vreau gaming clasic si gata. L-am incercat si butonat dar nu e de mine. Sa vad ce se mai aude de upscale-ul ala si mai vad, dar oricum nu ma ating de consola pana la un price drop mai serios.