Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 7 of 7

Thread: Seagate sarbatoreste si lanseaza HDD-urile de 4TB

1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

Seagate sarbatoreste si lanseaza HDD-urile de 4TB

Cei de la Seagate sarbatoresc livrarea a doua miliarde (da, ati citit bine) de HDD-uri de desktop in toata lumea de-a lungul a 29 de ani, si fac lucrul acesta lansandu-si noua serie de HDD-uri pentru desktop, serie care are in frunte monstrul de 4TB. Era si timpul, intrucat cei de la Western Digital si Hitachi (care a fost cumparat de Western Digital) au deja drive-uri de 4TB.

Noua serie de HDD-uri pentru desktop se "lauda" cu rate de transfer de 160MB/s avand un consum cu 35% mai mic decat al competitiei. Consumul respectiv se datoreaza atat tehnologiei OptiCache, cat si faptului ca noua serie vine cu 1TB per platan. Interfata pe care noile HDD-uri se conecteaza va fi desigur SATA 6GB/s. Trebuie mentionat ca in acelasi timp, cei de la Seagate vor trece si la o noua denumire pentru seriile de HDD-uri. Daca pana acum aveam seria 7200.12, 7200.13, 7200.14, acum seria se va numi simplu: Desktop HDD.15.

Stiu ca 160MB/s pare putin intr-o lume in care un SSD obisnuit sare de 500MB/s, insa trebuie sa recunoastem, HDD-urile clasice inca detin monopolul la pret per GB, precum si la capactitate maxima. Preturile nu au fost prezentate, insa avand in vedere generatia anterioara, sunt sigur de faptul ca Seagate va pastra preturi competitive.

Mai multe detalii despre noile HDD-uri Seagate puteti gasi pe pagina oficiala: Desktop Hard Drive SATA 6Gb/s 4TB HDD Capacity | Seagate
    Attached Images Attached Images hdd_platter.jpg

2. #2 SP
    Cons. Mercedes-Benz djleo666's Avatar
    4 Tb intr-un singur hdd suna al naibii de bine

3. #3 SP
    Senior Member JeNeI's Avatar
    Eu momentan an un HDD WD de 1TB,si ating de multe ori limita.4TB se aude bine,dar pana cand pretul va fi pe masura,va trece un timp.

HDD 3TB : $110
    HDD 4TB : $250

Raportul de diferenta este buna

4. #4 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Cred ca ai comparat totusi modele diferite (de exp. cel de 3TB sa fi fost de 5400RPM iar cel de 4TB sa fi fost cumva de 7200RPM). Pentru ca diferenta nu are cum sa fie atat de mare intre 3 si 4TB. Arata-mi te rog ce modele ai comparat.

5. #5 SP
    Senior Member JeNeI's Avatar
    Este de 7200RPM.Pretul este de $133,dar ma rog,oricum diferenta de pret nu se explica.
    Attached Images Attached Images 3tb.png

6. #6 SP
    Admin MonkY's Avatar
    In primul rand, nu putem compara 7200.14 de 3TB cu Desktop HDD.15 de 4TB. Sunt generatii diferite. In al doilea rand, compari varianta bare, cu varianta kit (retail). Daca ar fi sa comparam variantele retail la generatia de-abia lansata, am avea asa:

3TB Desktop HDD.15 retail: 199 USD
    4TB Desktop HDD.15 retail: 249 USD

Deci intre 2 modele de aceeasi generatie si acelasi packaging, diferenta este de 50 USD. Eu zic ca nu e rau deloc. Mai ales ca mai scade pretul pentru bare drive (in Romania aproape ca nici nu poti gasi HDD-uri retail - prea expensive)...

7. #7 SP
    Junior Member ProGamer's Avatar
    Oh Yeah , cam scump

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Tags for this Thread

Bookmarks