Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 21 to 34 of 34

Thread: Samsung va avea procesoare 64-bit in telefoane

1. #21 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Quote Originally Posted by Danny View Post
    Abia astept un aragaz/frigider sau microunde cu android....
    Daca timpul ar mai merge si invers, din cand in cand, tare bine ar fi. Frigiderul cu Android a aparut inca din 2011. Cat despre aragaze, nu m-am documentat in mod special, dar am gasit unul prezentat la CES 2013.

Cat despre procesoarele pe 64-bit, consider ca Android nu e pregatit pentru asa ceva. Nu se descurca nici cu tehnologia actuala, din pacate.

2. #22 SP
    Senior Member Danny's Avatar
    Hahaha, la asta nu ma asteptam.

3. #23 SP
    Member RELOADED9's Avatar
    Era de asteptat din 2 motive:
    1. Apple a lansat un telefon cu procesor de 64 de biti. Irelevant pentru ca iOS este mult mai eficient decat Android si nu are nevoie de atata putere, dar nu strica mai multa viteza.
    2. ARM le-a prezentat celor doua companii procesoarele de 64 de biti. Apple s-a miscat mai repede.

4. #24 SP
    Banned DeMons's Avatar
    "Cat despre procesoarele pe 64-bit, consider ca Android nu e pregatit pentru asa ceva. Nu se descurca nici cu tehnologia actuala, din pacate."
    You don't say. De unde stii(cum poti da acest verdict)?
    Optimizarea pentru 8 core vine in curand.(zvon)

Am inteles ca Marul vrea procesoare de la Samsung,desigur prin 2014-2015(au contract cu..imi scapa numele) Treaba lor daca vor sa fie taxati iara cu 20% mai mult.

64-bit?
    Good,sa vedem ce va iesi.

@iry "scoteau cel putin 20 - 30 modele pana la sfarsitul anului pentru iubitorii de ping pong si materiale plastice. "
    Plastic=Avantaj productie Samsung
    Marime=Vanzari mari!
    Greutate=Nu e greu,nu iti pica mana(chiar usor).

Lumea cere smartphone-uri mari,Samsung ii asculta si multi alti!

Shoort Story.
    "ARM Cortex A57"

5. #25 SP
    Member Snake's Avatar
    DeMons: nu ai habar cum functioneaza licentierea ARM odata ce spui ca Apple vrea procesoare Samsung. Arhitectura ARM nu e a lui Samsung sau Apple, ci e detinuta de ARM Holdings. Cortex, Snapdragon, Krait, Scorpion, Tegra, XScale, Freescale, OMAP si altele, toate sunt pe arhitectura ARM, cu licenta. Oricine doreste isi poate licentia si face design la propriul procesor ARM. Ca dupa aceea sunt fabricate de Samsung, TSMC sau oricine altcineva, asta nu inseamna ca e procesor Samsung sau TSMC. In cazul de fata inseamna ca Samsung fabrica procesoare Apple pentru Apple si atat.

Cat despre 'optimizarea pentru 8 core vine in curand.(zvon)' eu as vrea sa vad intai optimizarea pentru 2 core la Android si mai vedem dupa aceea 4 core sau 8 core. Mai mult, Samsung nici nu are un procesor real 8 core. Este de fapt 4 core x 2. 4 la viteza mica care se activeaza in shell si chestii care nu necesita putere, si 4 care se activeaza cand e nevoie de mai multa putere. Niciodata impreuna. Asta nu inseamna deloc 8 core. Dar lasa ca e bine. Ce conteaza ca ai lag si ca-l restartezi de 2-3 ori pe zi ca sa-si revina, important e sa spui ca ai 8 core-uri! Pfft!

6. #26 SP
    iry
    Senior Member iry's Avatar
    Quote Originally Posted by Snake View Post
    Ce conteaza ca ai lag si ca-l restartezi de 2-3 ori pe zi ca sa-si revina, important e sa spui ca ai 8 core-uri! Pfft!
    Bine zis man, bine zis

7. #27 SP
    Senior Member Einherjar793AD's Avatar
    Quote Originally Posted by iry View Post
    Bine zis man, bine zis
    Asta este o aberație. Poate acum ceva ani exista problema asta dar sincer acum nu mai este cazul.

8. #28 SP
    Junior Member higara's Avatar
    Quote Originally Posted by iry View Post
    Bine zis man, bine zis
    Ca posesor de s4 si iphone5 si eu spun ca aberati. Nu exista lag pe s4, poate daca ai in background mai multe aplicatii deschise. Deja a devenit un cliseu cu lagul si blocarile pe android. Nu zic ca nu-i posibil dar nu la telefoanele de top.

9. #29 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Ca fost posesor de S4, pot sa confirm ca lag-urile si stuttering-urile sunt tot acolo (sau cel putin erau cand l-am avut eu). Testate aceleasi jocuri si aplicatii pe S4 si i5, si la multe dintre ele se simte diferenta (se misca mai prost pe S4, se incarca mai lent, etc.). Pana si in jocuri 2D amarate gen Transformers. Cel mai mult m-a mirat cand am vazut ca incarca paginile web mai lent (pt. ca la ce diferenta hardware este intre S4 si i5, ar fi trebuit sa incarce de 4-5 ori mai repede - yeah, right!). Asta a pus capac si l-am vandut cat de repede am putut si nu-i simt dorul. Lag free zone in here.

10. #30 SP
    Banned DeMons's Avatar
    "si 4 care se activeaza cand e nevoie de mai multa putere"
    Confirm!

Cum sa nu stiu ce inseamna ARM?lol !

short story ARM: ei vand o tehnologie patentata deja si fiecare cumparator e liber sa o modifice/adapteze cum vrea "mana/muschiu" lui… deci, performanta finala si implementarea tine de Samsung (sau orice alt producator) nu de ARM in sine…

Ca orice producator, Intel, AMD, Samsung s.a.m.d, ARM nu spune nimanui cum este aceea arhitectura facuta, cum functioneaza ea si cum nu, si de ce;
    ARM iti spune doar ca sub anumiti parametri acel CPU functioneaza optim.

Tu ca integrator poti doar un "atat de mult" sa modifici aceea performanta, fie prin voltaj/curent, frecventa, caldura etc.
    Dar in mare, performanta este "acolo" deja, stabilita si limitata de arhitectura/producator pentru produsul pe care il platesti.

@MonkY La inceput au fost mici probleme cu lag-ul,dar s-a fixat.

"Din sfertul al patrulea al acestui an 2013 Samsung va transforma platformele sale in adevarate octo core-uri, gratie tehnologiei Heterogeneous Multi-Processing. Aceasta va permite in cazuri de forta majora conlucrarea simultana a tuturor celor opt nuclee incluse, dar si orice combinatie de A7 cu A15 v-o puteti imagina.
    Nu se stie insa daca actualele Exynos-uri vor primi noua tehnologie printr-un update software, sau ea este rezervata numai viitoarelor modele, pentru a justifica anul viitor si un Galaxy S5…" (Am gasit zvonul)

Optimizarea 2 core?(dar mai nou toti trec la quad core) Este. Dar la 4 core mai au putin de lucru.

OFF: Care jucati WoT? Add me: DeMonsRO (max tier VII)

11. #31 SP
    Junior Member higara's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Ca fost posesor de S4, pot sa confirm ca lag-urile si stuttering-urile sunt tot acolo (sau cel putin erau cand l-am avut eu). Testate aceleasi jocuri si aplicatii pe S4 si i5, si la multe dintre ele se simte diferenta (se misca mai prost pe S4, se incarca mai lent, etc.). Pana si in jocuri 2D amarate gen Transformers. Cel mai mult m-a mirat cand am vazut ca incarca paginile web mai lent (pt. ca la ce diferenta hardware este intre S4 si i5, ar fi trebuit sa incarce de 4-5 ori mai repede - yeah, right!). Asta a pus capac si l-am vandut cat de repede am putut si nu-i simt dorul. Lag free zone in here.

Frate, ma jur daca am vazut vreun lag la telefon, nu stiu cum vedeti voi lag dar functioneaza cat se poate de fluid. La jocuri nu ma pronunt pentru ca nu obisnuiesc sa ma joc pe telefon decat foarte rar dar nici acolo nu am vazut sacadari sau bull****-uri deastea. Pentru mine s4 se misca la fel de bine ca iphone 5-ul, nu am avut probleme cu el si de cand il am o singura data am fost nevoit sa-i dau un restart, restul sunt povesti pescaresti daca ma intrebi pe mine.

Se precipiteaza inutil fanboys din ambele tabere.

12. #32 SP
    Senior Member OlBlueEyes's Avatar
    Quote Originally Posted by AngelOfPain View Post
    Asta e ca si cum ai zice ca Microsoft s-au luat dupa Sony, avand in vedere ca ei au anuntat mai tarziu consola
    Pai s-au luat dupa sony fara always on,overclock din luna in luna sa-i ajunga din spate,vor oferi si ei jocuri gratuite incluse in abonamentul gold etc...

13. #33 SP
    is the man! trickz's Avatar
    There was mighty speculation among the internet as to the manufacturer of Apple’s new A7 processor. We uncovered it last night during the iPhone 5s teardown, but now Chipworks has taken it one step further. Through the magic of decapping an IC, their internal shots revealed the A7 to be made by Samsung. Die photos of the A7 are coming.
    Apple’s A7 chip again made by Samsung, camera by Sony and non-descript ‘M7′ chip by NXP | 9to5Mac

Nu mai este cazul sa intrebam ce a fost mai intai, oul sau gaina, cand stim cu totii ca una fara alta nu functioneaza bine...

14. #34 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by trickz View Post
    Apple’s A7 chip again made by Samsung, camera by Sony and non-descript ‘M7′ chip by NXP | 9to5Mac

Nu mai este cazul sa intrebam ce a fost mai intai, oul sau gaina, cand stim cu totii ca una fara alta nu functioneaza bine...
    E incorect spus "A7 chip made by Samsung". Chip-ul A7 este "created & designed by Apple", este "licensed by Apple", pe tehnologie ARM v8. Se poate spune ca e "manufactured by Samsung" (fabricat la Samsung), ceea ce este cu totul altceva. In momentul de fata Samsung este printre putinii detinatori de fab-uri capabile sa produca milioane de chip-uri pe luna. Erau zvonuri ca noul A7 ar putea fi fabricat de TSMC, dar se pare ca nu au facut fata la o astfel de productie in masa.

Se vede diferenta de design si de gandire a procesoarelor acestea de tip SoC imediat. In timp ce Samsung merge pe Krait-uri (quad core-uri la 1.9Ghz - 2.3 GHz), Apple alege un custom Cyclone (dual core la 1.3Ghz). Cu alte cuvinte, nici macar nu au ridicat frecventa la iPhone 5S fata de iPhone 5, si cu toate acestea au eficienta si de 3-4 ori mai mare. Asta se cheama optimizare in loc de a alege pur si simplu o frecventa mai mare de lucru.

Mai jos aveti cateva benchmark-uri, ca sa va faceti o idee. Pentru mai multe rezultate, check in here (o sa vedeti ca in unele teste e chiar de 3-4 ori mai rapid dual-core-ul la 1.3Ghz de la Apple decat quad-core-ul la 1.9Ghz): http://www.consolegames.ro/forum/f81...ml#post1033468.
    Attached Images Attached Images iphone_5s_vs_galaxy_s4_1.jpg iphone_5s_vs_galaxy_s4_2.jpg

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2