Enjoy:
Nu stiu despre voi dar pentru mine va fi cam greu pentru ca o sa trebuiasca sa imi cumpar si masina anul acesta... oh well, ma apuc de strans, sper sa ne vedem pe noul PSN dupa lansarea PS4.
daca am avea si un ps store RO totul ar fi perfect!
apropo de design-ul cutiei, vreau sa spun ca din spate mi se pare geniala! Pacat ca va fi aproape mereu ascunsa privirii acea parte...
Tocmai m-am uitat la un interviu cu Jack Tretton pe Gametrailers si a zis o chestie destul de importanta si anume ca Sony nu va implementa nici un sistem de DRM pt toate jocurile publicate sau produse de ei, in schimb ceilalti bublisheri sunt liberi sa faca ce doresc cu jocurile lor in privinta asta si ca Sony nu are degand sa le impuna nimic, so daca un EA de exemplu vrea sa impiedice revanzarea unui joc lansat de ei pe PS4 e liber sa o faca, fiecare decide pt el cum vrea sa-si publice jocurile.
So nu e chiar asa roz nici pe la Sony, e exact cum am presupus si eu acum cateva zile, Sony nu are cum sa se le impuna altor publisheri ce sa faca cu jocurile lor, ei pot decide doar pt jocurile facute in house. Oricum e de aplaudat ca au decis sa nu impuna nici un fel de DRM pt jocurile lor, mai mult de atata nu prea aveau ce sa faca.
insa eu sunt curios de un lucru..ceva ce sony n-a spus pana acum ...PS4 are tehnologia necesara ptr a impune acele restrictii pe care le impune microsoft?..sau e la latitudinea publisherilor sa gaseasca metode prin care sa blocheze used games&stuff?
ptr ca daca PS4 poseda la fel ca X1 tehnologia..atunci sonysi dupa cum am zis..daca used games vor fi blocate pe cele 2 console(pe X1 toate titluriile iar pe PS4 doar 3rd party-uri) atunci va fi easy choice ptr mine...PC-ul cel de toate zilele..si eventual in 2-3 ani cand se strang destule exclusivitati iau intr-o vara PS4 cumpar alde uncharted 4 si ce-or mai aparea iar dupa ce-mi termin treaba la vanzarea cu ele si consola..
totusi...cred ca e mai degraba o gaselnita microsoft
insa e oarecum logic ca o companie precum Take-Two sa fie interesata de cum sa faca jocuri cat mai bune decat sa inventeze o metoda ca sa taxeze oamenii ptr used games..doar ii au in subordine pe Rockstar si Irrational Games(printre altii)..iar companii precum EA si Ubisoft sa faca exact invers...At the Cowen Technology, Media, and Telecom Conference, Take-Two CEO Strauss Zelnick commented on Microsoft’s rumored strategy for used-game sales on Xbox One, “There’s no question that if Microsoft has figured out a way to tax used games, then we should get paid, too. It’s hard to imagine why they should and we shouldn’t.”
Nu au vorbit despre asta din pacate, oricum eu tin sa cred ca in urma reactiilor de la conferinta Sony cand s-a vorbit despre used games publisherii si Microsoft se vor gandi de 2-3 ori mai mult daca sa implementeze sau nu DRM, cel putin in primul an de lansare cred ca nu vom avea asa ceva. Iar noi putem vota la randul nostru cu portofelul daca vrem sa le cumparam jocurile cu DRM sau nu, stiu usor de zis greu de facut,mai ales daca e un joc f bun,dar om trai si om vedea.
Oricum pe mine nu ma prea intereseaza asa tare lucrul asta, eu am postat mai mult de info pt cei care is mai interesati. Eu daca vad un joc care imi place foarte mult mi-l cumpar si gata, odata traiesc ce mama naibii, schimburi nu prea fac, jocuri nu cumpar asa multe, sa-mi deie jocuri bune care sa-mi placa si I'm a happy gamer.![]()
cu disc tagging..daca intr-adevar PS4 poseda asa ceva
Sony to block pre-owned games on PS4? Disc-tagging technology patented - Gaming News - Digital Spy
acum ma gandesc la alta situatie..xbox iti permite sa ai 1 joc la 2 persoane(jocul se instaleaza si poate fi licentiat pe 2 console)..daca ps4 va fi doar disc based(nu te poti juca fara disc in tray) si va fi blocat total ca used game: nu-l vei putea da nici macar unei persoane sa se joaca fara ca ea sa plateasca un fee...eh..pai atunci intoarcem foaia...in situatia asta as iesi mai castigat ca si client MS decat ca si client Sony....
Asta este interviul despre care vorbea Koba:
http://www.gametrailers.com/videos/u...| GameTrailers
The DRM decision is going to have to be in the hands of third party, we're not gonna dictate or control or mandate or implement.
Acum ca vine EA si cer activare la jocuri prin Origin sau alta magarie de asta e treaba lor. Eu n-o sa dau banii pe asa ceva.
Si teoretic, publisherii puteau sa faca asta si pana acum dar nu si-au permis.
Microsoft sunt singurii care le-au dat tot ce au nevoie ca sa implementeze asa ceva.
Bookmarks