da, este dezamagitor si da, vom mai sta pe full HD inca un ciclu. nici mie nu imi place si mi-as fi dorit si eu mai mult. ce vroiam sa zic este ca orice producator care intentioneaza sa vanda in masa (si nu unei nise) isi construieste produsul pe baza unor reguli. isi analizeaza potentialii clienti ca sa vada ce vor ei de la produsul respectiv, verifica cu furnizorii daca poate obtine materialele de care are nevoie SI verifica piata si cand spun piata ma refer pe de o parte la competitia directa si apoi la producatorii sau furnizorii de produse/servicii adiacente. toate elementele astea sunt apoi balansate astfel incat sa incerci sa impaci si capra si varza ca sa zic asa.
PS3 a generat intr-adevar trecerea INSA aveau la ce sa treaca. contextul era unul favorabil. un tv 720p atunci nu era 20.000 EUR. eu am o plasma Panasonic model 2007, cumparata in iunie 2007 la putin timp dupa ce am luat PS3-ul (care s-a lansat in martie si pe care l-am luat la lansare). plasma suporta numai 720p dar a costat vreo 4000 RON la vremea respectiva. in 2007, cursul mediu a fost de vreo 3.33RON, ceea ce inseamna 1200 EUR. pai una e 1200 si alta e 20.000. iti garantez ca daca anul asta am fi avut tvuri 4K la putin peste 1000 EUR, poate ca Sony s-ar fi gandit serios sa ofere asa ceva (insa ma indoiesc ca ar fi avut puterea de procesare pentru jocuri de genul Killzone Shadowfall, dar asta este alta discutie).
evolutia consolelor (Sony) a avut loc in pas cu ceilalti furnizori de produse/servicii adiacente, adica s-au pliat si ei inclusiv pe oferta din piata, astfel incat consola sa se integreze cu celelalte produse si servicii disponibile in masa la momentul respectiv. din pacate, televizoarele 4K sunt inca foarte scumpe. in pietele in care Sony vinde console si gamingul e la mare cautare nici legaturile la net nu sunt ce sunt la noi si chiar si asa sa tragi un film de 200GB cu 10MB/s la RDS tot ar dura destul de mult ca sa nu mai zic ca la asemenea dimensiuni nici nu poti sa pui ssd-uri ca tragi 2 filme si moare problema (ca sa nu mai zic de pretul unuia de 512GB ca stiti si voi cat costa).
probabil ca vom putea juca Angry Birds in 4K sau alt joc 2D, dar nu ne putem astepta realist vorbind sa avem randare 4K pe o consola anul asta la calitatea grafica pe care o asteptam de la PS4. din pacate, revolutia se amana pentru ciclul urmator si nu neaparat din vina Sony.