Aveti tot interviul aici: Kazuo Hirai Jed York Video Interview AllThingsD - Mike Isaac - D11 - AllThingsD.
Desi la multe intrebari a fost destul de evaziv, chiar imi place in ultima vreme de Mr. Kaz Hirai. Si finalul a fost pe masura: "We want to be sure we are there for the gamers first on PS4... For us it's all about the gamers!". Mi-a placut ca nici macar la provocarea cu Xbox One nu s-a agitat... ca nu-l oprea nimeni sa spuna ca Sony a avut un super BluRay pe PS3 si ca pe PS4 va fi si mai si... sau ca va fi streaming 4K de la studiourile proprii (ceea ce Microsoft nu are)... Nope, el a spus clar ca vrea produse focusate: Bravia pt. TV, Xperia pt. telefoane, PS4 pt. gaming. Ca vor face si alte chestii, asta e un fel de bonus. Important e ca nu fac un "PlayStation One To Rule Them All". E perfect pt. mine. Sunt satul de produsele "smart" care fac 20.000 de chestii, si toate prost.
Daca tragem linie la ce caderi a avut Sony in ultima perioada... am un feeling ca au fost loviturile necesare care sa-i trezeasca din "amorteala succesului". Asa cum am avut Walkman, Trinitron, CD si BluRay... asa as vrea sa se axeze de-acum inainte pe target. In loc sa faca (precum Samsung & Co) 500 de produse, din care 480 proaste si ieftine, sa faca precum Apple... 10 produse care sa fie in top.
Chiar ma gandeam cu oarecare melancolie la Trinitron... si imi dau seama acum ca incep sa se trezeasca. De ce spun asta? Well, Luni ma voi juca pe un Triluminos (noua lor nebunie in materie de LED TV). Coincidenta? Eu sper ca nu... La fel, si Xperia Z se pare ca are parte de review-uri bune, acesta fiind de fapt primul lor smartphone cu adevarat facut de la zero de Sony (pana acum inca era in picioare relatia cu Ericcson). Cu partea foto stau chiar bine (se apropie destul de mult de Canon si Nikon)... Well, la fel sper si de la PS4, insa pe partea de gaming, si nu pe TV, TV, Sports, TV...
Eu zic ca sunt pe drumul cel bun... La E3 vor trebui sa rupa gura targului. Si daca o vor face cu brio si nu se axeaza pe bull**** ca altii, s-ar putea sa avem un PlayStation care sa bata recordul la vanzari. Pentru mine nici macar DRM control-ul nu ar mai conta, daca vor reusi sa vina cu de n ori mai multe exclusivitati si titluri care sa-mi readuca feelingul acela de "WOW! Merita sa iau consola si doar pentru jocul asta!"