Voma merge repede.
desi n-au nici o treaba cu originalul , las si eu cateva din Horizon ,cel mai misto joc pt a fi folosit ca generator de diverse theme
Dupa 18 ore petrecute in Horizon Zero Dawn, dintre care 4 minim de facut poze; 215 mai exactam reusit sa selectez 20 care eu cred ca sunt ... ok
![]()
Sunt curios cate mai fac pana termin jocul, avand in vedere ca abia am undeva la 30% facut din el
PS. Puteti salva pozele si in format PNG, fata de JPEG
Diferenta este: 300-500 KB vs 2-3 MB. Dar la o verificare mai atenta, nu difera prea mult.
Daca s-a mai spus, imi pare rau, eu abia acum am descoperit.
Am văzut ca exista o opțiune sa salvezi jpeg sau png screenshoturi pe ps4. Care e diferența?
Traditional vorbind folosesti JPG/JPEG cand spatiul disponibil si marimea sunt o problema. Pentru ca foloseste un algoritm mai complex de compresie. Pierzi din calitatea pozei dar castigi la marimea finala/mb.
PNG este mai mult folosit in grafica, atunci cand vrei sa pastrezi cat mai mult din calitatea unei poze si spatiul nu este o problema. De astfel si cand lucrezi cu logo-uri sau alte chestii, pentru ca PNG ul iti poate pastra un nivel de transparenta si il poti suprapune peste orice fundal fara sa ii schimbi textura. Dar deja aici intram in alt subiect. Adobe/Corel/.Ai/.Eps/Dpi...etc.
Pe scurt, pentru screenshot-uri pe PS4 folosesti PNG cand vrei calitate si JPG cand vrei spatiu/portabilitate usoara.
Dar sincer...daca ma intrebi. Nu stiu ce ii face consola, nu este o mare diferenta pe cat ma asteptam. Probabil foloseste tot 16bit ca si Jpg in loc de 24. Nu am cum sa verific, sunt pe tel. Ieri cand am urcat pozele nu am vazut decat la zoom o infima diferenta la detaliu. Si cam atat.
Bafta!
Bookmarks