Dap. Nu stiu daca e story-ul sau poate imi plac mie prea mult jocurile istorice, insa are un feeling aparte. Te face sa intri in pielea personajului... Sorry ca nu pot sa spun prea mult fara spoilers, insa te simti ca un adevarat roman, gata de lupta, cu o motivatie serioasa de a-i face bucati pe toti. Nu e doar "mindless killing", asa cum ma asteptam initial dupa ce am vazut acele lupte in arena. De fapt, eu nici nu am vazut vreo arena pana acum. E un God of War mai realist si cu un fighting style diferit. E suficient sa-i vezi pe romani cum se aseaza in pozitie de "carapace" in timp ce se ploua cu sageti si ti se ridica parul pe maini. Iar cand incep cu strigate de razboi... cum sa zic, you must play it to feel it.
Eu unul nu inteleg cum jocul asta poate avea doar note de 5 si 6/10. Adica, am ajuns chiar asa in momentul in care nu mai conteaza decat fightingul in sine? Pentru ca, la naiba, Ryse nu poate fi comparat cu Street Fighter. Adica pentru mine unul s-ar putea sa primeasca nota mare doar si pt. ca a avut story bun. Pe unde citesc insa... e depunctat pentru repetitivitatea luptelor. Serios acum, intr-o lupta reala (si cred ca Ryse se doreste sa fie destul de realist, adica nu scuipi foc sau ai mana si faci magii and stuff), ce ar trebui sa faca un soldat roman? Sa zboare? Sau sa distruga pe toti de pe ecran cu o singura lovitura? Nu stiu... initial mi-a dat impresia de lupta in stilul Batman... in care trebuie sa legi combo-urile in functie de inamici (unora trebuie sa le "spargi" shieldul inainte, pe altii ii poti ataca rapid). Blochezi, ataci, spargi shield, ataci, blochezi, te feresti, ataci si faci executie. Cam asta e ideea de baza.
Ah, si despre ce nu vorbesc multi... e sistemul de upgrade. Am citit reviews in care am ramas cu impresia ca Ryse e un joc in care ai un erou si care se duce si-i omoara pe toti. Eu am vazut ca ai un sistem de upgrade destul de interesant, si chiar si acele executii au 4 moduri (unul in care primesti viata, altul in care iti creste damage-ul, unul in care primesti mai mult XP si unul in care primesti extra energie - pt. slowdown).
Anyway, voi sti mai multe dupa ce voi evolua in joc. Poate sunt eu prea "hyped" de joc... sau poate aveam asteptari extrem de mici dupa ce am vazut notele de la "critici". Well, am 4 jocuri de X1... insa stiu cu siguranta care va fi primul joc terminat: Ryse! Asta sper ca spune totul.