Cine stie cand vine la noi... de ce nu-l luati direct de pe Amazon.de?
https://www.amazon.de/-/en/dp/B0D8WC2ZRX/
Cine stie cand vine la noi... de ce nu-l luati direct de pe Amazon.de?
https://www.amazon.de/-/en/dp/B0D8WC2ZRX/
Oare cum merge alyx pe un i7700 si gtx 1080? E antic dar daca nu iese pe ps5 as lua adaptorul.
Pt cei care nu au văzut postarea pe thread-ul altex
Adaptor PlayStation VR2 pentru PC https://altex.ro/adaptor-playstation...AMPSVRADAPTOR/
Metro Awakening VR: 7 noiembrie:
Hitman: World of Assassination: decembrie:
The Midnight Walk:
Am așteptat mult sa joc Resident Evil 4 cu PSVR2, atmosfera din joc, grafica și tot ceea ce ține de gun-play este de vis, să nu mai zic de poveste.
Cu toate acestea, este o problemă serioasă de care tot am citit prin recenzii, însă am crezut că este doar un moft estetic, cutscene-urile in 2D.
Problema la mine este că amețesc de la trecerea VR - 2D. Oricât de mult chef am sa joc, nu am putut sa joc în sesiuni mai lungi de 30min. Și asta în cazul în care la RE8 PSVR2 am avut și sesiuni de cinci ore.
Voi ați pățit asta? Ați putut să treceți peste aspectul ăsta?
Salutare! Am niste casti Rift S de cativa ani. Am vrut sa fac un upgrade, m-am tot uitat pe youtube care din cele doua Quest 3 sau PSVR 2 este mai bun si concluzia a fost Quest 3, lentile mult mai bune, rezolutie mai buna bla bla bla. L-am achizitionat si am fost foarte dezamagit de rezultatele prin air link - se vedea ca si cum te-ai uitat la un film live pe youtube, cu artefacte de comprimare, iar pe cable link mi se bloca jocul dupa cateva minute. I-am returnat din pacate, desi rezolutia pe jocurile instalate pe ochelari era foarte buna,dar pe PCVR mis-au parut jalnici. Sacadau mainile si armele, pe Rift S este foarte fluent.
Acum raman la dilema, sa cumpar PSVR2? Merita? M-=am tot uitat pe youtube si la acestia dar parerile sunt impartite si nu stiu ce sa mai cred, ba ca imaginea e foarte clara, ba ca sunt blurati ba ca una ba ca alta.
AS dori sa stiu sigur, merita sa fac upgrade de la Rift S la PSVR2? Avand in vedere ca am si PS5 as putea juca si jocurile exclusive, dar si jocuriled e pe PCVR. Dar vreau sa stiu daca intr-adevar se vad mai bine decat RIFT S. Stiu ca specificatiile sunt mult peste insa vreau o parere daca se poate de la cineva care are sau a avut si RIft S. Merita sau nu?
Eu iti pot spunea ca am jucat pe PC cu PSVR2 Half-Life Alyx si experienta a fost dementiala. Nu am avut niciun fel de problema legata de artefacte, conexiune sau cine-stie ce altceva.
Singurele chestiuni negative de care am tot auzit pe PC ar fi pentru cei care au un adaptor Bluetooth prost, acolo am inteles ca ar fi unele probleme la VR2 Sense. La mine a fost perfect cu BT-ul de pe placa de baza, acela default.
Se vede clar?
---------- Post added 11-10-2024 at 23:16 ----------
Am comandat si eu. Revin cu pareri dupa ce ii incerc. Sper ca bune.![]()
Se vede clar mai bine decat pe PS5, poate fiindca este si toate imaginea clara, nu mai este acel foveated rendering de pe PS5. Desi sunt jocuri putin diferite, am facut comparatie cu RE8 PS5, care dpmdv este cel mai bun showcase de VR pe PS5.
Atunci este bine, probabil o sa incerc si Resident Evil 8 pe PS5 ca tot il am in librarie, vreau sa vad daca se vde mai bine sau nu decat pe pc cu UEVR. Pe Rift S pe pc se vede cam prost acest joc fata de altele, dar e posibil sa fie de la UEVR nusunt sigur. Se vede in departare ca si cum nu ai avea rezolutia buna. Acel efect de scara sa mu stiu cum sa-i zic la contururi. Pe Senua 1 si 2 de ex se vedeau ok. Sunt curios pe PSVR 2 cum se vor vedea.
Pe PC nu am testat in detaliu si alte căști, însă problema cu detaliile slabe în depărtare am observat-o la toate jocurile de PlayStation VR1/2. Îmi amintesc prima scena cu garajul de la RE8 PSVR2, am fost foarte impresionat de cat de bine se vedea totul. Sentimentul era însă opus la scenele cu castelul din depărtare, arăta low-res. Cam tot ceea ce era în depărtare nu arăta grozav.
Revin cu pareri. Este diferenta de la cer la pamant intre Rift S si PSVR2. Nu se mai vede acea plasa de tantari ca la Rift S, imaginea mult mai clara, culorile mult mai bune. Resident Evil 8 pe PS5 se vede exceptional, castelul in departare se vede bine, mult mai bine decat se vede pe PC cu modul Praydog. Acolo exista acea problema in departare, si nu numai chiar si mai aproape orice setari i-ai face. Am incercat si alte jocuri pe PC, se vad bine, la Senua 1 nu am reusit sa fac controllerele sa mearga, de abia am facut sa mearga un gamepad. In mare sunt multumit de achizitie, mult mai clar. Nu vad acea mura de care zic toti, si nici acel sweet spot de care zic toti pe net ca stai 10 min sa-l gasesti. Eu i-am pus pe ochi, am pus distanta lentilelor, si aia a fost, totul clar.
Man, totusi... Rift S este o casca VR lansata in 2019. PSVR2 este din 2023. 4 ani diferenta, totusi. "plasa de tantari" se cheama "screen door effect" si e data in special de faptul ca Rift S are rezolutie de 1280x1440 per eye, in timp ce PSVR2 are 2000x2040 per eye. Diferenta e HUGE. Rift S-ul putea maxim 80 Hz, PSVR2-ul se duce la 120Hz. Rift S-ul era Single LCD, PSVR2 foloseste 2 OLED-uri. Practic nu exista termen de comparatie intre ele... Pana acum nici nu aveai cum sa le compari. Una era pt. PC, cealalta pt. PS5. Cred ca Sony a facut o treaba buna ca a deschis suportul pentru PC (ceva ce nu m-as fi asteptat din partea lor). Insa, la ce pierderi au avut cu PSVR2-ul (de fapt, mai bine zis "vanzari slabe"), e de bine. Asa macar stim ca suportul pt. PSVR2 nu va muri prea curand.
Da ai perfecta dreptate, dar singura comparatie mai era cu PSVR1 care a fost prima mea casca VR. Si Rift S se vedeau mult mai bine decat PSVR1 cand i-am luat, dar acum da e diferenta foarte foarte mare.
Da nici eu nu ma asteptam la Sony sa ne lase sa e folosim pe PC-uri. Era pacat de ochelari, pe PS5 nu prea sunt jocuri multe. Daor Bigscrenn mai are OLED din ce stiu azi si costa o caruta de bani.
Eu stateam in dubiu daca sa le iau dupa ce citisem mult pe net pe forumurile de afara. Toti ziceau ca PSVR2 este prost, ca e blurat, ca nu se compara cu Quest. Ba unii ziceau ca Rift S e mult mai bun ca imagine, de asta am stat foarte mult in dubiu si am luat dupa Quest 3 care m-au dezamagit complet pe PC. Asa e cand nu le poti proba tu cu mana ta, daca te iei dupa net nu mai cumperi nimic sau iei ce nu trebuie.
Ieri dupa masa, nu mai voia sa mearga bine pe PC. Am zis ca s-au defectat, le-am probabit pe ps5 si nu aveau nimic. Incepuse sa faca in fel si chip. De exemplu in Half Life 2 mergeam un pic si cadeam pana la gat in pamant (Pe Rift S nu facea asa). In Hellblade 2 mergea in poze desi initial mersese bine. In Playerul DeoVr nu mergeau controllere. Deci nu mai mergea nimic cum trebuie. Dupa ce am cautat iar pe net, am dat update la driverii bluetooth de la Asus si acum vad ca merge bine. La DeoVr exista un profil facut de cineva, schimbati-l din setari si vor merge controllerele.
Am tot citit pe forumuri de afara ca este nevoie de un cablu prelungitor cu usb pt a pune stickul bluetooth in el sa fie mai aproape de casca. Eu l-am pus in direct in mufa din fata a carcasei, vad ca merge ok, are ceva? Sau e musai acel cablu? Calculatorul il am pe birou practc e langa casca cand ma joc.
Daca iti merge bine, nu te agita. Dar in mod normal Bluetooth-ul interfereaza cu WiFi-ul (este tot pe 2.4Ghz), iar la acele dongle-uri micute pot aparea si probleme cu contactul la masa (cu carcasa PC-ului). Totusi un prelungitor USB (extensie ii zic multi) sau un dock USB (cum sunt cele cu care vin unele adaptoare wireless) costa o nimica toata...
Exemplu: https://www.emag.ro/cablu-extender-u.../pd/DRDG1BMBM/ - acesta ar fi prelungitorul (e de 1m, poti sa iei mai mare sau mai mic, in functie de distanta). Si iti atasez si 2 imagini cu varianta "dock", just in case.
Din pacate m-am laudat degeaba. Nu mai merg deloc bine castile, am pus si un cablu extensor, degeaba. Fac exact ca la inceput, jocurile sacadeaza foarte rau, mai ales cele cu UEVR (pe rift s zbarnaie toate), desi pana acum au mers fara probleme, ramane imaginea in fata castii si se misca odata cu miscarea capului, glitchuri si etc. Nu stiu ce sa le mai fac, pana la urma cred ca le returnez. Rift S merge fara probleme ca tocmai l-am incercat iar crezand ca am eu ceva la pc.
Când miști capul, mișcarea este 1 la 1?
Mă gândesc să nu fie problema discutată mai sus, să ai lag pe partea de gamepad din cauza adaptorului bluetooth.
Bookmarks