Revenind la ce am patit azi - faceam o misiune secundara pentru o factiune buna (cred) care m-a pus sa ma infiltrez intr-o factiune de pirati - interesanta misiunea overall.
Si la un mom dat, am fost nevoit sa deschid focul si in loc sa termin o misiune pe "stealth", am terminat-o rambo style - nu din cauza mea - iar in acele momente, se pare ca si oamenii nevinovati iti devin inamici, chiar daca au level 1 si te ataca cu pumnii sau arme, astfel ca ori fugi de ei, ori ii omori. OK.
Am terminat misiunea asa, omorand cativa oameni nevinovati, m-am dus sa dau raportul asupra misiunii mele undecover, mi-a zis nenea ala - nu e in regula sa omoram oameni nevinovati, nu mai face ca next time te duci la inchisoare. Ok.
Urmeaza alta misiune pentru pirati, ma duce pe o nava sa fur ceva, in timpul misiunii, desi am facut cat de stealth posibil, s-a activat o alarma, au inceput sa ma atace aia rai si acum stiam - vad civili, nu-i omor - si continui sa matur pe jos cu toti inamicii, vad civili si-i ocolesc/fug (lucru destul de greu de facut, pt ca pana si coechipierul tau trage in ei daca te ataca) pana la un mom dat cand intrasem intr-o incapere unde erau vreo 8 inamici si 3-4 civili care nu se fereau ci ma atacau incontinuu, astfel ca gloantele mele au lovit si civili - efectiv nu aveam ce face. Cred ca am omorat vreo 2, sau poate 1 singur si 1 ramasese in 4 labe, ranit, nici nu mai stiu.
Moving on, termin misiunea - una foarte importanta si care a durat vreo 40-50 de minute, ma duc sa dau raportul si cand ajung la nenea ala, ma ia direct - ca ce ai facut, nu e in regula, direct la inchisoare - asa ca m-a lasat cu 2 alternative, pt ca orice alta linie de dialog nu ducea nicaieri - ori merg la inchisoare, pierd tot progresul cu ei si efectiv stric misiunea pe partea asta, ori deschid focul, ii omor pe toti si tot pierd tot progresul si continui doar cu piratii ca si cum nu as fi fost undercover.
Initial am ales sa deschid focul si sa-i omor pe toti - mai putin aia importanti care nu puteau fi omorati - dar cand sa plec de pe nava lor, m-au atacat vreo 10-15 nave si desi am incercat de vreo 20 de ori, nu am reusit sa parasesc zona.
Asa ca am mers pe varianta cu inchisoarea - unde mi-au confiscat o gramada de chestii pe care le obtinusem cu bani, am piedut si misiunea lor si am ajuns in acelasi punct - sa raman cu piratii pana la capat.