Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 18 of 18

Thread: Screen tearing la unele jocuri PS3

1. #1 SP
    Senior Member darkpaul13's Avatar

Angry Screen tearing la unele jocuri PS3

Salut.Am observat acest fenomen jucand Uncharted Drake's Fortune...pe scurt la scenele rapide sau cu peisaj bogat imaginea se rupe in doua pe orizontala de la mijloc...(cautati pe google "screen tearing" daca nu intelegeti despre ce e vorba)..ideea e ca asta se poate corecta la calculator cu V-Sync...dar la PS3 cum fac..am inteles cautand pe net ca si Assasins Creed ar avea..
    Mentionez ca rulez toate jocurile la 1080i cu cablu HDMI Profigold de 3.0m.
    L-am intrebat pe colegul de la care am imprumutat jocul si el n-a observat nimic,cica i s-ar misca bine.

PLS HELP

2. #2 SP
    Senior Member SYZYGY's Avatar
    Nu faci nimic...ori suporta ori nu suporta...nu e ca la pc sa poti activa sau dezactiva optiunea,cel putin pana acum n-am vazut optiunea sa dai off on la vsync.

3. #3 SP
    Senior Member siNcE's Avatar
    Eu am patit la PC asa ceva cu placa video veche. Dar pe PS3 am jucat si Uncharted 2 si Assassins Creed 2 si nu am patit asa ceva.

4. #4 SP
    Member taz@'s Avatar
    Uncharted 1 chiar are probleme de screen tearing;nu ai cum sa le rezolvi;exista unele jocuri care au optiune de on/of pt V-Sync,daca il activezi dispare screen tearing-ul dar scade frame rate-ul.Legat de AC are si el dar se observa foarte greu,oricum nu sunt motive de ingrijorare

5. #5 SP
    Member vTGS's Avatar
    Quote Originally Posted by darkpaul13 View Post
    Salut.Am observat acest fenomen jucand Uncharted Drake's Fortune...pe scurt la scenele rapide sau cu peisaj bogat imaginea se rupe in doua pe orizontala de la mijloc...(cautati pe google "screen tearing" daca nu intelegeti despre ce e vorba)..ideea e ca asta se poate corecta la calculator cu V-Sync...dar la PS3 cum fac..am inteles cautand pe net ca si Assasins Creed ar avea..
    Mentionez ca rulez toate jocurile la 1080i cu cablu HDMI Profigold de 3.0m.
    L-am intrebat pe colegul de la care am imprumutat jocul si el n-a observat nimic,cica i s-ar misca bine.

PLS HELP
    incearca sa pui pe o rezolutie mai mica...eu asa pateam cu RE5 si am schimbat pe 720p si dupaia nu am avut nicio problema.(Am schimbat de la 1080p la 720p...nu stiu daca va disparea sau nu daca o schimbi de la 1080i dar merita sa incerci ).

6. #6 SP
    Member GuCOZA's Avatar
    Nu ai ce face e alegerea producatorilor jocului daca sa puna v-sync sau nu, e adevarat e suparator pentru ochi dar nu ai ce ii face incearca totusi sa pui rezolutia la 720p astfel incat sa nu ai o rezolutie intercalata. Oricum jocul cu cel mai notabil efect de screen tearing il are Red Faction Guerrilla in Uncharted nu mi sa parut asa de observabil.

7. #7 SP
    Member freezy's Avatar
    am observat si eu la uncharted 1 acelasi screen tearing, am pus rezolutia la 720p dar din pacate fara nicio rezolvare

8. #8 SP
    Member Imperatore's Avatar
    sunt multe jocurile care au probleme de genul asta

9. #9 SP
    RPG and FPS fan G-XtremE's Avatar
    @darkpaul13 incearca sa rulezi jocul la 720p deoarece imaginea redata progresiv (p) e diferita de cea redata intercalat (i). Intradevar exista jocuri la care efectiv nu ai ce face cum ar fi call of juarez bound in blood si red faction guerilla dar la uncharted 2 sincer nu am remarcat acest defect.

10. #10 SP
    Member Imperatore's Avatar
    intr-adevar la uncharted2 nu se observa asa ceva, este flawless daca pot spune.

11. #11 SP
    Member taz@'s Avatar
    El se referea la primul joc din serie si anume Drake's Fortune intr-adevar,la U2 au rezolvat total problema screen tearing-ului,cum spune si imperatore,FLAWLESS

12. #12 SP
    Member Atrium's Avatar
    Puteti sa puneti la ce rezolutii vreti voi. Si eu am incercat sa tot schimb rezolutia, am jucat jocul la alt TV (uncharted 1), fara nici o rezolvare. Screen tearing-ul tot acolo era. Daca jocul nu este bine optimizat in acest sens nu ai ce sa-i faci.

Iar daca prietenul tau nu a observat acest fenomen nu inseamna ca nu e acolo, pur si simplu unii sunt mai sensibilizati la asa ceva si observa mult mai repede.

De multe ori am incercat sa-i arat altui prieten acest fenomen pe TV-ul lui si imi jura ca nu observa nimic, cand pentru mine era mai mult decat evident.

Ce poti face, sa ignori lucrul asta, altceva nu cred ca poti face. Ah, ba da... sa te bucuri de joc, asa cum este el, excelent cu tot cu micile astea sughituri.

13. #13 SP
    Senior Member darkpaul13's Avatar
    Quote Originally Posted by Atrium View Post
    Puteti sa puneti la ce rezolutii vreti voi. Si eu am incercat sa tot schimb rezolutia, am jucat jocul la alt TV (uncharted 1), fara nici o rezolvare. Screen tearing-ul tot acolo era. Daca jocul nu este bine optimizat in acest sens nu ai ce sa-i faci.

Iar daca prietenul tau nu a observat acest fenomen nu inseamna ca nu e acolo, pur si simplu unii sunt mai sensibilizati la asa ceva si observa mult mai repede.

De multe ori am incercat sa-i arat altui prieten acest fenomen pe TV-ul lui si imi jura ca nu observa nimic, cand pentru mine era mai mult decat evident.

Ce poti face, sa ignori lucrul asta, altceva nu cred ca poti face. Ah, ba da... sa te bucuri de joc, asa cum este el, excelent cu tot cu micile astea sughituri.
    si eu la fel...l-am chemat la mine sa-i arat..si era evident screen-tearingul...dar spunea ca nu observa nimic...asta e..o sa il joc asa...

14. #14 SP
    Member Mykayel's Avatar
    Chestia asta se intampla la toate jocurile mele de PS3 si de PSP. Nu cred ca este o problema asa mare dar nu prea vad cum ar putea fi rezolvata. Din ce am auzit, deobicei e vina ori a cablului ori a televizorului. (nu stiu daca e adevarat sau nu)

15. #15 SP
    Junior Member Nekron's Avatar
    Tearingul de obicei se poate corecta ruland fiecare joc in rezolutia in care ruleaza nativ. De exemplu daca pe cutia jocului scrie ca rezolutia nativa e 720p e recomandat sa rulezi jocul in rezolutia respectiva ca sa eviti tearingul. Nu e o regula generala, dar la cateva jocuri am incercat si a mers.

16. #16 SP
    Member MSlv's Avatar
    jocurile pe console in marea lor majoritate nu au v-sync (mai ales cele de x360), depinde de fiecare joc in parte cat de mult se rupe. Unele jocuri sunt optimizate in asa fel incat tearingul sa se intample cat de cat controlat, spre marginea de sus sau de jos a ecranului, ca sa deranjeze cat mai putin.

Sunt si unele jocuri (UC2 de ex) care au v-sync activat si la care nu o depistati niciodata screen tearing, insa acest lucru cere mult mai multa munca cu optimizarea (pentru a compensa reducerea de fps, controlul dezvolta un mic lag, trebuiesc facute niste resincronizari...) si de aceea sunt mai rare.

17. #17 SP
    Member GuCOZA's Avatar
    Deci screen tearingul se corecteaza printro metoda numita v-sync aceasta metoda elimina tearingul dar limiteaza jocul la 30 de FPS-uri de aceea pentru un framerate cat mai bun majoritatea producatorilor nu activeaza aceasta optiune, in al doilea rand depinde de scena care o ai in fata de exemplu cand am in Battlefield bad company cand am in fata o structura cu multe linii orizontale observ cel mai bine screen teaaringul in schimb daca am un peisaj deschis, gen camp de lupta imi este foarte greu sa il observ.

18. #18 SP
    Member Sanjuro's Avatar
    Quote Originally Posted by GuCOZA View Post
    Deci screen tearingul se corecteaza printro metoda numita v-sync aceasta metoda elimina tearingul dar limiteaza jocul la 30 de FPS-uri
    Prin v-sync framerate-ul este limitat la frecventa de refresh a display-ului, astfel incat fiecare cadru sa se suprapuna perfect. Daca la display ai un refresh rate de x Hz (60, 100), v-sync iti pune limita la framerate de aceeasi valoare, deci nu doar la 30 FPS. Bine, pe consolele actuale nu e posibil mai mult de 60 FPS, dar nici nu ar fi nevoie. In plus, nici nu exista aceasta setare in optiunile de grafica ale unui joc de consola, v-sync ori e activat in engine ori nu.

Legat de jocurile cu probleme amintite de voi, am un singur cuvant - sloppy.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.