Pentru cei care se intreaba cum a inceput Istoria playstation sa citeasca un articol publicat de mine daca vor![]()
Scurt istoric Sony Playstation�-�PacPac�-�PacPac
Pentru cei care se intreaba cum a inceput Istoria playstation sa citeasca un articol publicat de mine daca vor![]()
Scurt istoric Sony Playstation�-�PacPac�-�PacPac
Sa stii ca poti sa il scrii si aici cu link catre site-ul tau. Altfel e considerat reclama.
Mai e ceva de spus fata de wikipedia: PlayStation - Wikipedia, the free encyclopedia ?![]()
Primul Playstation a fost proiectat si gandit sa devina o unitate multimedia , inafara faptului ca putea rula jocuri Nintendo, Playstation-ul avea si functia de player pentru “audio CDs” si pentru cele cu format video . In 1994 PSX (Playstation X) s-a lansat al 2lea model Playstation care nu mai avea sa fie compatibil cu dischete Nintendo ci doar CD-uri SONY.
... ce ?!![]()
am incercat si eu ce am putut pentru site-ul unui prieten si am scris ce am gasitdin pacate pentru unii nu indeajuns ...
Man.. sa spui ca playstation era compatibil cu "dischete" nintendo e ca si cand ai spune ca xbox-ul face clatite.
Initial, Nintendo a apelat la Sony pentru a creea un addon pentru SNES pentru citirea si redarea cd-urilor. Din pacate (sau din fericire), colaborarea nu a fost dusa la bun sfarsit. Sony a plecat pe drumul sau si de aici a luat nastere playstation.
Ai mai scris in articol ca PS a aparut in 1991. Consola a aparut in decembrie 1994.
Fals.. nici daca vroia nu avea cum sa fie prima consola, datorita addon-ului Sega CD pt megadrive.Nintendo vroia sa fie prima consola care avea sa produca un joc pe CD
Edit: dupa o cautare pe wikipedia, se pare ca prima consola cu unitate cdrom integrata a fost FM Towns Marty. Mai multe detalii aici: FM Towns Marty - Wikipedia, the free encyclopedia
Ar mai fi un lucru de spus, si anume ca PS1!=PSX.
PSX a aparut in decembrie 2003. Datorita faptului ca multi numesc PS PSX, s-a creeat aceasta confuzie. Dar in nici un caz nu poti spune ca a doua varianta a PS s-a numit PSX.
Una este sa fii sumar, alta sa dezinformezi. Get your facts straightdin pacate pentru unii nu indeajuns ...
Edit: tocmai am reinviat un topic vechi de o luna. Acum am observat data postarii, my bad..
Bookmarks