Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 6 of 6

Thread: Ce monitor sa cumpar?

1. #1 SP
    Member KiritoStefan's Avatar

Ce monitor sa cumpar?

Salut
    De curand mi-am schimbat unitatea pc si dupa ce i-am instalat driverul la placa video nu imi mai vede deloc monitorul , pe vechea unitatea inca vede monitorul.
    Placa video e : Placa video Sapphire Radeon RX 7600 Pulse, 8GB GDDR6, 128-bit , si nu ma pricep ce monitor sa iau .
    Am luat legatura cu cel care mi-a facut unitatea si mi-a recomandat sa iau prin comanda de la el monitor de 27 inchi samsung 12 milioane.
    Buget ar fi 10 milioane maxim si sa iau dupa emag ca pot cumparata in rate

2. #2 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Nu prea inteleg la ce te referi. Care e problema cu monitorul tau? Ce monitor ai acum? Ce mufa? E tot HDMI?
    Placa video noua are si 1 HDMI si 3 DisplayPort.

Placa video vad ca e facuta pentru gaming in 1080p (cel putin asa e marketata pe site-u lor, dar vad ca are 32 CU, deci la nivel cu PS5 Pro), deci nu as recomanda sa-ti iei alt monitor decat daca vrei, dar chiar si asa, nu ceva cu rez 1440 sau 4k pentru ca te va deranja upscalling-ul de la 1080p.

3. #3 SP
    Member KiritoStefan's Avatar
    Am monitorul : Monitor FUJITSU B22W-6, LED 22″, 1680 x 1050, VGA, DVI, DP, HD , eu cand instalez drivarul de la placa video mi se inchide ecranul - aprinde iar pe urma ramane ecranul negru iar monitorul e aprins dar nu imi mai reda nimic .
    Deci sa intelegi eu acum daca ii dau drumul merge monitorul dar cand instalez drivarul placi video monitorul nu imi mai reda nimic si ramane ecranul negru, am schimbat si cablu display port si degeaba.

4. #4 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Ce rezolutie ciudata...

Oricum, desi pare model vechi, ar trebui sa mearga fara probleme pe DisplayPort. Incearca sa scoti pe un TV sau ceva, prin HDMi, din placa video sa vezi daca e totu ok cu placa vide, dupa ce instalezi drivers.

Oricum iti recomand sa-ti schimbi monitoru, pentru ca rezolutia aia e ciudata rau, dar sigur gasesti ceva decent la pret mai bun decat ce incearca aia sa-ti bage pe gat.

Gasesti monitoare decente pe eMag pana in 500 lei, la 22" si 1080p. Dar vezi si tu ce buget ai si pune filtre in functie de buget, iar apoi vezi ce functii ti-ai dori de la el, cel fel de ecran, samd.

Oricum poti testa si da retur in caz de ceva.

5. #5 SP
    Admin MonkY's Avatar
    @Kirito: first of all, nu mai vorbi in "milioane", te rog. Denominalizarea leului a avut loc acum 19 ani, totusi. Second, hai sa vedem la 1000 RON ce putem gasi. In principiu iti recomand ceva cu panou IPS (sa ai unghiuri bune de vizualizare si culori OK), refresh rate de 120Hz (daca te si joci), si diagonala cat mai mare (in functie de buget).

Din ce am cautat eu, in bugetul tau, daca vrei rezolutie un pic mai mare (QHD), ar fi acesta: Monitor LG Ultragear 27", IPS, 2560x1440, 1ms, 144hz, FreeSync Premium, G-SYNC Compatible, HDMI, DP - 1001 RON. Ai 144Hz, Freesync si G-Sync, IPS, 1ms, HDMI + DP, USB 3.

Daca insa vrei sa ramai in 1080P (FULLHD), ar fi acesta: Monitor Gaming LED IPS Asus TUF 27", Full HD (1920x1080), 144Hz, 1ms, Extreme Low Motion Blur™, AMD Freesync™ Premium, Shadow Boost, 2x HDMI, Display Port, Jack, VESA, negru - 907 RON.

Personal as merge pe prima varianta, LG-ul. Are si luminozitate mai mare (350 cd/m² vs 250), rezolutie mai mare, G-Sync extra. Bafta!

6. #6 SP
    Member Frankie.'s Avatar
    Rx 7600 este o placa video pentru gaming la rezolutie 1920x1080,deci nu e cazul pentru un monitor cu rezolutie 1440p decat daca esti dispus sa folosesti FSR si nu doresti sa joci la rezolutie nativa.Pentru 1080P nu e recomandat ecran mai mare de 25",pot sa iti recomand acest monitor
    https://www.emag.ro/monitor-gaming-l.../pd/DY9S1MYBM/ 919,99 Lei
    Sau daca vrei 1440p poti sa arunci o privire la acesta dar eu as opta pentru 1080p avand in vedere placa video pe care o ai https://www.emag.ro/monitor-gaming-l...eviews-section 949,90 Lei
    Ambele au display IPS,contrast si luminozitate foarte buna iar rata de refresh e 240Hz respectiv 165Hz

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.