Si credeti ca merg placile video recomandate ? Am uitat sa mentionet,sursa e un DeLux 500w,dar mai mult ca sigur ca nu sunt reali. Presupun ca nu o sa tina.
Si credeti ca merg placile video recomandate ? Am uitat sa mentionet,sursa e un DeLux 500w,dar mai mult ca sigur ca nu sunt reali. Presupun ca nu o sa tina.
Man, eu zic sa nu risti si sa iei un Seasonic de 620W cu eficienta 82%...bronze sau gold certificate cred ca r fi de ajuns.
GTX 750 merge pe orice fel de sursa... de obicei nici nu necesita conector de PCIE (consuma sub 75W in full load!). Iar GTX 750 Ti rar sare de 75W (vezi acel Gigabyte pe care ti l-am recomandat are nevoie de conector de alimentare PCIE cu 6 pini - daca vrei ceva care sa nu necesite, atunci iti trebuie ceva gen Placa video MSI NVIDIA GeForce GTX 750 Ti OC, 2048MB, GDDR5, 128bit, HDMI, DVI, VGA sau Placa video EVGA NVIDIA GeForce GTX 750 Ti, 2048MB, GDDR5, 128bit, 2 x DVI, 2 x HDMI.
Acum, sa fiu sincer... sa dai 600 RON pe o placa video si sa o tii pe o sursa de 2 lei (mai ieftina decat Delux nu cred ca gasesti). Ia si tu macar asa ceva: Sursa Inter-Tech Energon 550W. N-are PFC activ, dar la cat costa si ce ofera (e silent)... macar nu mai risti cu Delux :)
BUNA SEARA TUTUROR,
DORESC SA FAC UN UPGRADE LA MEMORIA RAM PENTRU GAMING IN SPECIAL,DETIN URMATOAREA CONFIGURATIE:
PLACA DE BAZA ASROCK Z87 EXTREME 6,
PROCESOR INTER CORE I5 4570 3,2GHZ,
PLACA VIDEO ATI RADEON HD 7970,
MEMORIE RAM: 8GB 1066MHZ
M-AM ORIENTAT DUPA ACEST KIT-Corsair Vengeance Pro 8GB DDR3 2133MHz CL9 Dual Channel Kit
ORICE RECOMANDARE/SFAT ESTE BINE VENIT SI DE AJUTOR.
MULTUMESC SI O SEARA PLACUTA!
1. NU E NEVOIE SA SCRII CU CAPS!
2. Nu ai nevoie de mai mult de 8 GB pentru gaming
3. Decat sa iți iei 8 GB la 2133 mai bine iți mai iei 4/8 GB la 1600 (pentru multitasking).
4. Cine mama dracu a facut configuratia aia??
Nu vreau sa spun ca Asrock nu e ok, dar ai fi putut merge pe un Asus sau Gigabyte... Pentru gaming ar fi mers mai bine un i7 (dar cred ca totusi a tinut de buget). La placa video, la fel... tine de buget. Insa memoria, nu inteleg de ce ai pus la 1066Mhz... poate ai vrut sa zici 2x1066 (minim DDR3 e 1333Mhz totusi).
Corsair Vengeance Pro 8GB DDR3 2133MHz CL9 Dual Channel Kit - e un memorie foarte buna, dar ai grija la spatiul disponibil. Daca ai un cooler serios, aproape sigur nu o sa-ti incapa memoriile - caz in care trebuie sa mergi pe ceva low profile (sau sa schimbi ventilatorul).
Cat despre 8GB sunt suficienti... daca ai bani, poti sa mergi linistit si pe 16 sau 32. Nu strica niciodata mai mult RAM (faci un RAMDrive si bati orice SSD posibil de pe piata).
Ce nu vad eu insa in sistemul tau, este solutia de stocare. Presupun ca ai si tu un SSD acolo, ca altfel e pacat.
Sistemul tau este extrem de echilibrat, felicitari pentru cine l-a gandit.
Placa de baza este foarte buna, peste multe modele de la Asus sau Gigabyte din gama mainstream. Nu ai nevoie de i7 din simplu motiv ca nu o sa simti niciun fel de diferenta in jocuri. De diferenta intre 4570 si i7 cumperi un SSD sau un HDD de 2 TB pentru stocare.
i5 4570 este mai mult decat necesar pentru absolut orice joc si placa video single-GPU.
In legatura cu memoria, intre 1600Mhz si 2133Mhz nu o sa vezi nicio diferenta in jocuri, poate doar in benchmark-urile sintetice. Asa ca iti recomand 16GB DDR3 la 1600Mhz in loc de 8GB la 2133 si un Windows 8.1 pe 64 de bits, o sa fi mult mai castigat.
Sustin, daca sistemul nu are SSD, pune-i un SSD, altfel castrezi intreg sistemul. Recomand Samsung EVO 120GB costa vreo 350 RON, e foarte fiabil si foarte rapid.
Daca bugetul permite, un SSD de 120GB pentru sistemul de operare si un SSD de 240GB pentru jocuri. Daca bugetul nu permite, un singur SSD de 120GB impartit in 2 partitii. Una de 60GB pentru Windows si restul pentru jocuri [de fapt pentru cate un joc, avand in vedere dimensiunea ultimelor aparitii]
La memorii iti recomand Kingston HyperX sau Corsair.
Eu mi-am facut upgrade la placa de baza,procesor si placa video,acum mai ramasese sa fac un upgrade si la memoria RAM!
M-am orientat dupa un Corsair Vengeance Pro 16GB DDR3 16000MHz CL9 Dual Channel Kit,am inteles ca este arhisuficient
Si am bagat si un SSD de la Sandisk extreme PRO
Multumesc pe raspuns!
---------- Post added 14-07-2014 at 23:49 ----------
Buna seara,am si un SSD de la Sandisk extreme pro de 480GB si cred ca singurul lucru care nu este echilibrat este memoria RAM de 1066Mhz de la sycron
M-am orientat dupa un Corsair Vengeance Pro 16GB DDR3 1600MHz CL9 Dual Channel Kit (2x8gb)cred ca ar fi arhisuficient pentru gaming!
Multumesc pentru recomandare si raspuns,o seara placuta!
R9 280x 3gb vs gtx 779 2gb, nu stiu ce sa aleg, am vazut ca in general jocurile sunt optimizate pt nvidia. Din cate am vazut 280x e mai buna doar in benchmarkuri dar in jocuri este in mai slaba considerand comparatiile de pe youtube dar totusi poate fi si din cauza driverelor beta de la amd. Deci recomandari si dacs puteti sa imi si motivati? Multimesc
Andy, trebuie sa ne spui mai exact despre ce GTX vorbesti... Sigur ai vrut sa spui GTX 779? Nu 770? Sau 780?
Anyway, eu nu pot sa-ti fac o recomandare, pt. ca sunt cunoscut ca "fanboy" nVidia cand vine vorba de placile video, optimizare, drivere, suport, consum, noise, etc... Pot doar sa-ti spun ca nu am mai vandut o placa video AMD de ani buni - dar cine stie, poate am avut noi clienti mai nebuni.
Pe orice ai merge insa, nu te zgarci la diferente mici de bani pt. a alege un producator mai putin serios. Mergi pe Asus, eVGA (preferinte personale, never had issues with them)... poate Gigabyte sau MSI ca alternative.
Pentru MonkY care a vandut numai nVidia:
Nu stiu ce ai vandut tu iar lucrul asta nu constituie absolut niciun punct de reper pentru achizitie. Am placi grafice AMD si nVidia de multi ani, iar problema "driverilor" AMD este un mit urban in zilele noastre. Asa ca e total irelevant ca ai vandut numai nVidia facandu-i pe cei care ar alege AMD sa se simta inferiori "clientilor tai mai nebuni care nu cumpara asa ceva".
In acest moment driverii AMD sunt cat se poate de maturi si de stabili, nu sunt cu absolut nimic mai prejos decat driverii nVidia iar hardware-ul AMD este exemplar arhitecturat.
Pentru omul interesat de placa grafica:
GTX 770 este o placa grafica putin mai puternica decat R9 280x [care nu este decat un 7970GHZ optimizat]. Acest lucru se reflecta si in diferenta de pret. Intotdeauna intre placi echivalente ca performanta vor exista diferente in favoarea unuia sau celuilalt producator, datorita optimizarilor pentru acel joc.
De exemplu urmatoarele jocuri sunt optimizate pentru AMD si in acest moment jocurile care suporta MANTLE [API-ul LowLevel AMD alternativ DirectX] performeaza mai bine pe placile Radeon decat pe echivalentul de la nVidia.
- Battlefield 4 [suporta si MANTLE]
- Battlefield Hardline
- Thief
- Sniper Elite III
- Bioshock Infinite
- Crysis 3
Pe de alta parte urmatoarele jocuri sunt optimizate pentru nVidia:
- Batman: Arkham Origins
- Assassin’s Creed IV: Black Flag
- Watch Dogs
nVidia are placi grafice foarte bune, driveri foarte maturi, totul se rezuma intr-un final la PRET. Iar in acelasi segment de pret, vei alege placa in functie de ce joci, in functie de ce placa video prefera jocurile tale preferate.
Totul e o chestiune de GUST si ALEGERE. Fanboysme si haiterisme de genul AMD is mai bune sau nVidia is mai grozave sunt la nivel de grupa mijlocie gradinita, neavand niciun fundament tehnic care sa sustina aceste afirmatii. De asemenea faptul ca nu stiu cine vinde numai nVidia e la fel de irelevant in contextul discutiei, cum e irelevant sa spui ca Galaxy S5 sunt proaste pentru ca X a vandut numai iPhone...
Ca integratori, recomand integratorii premium pentru fiecare tabara in parte.
AMD: Sapphire, HiS, Asus, etc
nVidia: eVGA, ZOTAC, Asus, etc
Iti recomand racirile aftermarket. Am testat un Gigabyte 7970 versiunea cu 3 ventilatoare care face ca un aspirator, o implementare infecta apoi am testat un Sapphire Dual X 7970 iar placa se aude mai incet decat ventilatoarele din carcasa. Recomand sa stai deoparte de racirile aftermarket ale Gigabyte, sunt in general mai putin fericite.
Sapphire Dual X, Asus DIRECT CU II, MSI Twin Frozer sunt ceea ce iti ofera silentiozitate indiferent de BRAND. Este adevarat ca la modelele STOC varfurile de gama AMD sunt mai galagioase, impediment ce dispare odata cu achizita unui model cu racire custom.
Eu nu sunt FanBoy AMD sau nVidia, sunt obiectiv pentru ca am testat placi de la ambii producatori si de la mai multi integratori. La final fiecare achizitioneaza ce doreste.
Aaa n-am vazut greseala imi pare rau
Ma refeream la 770 ca nici nu cred ca exista 780 de 2gb vram ...
---------- Post added 16-07-2014 at 08:32 ----------
@nurv
Am observat ca jocurile care sunt optimizate pentru AMD merg satisfacator si pe cele nvidia, dar cele optimizate pentru nvidia merg oribil pe AMD exemplu watch dogs. E corect ce spun ? Deoarece eu momentan am un antic 9600gt si mi-a mers la 25-30fps Thief la 1280x768 cu cateva detalii spre medium.
Aaa si jocurile Shadow of Morrdor, The Witcher 3, The Evil Within stii cumva carei tabere fac parte ?
Si vreau sa te intreb daca mai adaug ceva banuti la buget se merita sa iau un GTX 770 de 4gb (tinanad cont ca sunt fanul jocurilor de la nvidia) sau R9 290 care lumea spune ca e mult mai puternica (echivalent cu 780) si astfel fiind ''atat de puternica cum zice lumea'' sa fie cam le egal cu 770 si in jocurile nvidia.
Mersi :D
nVidia se descurca foarte bine in foarte mult jocuri. Dar daca joc exclusiv Battlefield 4, voi merge pe ceva de la AMD datorita optimizarilor. Ai dreptate, unele jocuri optimizate pentru nVidia performeaza foarte prost pe AMD.
The Witcher 3 este un joc care prefera nVidia, beneficiind pe placile lor de GPU-accelerated hair and fur. De asemenea, toate jocurile care implementeaza PhysX performeaza mult mai bine pe placile grafice nVidia. Amintesc aici si de FXAA [un model de antialiasing] care beneficiaza de un spor de performanta pe nVidia.
Despre celelalte jocuri nu cunosc detalii.
Daca imi poti oferii si acest sfat daca se merita sa ma indrept catre un GTX 770 cu 4gb VRAM sau alta solutie pana in 14-16 milioane ?
Sigur.
Iti recomand un GTX 770 de la eVGA cu racire aftermarket, o placa exceptionala:
EVGA NVIDIA GeForce GTX 770 ACX Cooler
Placa video EVGA NVIDIA GeForce GTX 770 ACX Cooler, 2048MB, GDDR5, 256bit, HDMI, 2x DVI, Display Port - eMAG.ro
Costa 1500 RON si primesti bonus un cod digital pentru a downloada legal Watch Dogs.
Daca iti permite bugetul, ti-as recomanda un R9 290, e varful de gama AMD si peste GTX 770 in foarte multe jocuri, dar costa cu 160 de RON in plus. Este modelul Factory Overclocked cu o racire custom excelenta. Nu primesti insa niciun bonus in acest pret:
MSI AMD Radeon R9 290 OC Twin Frozr
Placa video MSI AMD Radeon R9 290 OC Twin Frozr GAMING, 4096MB, GDDR5, 512bit, HDMI, 2x DVI, Display Port, Military Class 4 - eMAG.ro
Acest R9 290 este peste 770 si in jocurile nVIDIA sa inteleg ? Si este destul de mare diferenta incat sa renunt la tehnologiile PHYSX si TXAA de la nvidia ?
Este in medie cu 10% peste GTX 770, IN MEDIE.
Daca joci exclusiv jocuri optimizate nVidia, renunta la Radeon. Daca joci orice apare, recomand R9 290 pentru ca este mai rapida. FXAA este un model de antialiasing care nu tine cont de placa grafica, dar pe placi echivalente, pe nVidia merge o idee mai bine.
PhysX depinde ce jocuri joci. Se impune o clarificare. PhysX este un motor de fizica care ruleaza pe PC, PS3, PS3, Xbox One, etc, indiferent de procesorul din sistem sau procesorul grafic. Insa, nVidia permite accelerarea PhysX pe GPU. In acest caz, sunt cateva jocuri care suporta PhysX accelerat pe GPU unde prezenta unei placi grafice face deliciul vizual. Cel mai remarcabil exemplu este seria Batman. Partea proasta este ca sunt extrem de putine jocuri care beneficiaza de accelerarea PhysX pe GPU.
Sunt foarte putine jocuri care implementeaza PhysX accelerat pe GPU unde se observa fara discutie avantajul nVidia pentru ca numai nVidia are PhysX accelerat pe GPU. In foarte multe jocuri PhysX este rulat pe CPU [procesorul sistemului] neavand nicio legatura cu placa grafica folosita. Jocuri cu PhysX accelerat pe GPU sunt putine.
Man, daca vrei sa mint doar pentru a se simte unul sau altul mai bine... iti spun de-acum ca n-o sa se intample. Cu prima ocazie cand ne va comanda un client un procesor sau o placa video AMD... voi pune "stire" pe CG, pentru a nu se mai simti "inferiori". Pana atunci, asta e realitatea, asta ni se cere, asta vindem - nu am cum sa mint! Nu suntem nici eMag si nici PCGarage (si nu vom fi niciodata), insa ne trec suficiente componente si sisteme prin mana ca sa ne putem forma o opinie. Eu in ultima luna am facut aproximativ 20 de sisteme... nu vreau sa ma gandesc cate am facut in total in ultimii 10-15 ani - cred ca totusi asta imi da o dreptul la o opinie. Eu ma "scuz" spunand ca sunt fanboy, pe cand de fapt n-am nicio obligatie... In final fiecare decide ce vrea sa-si cumpere, eu doar fac o propunere.
Cat despre "mit urban" legat de driverele AMD, eu zic sa fim seriosi. E suficient sa arunci o privire pe forumurile de specialitate si o sa vezi cum mit-ul devine realitate. Sau daca vrei, chiar si pe forumul AMD: AMD Support and Game Forums - Desktop Catalyst Drivers and Software. Spicuiesc rapid pentru tine cateva titluri:
- Memory leak on the 14.7 RC drivers
- atikmdag.sys crashes and BSOD's
- Weirdo artefacts
- Driver Fail to Install
- 14.7 gives black screen R9 290
- Issues: All 14.XX drivers . MSI 290 4G
- [BSOD] 14.4 whql Driver (R9 270X)
- My bf4 doesn't start or crashes when I alt-tab the game
- Problems booting up my desktop after installing new driver
- BSOD randomly Windows 7
- The latest Catalyst 14.4 causes screen tearing
- Random "no signal" crash
- 14.6 produce artifacts in State of decay game
Si astea sunt doar asa, intr-o singura arie... ultimele threaduri pe o singura pagina (dar daca pt. tine asta inseamna "mit urban" atunci "i rest my case"). Anyway, back to "recomandari si sfaturi". Nici nu stiu de ce ma chinui sa raspund cuiva care afirma ca facem afirmatii ca la gradinita, grupa mijlocie... Cui nu-i plac anumite recomandari, le poate da ignore.
Nu am timp sa caut acum cateva sute de pagini pe forumurile nVidia unde se plangeau de driverii nVidia, de crash-uri, de BSOD-uri, de artefacte. Sa mai amintesc placi nVidia arse din pricina driverilor?
Bottom line, fiecare driver are anumite probleme, dar nu putem generaliza.
BTW, eu nu am spus ca tu faci afirmatii ca la gradinita, am spus ca:
Quote:
Fanboysme si haiterisme de genul AMD is mai bune sau nVidia is mai grozave sunt la nivel de grupa mijlocie gradinita, neavand niciun fundament tehnic care sa sustina aceste afirmatii.