prin ce program faci masinile si personajele 3d? eu lucrez in zbrush4 ,aproape am terminat un personaj din mintea mea o sal pun curand:)
prin ce program faci masinile si personajele 3d? eu lucrez in zbrush4 ,aproape am terminat un personaj din mintea mea o sal pun curand:)
tot ce am facut 3d pana acum a fost in 3ds max 2009.
momentan n-am mai lucrat nimic dar sper sa ma reapuc si poate incerc ceva si in zbrush(tot zis ca vreau sa il invat dar parca ma opreste ceva; cred ca lipsa cunostintelor de anatomie) :)
Da'i cu natura aia in cap profei/profului tau de desen.Nu inteleg dc va pune sa faceti in culoare cand voi nu stiti sa le faceti mai intai in creion:|.Sa va puna sa faceti 1xxxxxx de naturi statice BINE construite ca sa invatati proportiile si sa va intre in mana cum se masoara si dupa sa le faceti in culoare.Si nu conteaza ca esti clasa a 8-a.Daca nu iesi din tiparul lor nici in a 12-a nu o sa stii sa desenezi.
In fine...poate gandesc eu prea departe.App,tu esti la scoala de arta?Daca nu,imi cer scuze si poti sa uiti tot ce am scris mai sus.
prima mea "lucrare" in aerograf (ce am mai facut pana acum se incadra in antrenament punct! asta e facuta sa iasa totusi ceva).
terminata acum 5 minute.
stiu ca sunt multe de imbunatatit dar am facut-o intr-o oarecare graba (2 ore :)) ), gandindu-ma la cat imi va lua sa tot schimb culori si sa repar daca gresesc ceva. plus ca nu mi-am facut sabloane ca lumea.
anyway...this is it :
Norocosilor... Eu nu sunt in stare sa desenez nici macar un mar.:)) Sunt cel mai prost din clasa la desen.
ai incredere in tine si poti sa ajungi sa faci multe (nu zic orice, pentru ca probabil e nevoie si de o doza de pricepere, talent, cum vrei sa-i spui, din "nastere") daca exersezi.
nici eu nu sunt geniu la desen, dar am evoluat mult de cand tot frec niste hartii :P.
ps: baga tutoriale claie peste gramada, pentru ca daca incerci sa faci din prima de la tine, fara sa mai fi vazut clar la ce vrei sa ajungi si ce etape sa urmezi, poti sa te obisnuiesti sa faci unele lucruri prost, si dupa aceea iti va fi greu sa le dregi.
Tin minte ca singurele desene de care am fost mandru erau niste personaje din desenul ala de pe Cartoon Network... Foster. Desenasem personajele: Bloo, Coco, Eduardo, ala rosu si inalt. Mi-au iesit perfect alea.
si atunci cum poti sa zici ca nu poti desena nici macar un mar?...vezi ca se poate? fa ce iti place si cauta sa vezi cum anume s-ar face acel lucru pe care vrei tu sa-l desenezi.
Pormit ca o sa ma apuc de desenat:D. Asta ca sa nu mai salivez la desenele altora.
eu sincer nu sunt de parere ca "geniile se nasc" mai degraba ele "se fac" lol (chestia asta parca am auzit-o si in ceva desen animat...weird lol). Toti prietenii mei care stiu sa deseneze f bine au ajuns in stadiul asta datorita influentelor avute in timpul copilariei : unul dintre ei deseneaza f bine masini pt ca tatal sau desena si el numai masini. O prietena deseneaza f bine si e la arte pt ca mama sa a invatato sa picteze si tot insista sa deseneze in timpul ei liber. Altul asta facea ca sa nu se plictiseasca.
Sunt de parere ca daca nu desenau asa de mult "cand erau mici", ei bine atunci nu erau asa de talentati. Prietenii mei care nu au pus mana pe creion decat de cateva zile incoace, normal ca nu stiu sa deseneze asa de bine ca si ceilalti amici mai "talentati". Da sunt de parere ca treaba asta se datoreaza faptului ca nu au desenat cand erau mici (sau nu au fost influentati in vreun fel cand erau mici), nu pentru ca nu au pic de "talent".
Si eu de cateva zile m-am apucat sa desenez si tot copiez imagini de pe internet (majoritatea anime-uri..vedeti desenul de mai jos). E destul de greu avand in vedere ca eu cand aveam 7 ani preferam sa ma dau cu bicicleta in loc sa desenez, da totusi nu e imposibil:D. Practice makes perfect ;) . Si asta e parerea mea cand vine vorba de desen si talent (da e valabil si in foarte multe alte domenii)
Btw. nightprowler nu vrei sa postezi un site cu tutorialele de care ziceai tu? ;)) Eu tot am cautat tutoriale da acestea sunt de zeci si sute de feluri. Nu stiu ce sa caut mai exact... tu cu ce ai inceput ?:D Multumesc anticipat ;)
P.S. scuzati calitatea pozelor (poze facute cu ajutorul telefonului )
daca vrei sa desenezi ceva anume, cum ai facut tu acolo cu anime, cauti in google : how to draw anime, si cauti pana ti se ia sau pana gasesti ceva explicat bine sau filmat ca lumea din care sa intelegi ce ai tu nevoie.
de exemplu: http://www.youtube.com/watch?v=CeUfmhbPV_E
si de acolo, copiezi si copiezi pana ai deprins o anume tehnica, dupa care poti sa iti folosesti imaginatia sa creezi tu ceva nou.
ai dreptate cu "geniile se fac", in mare parte, dar mi-am permis sa imi ofer o marja de eroara si am bagat acea probabilitate de care ziceam:P nu imi place sa generalizez, si de aia.
Tipul asta se ocupa cu manga. Take a look :)
YouTube - Canalul utilizatorului markcrilley
second one!
mentionez ca sunt facute dupa tutorial, sa nu avem vorbe la proces:))
e genial ce se poate face cu aerograful :X mult succes in continuare nightprowler ;)
Probleme mari cu albul, de-aia nu a iesit cum imi doream, insa e de un oarecare efect...sper...
in ora de fizica,mi se pare destul de reusit pt un amator lol
Attachment 82593
Sa fim seriosi...
Acest thread este dedicat numai pasionatilor de desen , dar mai ales celor care se pricep cum ar fi baietii acestia care se patimesc sa faca o adevarata opera , iar tu iei in batjocura,trist...
nightprowler-foarte frumos ti-au iesit desenele din aerograf ;) bafta in continuare
Crazy-eyed 2PAC.:))