Plasma/lcd ? Hd ready/full hd ?
Salut! Cu ocazia sarbatorilor vreau sa-mi cumpar o plasma/un lcd , da' sunt putin nedumerit , si speram ca ma puteti ajuta si pe mine.
Tata m-a rugat sa caut un televizor de vreo 25/26 de milioane , cu diagonala de 80/maxim 90 si ceva , care sa fie cat de cat buna...
Eu stiam urmatorul lucru :
LCD se vede mai slab ca plasma , da' e mai ieftin si are durabilitate de viata mai mare ;
PLASMA se vede mai bine , da' e mai scumpa si tine mai putin.
Azi am aflat de la un baiat de pe forum urmatorul lucru :
citez :
1."plasmele abia dupa 20 de ani de folosinta incep sa-si piarda din puteri"
2."full HD vs HD ready: diferenta de full HD se observa la ecrane de peste 42"
3."la 32" 37" nu o sa poti distinge care e 720p si care e 1080p"
4."tine in minte ca plasmele in magazin nu arata chiar atat de bine fata de lcd-uri pt ca lcd-urile sunt tinute in contraste exagerate in magazine,dar odata ce ai ajuns acasa... e alta treaba"
Tot el mi-a recomandat http://www.emag.ro/televizoare_cu_plasma/televizor-cu-plasma-panasonic-tx-p37x10-94-cm--pTX-P37X10 care pare interesant (diagonala ecran 37'' (94 cm); contrast dinamic 2.000.000:1; 100Hz scanare dubla; timp de raspuns 0,001 ms) , insa e HD Ready, nu FULL HD...
daca ce spune el e adevarat nu e nici o diferenta la aceasta plasma deoarece are doar 94cm....
Ai mei vor sa foloseasca plasma/lcd-ul doar ca sa se uite la tv(am upc prin satelit , da' nu e HD), pe cand eu vreau sa-l folosesc la PS3...
---------- Post added 17-12-2009 at 02:49 PM ----------
iata linku din nou ca nu inteleg de ce nu merge :-s : Televizor cu plasma Panasonic TX-P37X10, 94 cm TX-P37X10