Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 6 of 6

Thread: Schimbare numar in alta retea

1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

Schimbare numar in alta retea

Din cate am inteles, conform legislatiei UE, operatorii de telefonie mobila sunt obligati sa accepte numere de telefon inclusiv din alte retele. Cu alte cuvinte, daca vreau sa ma mut pe Orange dar sa-mi pastrez numarul de telefon de pe Vodafone, este posibil. Intrebarea mea este, a facut careva din voi acest pas ? Ce inseamna ca timp si bani ? Apar probleme la apelare (de exp. daca trec pe Orange si ma suna unul saracul de pe Vodafone, isi poate da saracul seama ca plateste mai mult) ?

Multumesc anticipat !

P.S. Dupa atatia ani de Connex/Vodafone... am inceput sa ma satur de problemele din ultima perioada. Plus o tzeapa data de Vodafone pentru un contract (facut pe 2 ani in loc de 1 an).. plus faptul ca am avut probleme cu internetul si desi nu s-a rezolvat in timp util, am mai fost luat si la misto (nu ma asteptam la asa ceva de la Vodafone). Prin urmare, daca tot vine 3GS la Orange, am zis ca n-ar strica sa fac pasul de schimbare. Poate ies si mai bine la abonament, cine stie ?

2. #2 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar
    eu am trecut anul acesta de la Vodafone la Orange, cu acelasi numar. Partea buna: nu te costa nimic si iti pastrezi numarul. Partea Rea: Pierzi mult timp la facutul actelor, in total cred ca am stat vreo 6-7 ore (am fost de 2 ori), cica intampinau o problema cand voiai sa transfere numarul de la vodafone si dadeau vina pe ei. Dupa ce au reusit, mi-au dat o cartela cu un numar provizoriu, iar dupa 30 de zile numarul tau este transferat in reteaua Orange (pe cartela ta). In aceasta perioada te va suna un reprezentant de la Vodafone sa te intrebe de ce vrei sa renunti la ei si iti vor oferi niste oferte foarte avantajoase (taica-meu chiar a luat un abonamet de la timpul ala , i-a palcut oferta lor). Si eu am plecat de la Vodafone din aceleasi motive pe care le-ai prezentat si tu Monky, dar sa stii ca atunci cand sunt aproape sa te piarda, fac aproape orice sa ramai in reteaua lor .

3. #3 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Merci AndRewqp. Asta este, daca nu stiu sa-si pastreze clientii... sa fie sanatosi. Cat despre oferte tentante, pana acum nu am primit de la ei decat oferte prin care sa platesc mai mult (gen extra SMS-uri, extra minute... care ar fi putut sa le ofere moka pentru fidelitate - din pacate la mine totul a costat extra).

Ce vroiam sa te intreb este: cand te suna cineva, se prinde ca de fapt suna pe Orange si nu pe Vodafone ? Si daca nu, presupun ca-l taxeaza ca si cand ar suna in alta retea, nu (daca te suna de pe Vodafone) ?

4. #4 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar
    din pacate nu se prinde, trebuie sa-ti anunti prietenii ca esti pe Orange, este singura posibilitate. Si da, il taxeaza ca si cum ai fi in reteaua Orange.
    PS: MonkY nu ai somn ce faci la ora asta ?

5. #5 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by AndRewqp View Post
    din pacate nu se prinde, trebuie sa-ti anunti prietenii ca esti pe Orange, este singura posibilitate. Si da, il taxeaza ca si cum ai fi in reteaua Orange.
    Grr... asta nu e frumos din partea lor. Macar un beep specific sa fi fost introdus. Asta este, bad for friends
    Quote Originally Posted by AndRewqp View Post
    PS: MonkY nu ai somn ce faci la ora asta ?
    Reparam un calculator... ce sa fac si eu, sa pierd timpul dormind ?

6. #6 SP
    Senior Member consol3's Avatar
    Eu m-am mutat si de la cosmote si de al vodafone pe orange si nu am platit nimic numai ca Vodafone-ul l-a sunat pe tata si l-au tinut de vorba : de ce va mutati?Va facem oferta mia buna...etc. daca ai un abonament mare iti vor face o superoferta cand afla ca ai faut portarea.Portarea se face in zece zile de la cerere si pana atunci poti folosi vodafone-ul sau o cartela de la ei cu un nr. provizoriu.Iti vor explica aia ce si cum.Eu m-am portat acum 5 zile!
    LE. MonkY,da este un beep iti vor explica aia.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.