Nu stiu daca ati mai auzit de acest concurs. Am fost la o prezentare acum 2 zile si m-am gandit sa va
anunt si pe voi. Este un concurs de electronica as putea spune, organizat de firma Digilent Romania: http://www.digilent.ro
Firma Digilent inc a luat nastere in anul 2000 in Statele Unite si se ocupa cu creearea de placi FPGA(placile au fost inventate de cei 2 initiatori ai firmei pt. studentii lor si ulterior s-au gandit sa faca si un ban din asta). Concursul are loc in mai multe etape.
Prima etapa: inscrierea - are loc prin e-mail. Trebuie ca proiectul sa fie bine documentat, sa stiti ce veti face si cum(cu ce placi si ce alte componente va mai trebuie). Ca sa fie mai clar, 2-3 exemple: Intr-un an a castigat un student care a facut niste tobe virtuale cu niste manete cu accelerometre. Am mai vazut un auto-player pt. guitar hero pe Wii care citea notele date de joc si le apasa.
Daca sunteti acceptati in concurs veti primi placile de care aveti nevoie acasa.
Apoi puteti pregati proiectul timp de vreo 2 luni. Urmeaza pre-verificarea si iar o perioada de lucru pana la finalele. Inscrierile au loc in Ianuarie si finala e tocmai in Mai deci este timp.
Primul premiu este primit de toti cei care termina proiectul pana la finale. Concurentii pot pastra placutele. Ceilalti au de ales: ori dau placile inapoi, ori le platesc.
Concursul este in principiu pt. cei de la facultatile tehnice. Echipele sunt formate din 1 sau 2 oameni.
Aici aveti mai multe informatii: Digilent Inc. - Digital Design Engineer's Source .
LE: Au voie sa participe studentii la licenta si masteranzii, fara doctoranzi. Daca un student in anul I care abia are habar sa lucreze pe placi face ceva impresionant pt. cunostintele lui se poate bate cu unul de anu' 4 care a facut cine stie ce ozn.