Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

View Poll Results: Motivul pentru care nu faceti tranzactii prin posta

Voters
26. You may not vote on this poll
  • frica de formulare

6 23.08%
  • frica de cozi

8 30.77%
  • lipsa posibilitatii de a ambala produsul

6 23.08%
  • teama ca iei teapa

19 73.08%
  • prea mult timp pierdut cu drumul pana la posta si inapoi

7 26.92%
  • programul postei (lucrez atunci)

4 15.38%
  • altceva (precizati ce)

3 11.54%
Multiple Choice Poll.
Results 1 to 15 of 15

Thread: Vanzari/schimburi prin posta

1. #1 SP
    Senior Member RaverX's Avatar

Vanzari/schimburi prin posta

Am observat ca destui useri refuza sa vanda sau sa faca schimburi prin posta. Majoritatea sunt din Bucuresti, dar am intalnit si cazuri din provincie. Daca faceti parte din acesti useri sunt curios ce anume va determina sa nu trimiteti prin posta, am facut si un poll, bifati optiunea/optiunile.

Personal prefer sa trimit prin posta decat sa ma intalnesc in oras cu cineva pentru ca nu-mi place sa astept, mai ales acum iarna in frig, am facut cateva schimburi in oras si a trebuit sa astept un pic sa vina celalalt. La posta e mult mai simplu, pregatesc frumos coletul acasa, merg direct la posta si las coletul. Singura problema e ca uneori poate fi coada, dar am invatat si cum sa fentez asta, ma duc tot timpul seara dupa ora 18 (posta de care apartin are program pana la 20), aproape tot timpul e liber, cateodata mai e un client, max. doi in fata.

2. #2 SP
    Senior Member HoTSaucE's Avatar
    Pentru mine este frica de teapa si faptul ca se intampla ca produsul oricat de bine ar fi impachetat sa ajunga deteriorat.

3. #3 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Sunt momente in care si eu refuz posta, asta pentru ca imi ia mult timp sa ajung pana la posta iar acolo mereu este o coada interminabila. Unele lucruri nu merita efortul deplasarii pana la posta.

4. #4 SP
    Quote Originally Posted by HoTSaucE View Post
    Pentru mine este frica de teapa si faptul ca se intampla ca produsul oricat de bine ar fi impachetat sa ajunga deteriorat.
    Prima parte o inteleg, desi cand e vorba de useri vechi si care au calificative bune riscul e foarte mic. Dar a doua parte... am trimis sute de colete, peste o mie(nu exagerez) si n-am avut nicio reclamatie ca s-ar fi deteriorat ceva. Si am trimis de la colete foarte mici(cu un joc sau chiar doar cu 2 module de memorie) pana la colete enorme(cu mai multe placi de baza si video).

Fireste ca daca pui un joc intr-un plic(fie el si cu bule) riscul ca sa se sparga carcasa e destul de mare. Daca insa invelesti bine produsele in burete si le pui in cutie de carton nu se intampla nimic. Ganditi-va ca produsele alea vin din China cu vapoare, avioane, sunt de multe ori aruncate de la inaltimi uriase, etc. Cat timp produsul e bine protejat nu se intampla nimic cu el.

Quote Originally Posted by tudyniuz View Post
    iar acolo mereu este o coada interminabila. Unele lucruri nu merita efortul deplasarii pana la posta.
    Citeste primul post Incearca sa gasesti un oficiu postal cu program prelungit(pana la ora 20) si mergi acolo la ora 18-19. Nu garantez ca va fi liber, dar la mine este. Asta e un mic paradox romanesc, nici eu n-am putut intelege cum mama naibii era PLIN la posta in timpul zilei cand lumea ar trebui sa fie la munca, am mers si eu de 2-3 ori asa ca aveam zi libera si m-am speriat cata lume era

Astept cu interes si alte explicatii ale fobiei fata de posta.

5. #5 SP
    S.T.A.L.K.E.R. FallouT's Avatar
    Eu unul incerc sa evit cat mai mult posta romana,in primul rand durata este dezastruasa mai bine mai pun 1 ban in plus si trimit,primesc prin Fan curier.
    In plus de asta la orice firma de curierat se transtesc coletele mai ceva ca saci de ciment,o spun din proprie experienta lucrez la o firma de colatarie,indiferent de firma peste tot se trantesc coletele.

Posta romana ramane o alternativa mai ieftina.

6. #6 SP
    Quote Originally Posted by FallouT View Post
    in primul rand durata este dezastruasa
    N-as zice asta, un colet pus la posta vineri dimineata ajunge la destinatie luni cam oriunde in tara. La curier ajunge sambata, dar e posibil sa ajunga tot luni, deci diferenta asa uriasa nu e. La fel, daca pui un colet la posta luni dimineata ajunge miercuri. Testat cu multe colete(si trimis si primit). Prin curier ajunge a doua zi(marti), deci din nou nu mi se pare o diferenta deloc mare.

Quote Originally Posted by FallouT View Post
    mai bine mai pun 1 ban in plus si trimit
    Banul ala in plus este de fapt o suma in multi lei. Pt un colet mic(sub un kg) declarat cu valoare mica(20 lei) platesti la posta 2.60 lei. Pt acelasi colet platesti la curier 18 lei. Procentual e o diferenta uriasa, platesti de aproape 7 ori mai mult prin curier.

Nu zic, curierul ofera avantaje, e un pic mai rapid si iti aduce coletul acasa. Pentru pachete mai mari si scumpe clar merita sa platesti in plus pt ca raportat la valoarea coletului nu "se simte". Dar pt un joc de 20-30 lei e absurd sa mai dai inca atata pentru transport.

7. #7 SP
    Member kukenstein's Avatar
    Angajatii de la posta lucreaza la stat, ii doare la basca de client. La stat nu exista notiunea de client, exista notiunea de platitor de taxe fara drepturi, doar cu obligatii. La posta platesti la un ghiseu si predai coletul la altul, completezi tu hartia cu datele pe cand la curier ai dat banul si in mai putin de 1 min ai plecat, scrie ala datele si tot el incaseaza. Ajunge de azi pe maine, esti sunat, daca nu reusesti sa fii acasa, te intelegi cu omul si revine. Posta iti lasa mizeria aia de aviz cu care te duci si stai la coada, mai completezi inca o data o hartie, etc...

8. #8 SP
    Member Aliosa's Avatar
    Time is money.
    Multi dintre voi inca nu intelegeti ca puteti cumpara jocuri noi la preturi similare celor SH.
    Cu Posta e prea multa chinuiala, cozi interminabile, lipsa de informatii despre modalitatile de expediere, sictirul cu care ti se adreseaza lucratorii postali atunci cand ai anumite nelamuriri, lipsa posibilitatii de a ambala produsul (ar fi bine daca s-ar putea cumpara plicuri cu bule de la Posta sau astfel de ambalaje. Imi aduc aminte ca odata nu aveau nici macar plicuri simple, a trebuit sa merg sa cumpar de la librarie).
    Alt motiv ar fi neincrederea in calitatea serviciilor oferite de catre Posta Romana.
    De asemenea, prefer schimburile/achizitiile fata in fata deoarece f multi useri sunt superficiali atunci cand prezinta produsul spre vanzare (detalii insuficiente despre starea jocului, carcasei, zona, iar de foarte putine ori sunt oferite poze). Userii din Romania cam "uita" sa specifice defectele produselor pe care le au la vanzare.
    As pune aceasta superficialitate si pe varsta unora dintre consolisti (12-16 ani), care nu au inca mintea suficient de formata si cred ca se imbogatesc din cei 10-20 de lei pe care ii castiga din tepele pe care le trag colegilor forumisti.
    RaverX poate ca tu esti genul de persoana careia ii place sa intre in contact, sa schimbe PM-uri cu alte persoane, sa faca tranzactii/schimburi, sa negocieze etc. Poate e chiar un hobby de-al tau.

9. #9 SP
    Senior Member Razorel's Avatar
    Eu am vazut ca sunt 3 tipuri de plicuri cu bule de vanzare la Posta, cel putin aici in Sibiu. Nu sunt peste tot?

10. #10 SP
    Senior Member Alexandru's Avatar
    Quote Originally Posted by Razorel View Post
    Eu am vazut ca sunt 3 tipuri de plicuri cu bule de vanzare la Posta, cel putin aici in Sibiu. Nu sunt peste tot?
    Nu!

11. #11 SP
    Senior Member Danny's Avatar
    Pe mine ma enerveaza cei care impacheteaza jocurile in CARTON. Defapt, ce le pasa lor? Incaseaza bani si atat, de vina e posta ca joaca basket cu ele. (In poze sunt un exemplu de azi)
    Eu nu mai stau la posta sa completez buletinele de expeditie, iau acasa mai multe si merg cu ele gata completate.
    Attached Images Attached Images 05122011150.jpg 05122011151.jpg 05122011152.jpg

12. #12 SP
    Member awaytokill's Avatar
    cred ca razorel se referea la dimensiunele plicurilor

13. #13 SP
    x2z
    Senior Member x2z's Avatar
    Sincer, nu trimit prin posta pentru ca programul mi-e incomod si nu prea am posibilitati de impachetare la indemana. Apoi din cauza asta, n-as vrea sa fiu numit neserios sau tepar...

14. #14 SP
    Quote Originally Posted by djdanny View Post
    Pe mine ma enerveaza cei care impacheteaza jocurile in CARTON.
    Recunosc ca nu prea inteleg ce zici. Prefer un joc impachetat in carton de 100 de ori fata de unul impachetat in plic cu bule. Acum depinde si cum il impachetezi in carton si cat de gros e cartonul ala. Daca doar in "trantesti" intr-o cutie de carton si acolo e loc berechet sa "danseze" carcasa atunci e clar ca va ajunge varza. Insa daca invelesti jocul inainte in burete(sau chiar in mai multe straturi de ziare) si apoi il pui intr-o cutie in care sa stea FIX (adica sa nu existe deloc loc ca jocul sa se poata misca inauntru) atunci e foarte bine.

Un plic cu bule poate ofera protectie unei reviste, dar nu unui joc. Repet: poate. Plicul cu bule e mult prea fragil si se indoaie foarte usor.

15. #15 SP
    Senior Member Danny's Avatar
    Am dat un exemplu in poza. Ia o un carton de 4mm (2mm stanga, 2mm dreapta) impacheteaza o carcasa sau dou si trantestel pe jos dupa care, arunca alte pachete peste el. La fel si cu un plic de bule, rezultatul e la fel.

Eu cand trimit jocuri, le pun in plic cu bule lipite bine cu scotch dupa care le pun intr-o cutie de carton.

Quote Originally Posted by RaverX View Post
    Recunosc ca nu prea inteleg ce zici.
    Jocul pus direct intr-o cutie de carton. Am pus si poze cu o cutie/plic de carton si rezultatul.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Bookmarks