GUNKA!!! Băăă, e vineri!!!
![]()
Am postat si pe threadul fotbal, am zis sa postez si aici, poate nu sunt prea multi microbişti care citesc acel topic
Poti sa dai in judecata o scoala de soferi in urma unor incidente petrecute cu o luna inainte ( in cazul in care incidentul respectiv in mod normal ar necesita atentie urgenta ) ?
Ok, mai pe romaneste:
"frate deci... pot sa dau in judecata scoala de soferi daca acum o luna s-a intamplat ceva, da' ceva naspa ? ar fi trebuit sa ma duc imediat dupa la politie, da' pana mea... da' acum a trecut o luna si vreau sa o fac. pot ?"
in alte cuvinte o prietena a fost hartuita sexual de instructoru' ei ( mana pe picior in masina, cand erau in afara masinii a luat-o in brate si incerca sa-si puna mainile pe sanii ei ). Tipu' mai e si proprietarul firmei. A trecut o luna de atunci. Poate sa faca plangere la politie / sa-i dea in judecata acum ?
Poate sa faca si la un an dupa, dar nu e la fel de eficient. Cred ca cel mai bine face la firma respectiva... si atat. Nu cred ca o sa o ia cineva in serios, fara dovezi si dupa ce a trecut si timp...
Politia... nu stiu ce ar putea sa faca, altceva decat sa consemneze.
Firma... altceva decat sa ameninte firma cu proces ca poate sa primeasca niste scuze/bani din asta, nu are ce sa ii ofere.
Judecata... daca nu exista dovezi clare, sunt sute de locuri unde poate arunca banii mai bine decat asa... Nu suntem in America.
Sfatul meu... sa se linisteasca, sa nu isi faca vina si pur si simplu sa treaca peste. Nu cred ca o sa primeasca altceva decat nervi si nervi si nervi.
Nu cred ca rezolvi nimic ducandu-te la politie, mai ales daca acum nu mai e la scoala respectiva sau a terminat. Eu in locul tau as lasa politia si sala de judecata in pace ca sunt aducatoare de stres si nervi si as intra pe forumuri/site-uri si as manca rahat la adresa scolii si instructorului respectiv. Macar sa nu mai pateasca si altele la fel... dar altceva nu vad ce poti face.
Infractiunea de hartuire sexuala se realizeaza prin fapta repetata de a nu'i da pace cuiva, a cicali, a purta discutii repetate si contradictorii in scopul obtinerii de satisfaceri sexuale. Daca au fost 1-2 evenimente nu exista infractiunea de hartuire sexuala.
Infractiunea exista daca faptuitorul a abuzat de autoritatea pe care i'o confera functia ocupata la locul de munca, in cazul de fata ar fi trebuit de exemplu sa o ameninte pe fata ca nu o mai primeste la sedinte, ca nu'i elibereaza dosarul, etc. Apoi, fapta trebuie sa fie savarsita prin amenintare si constrangere de natura sa o produca o temere puternica si o pertubare emotionala victimei. Constrangerea trebuie sa fie doar de natura morala, daca a existat o constrangere fizica, fapta reprezinta tentativa la infractiunea de viol.
Victima nu se adreseaza instantei, se va adresa sectiei de politie in raza careia domiciliaza, in raza careia s'a savarsit fapta, sau in raza careia domiciliaza faptuitorul, daca adresa lui e cunoscuta, in termen de cel mult 60 de zile de la savarsire. Daca s'au depasit cele 60 de zile, adio! Hai sa nu fim toti juristi doar pt faptul ca ne uitam la stiri in fiecare seara.
@zinodaur, parerea mea e ca prietena ta ar trebui sa depuna plangere la politie, doar daca au fost si alte evenimente pe laga cele descrise de tine, dar fara un probatoriu bogat are mici sanse de reusita, nici macar nu va ajunge cazul la procuror... Daca are mail'uri, sms'uri, martori etc sa nu mai astepte!
Bookmarks