4 Attachment(s)
User Review: The Walking Dead Season 2, Ep. 1: All That Remains
In urma cu aproximativ doi ani cand am auzit de acest joc un gand necurat mi-a strabatut mintea, nu sunt si nu am fost niciodata un fan al filmelor sau jocurilor cu "zombalai" Prima data am crezut ca acest joc are legatura cu serialul cu acelasi nume, ei bine si datorita voua am aflat ca din fericire nu are nicio treaba. Inainte sa incep recenzia legata de primul episod din sezonul al doilea vreau sa transmit un singur lucru celor care inca nu au incercat acest joc: Ar trebui sa il jucati fiindca nici nu stiti ce pierdeti, scuze Dan Diaconescu, nu m-am putut abtine. Dar sa lasam acest zombie al televiziunii si sa trecem la oile noastre sau mai bine zis la "zombalaii" nostri.
Primul episod din sezonul al doilea o are ca protagonista pe Clementine, o fetita care a avut un rol secundar in primul sezon. Jocul incepe cu un reminder, in care ne sunt prezentate deciziile pe care le-am luat in sezonul precendent si nu numai. Apoi, capodopera celor de la Telltale continua de unde s-a terminat primul sezon. Dupa doar cateva minute asistam la prima emotie mai puternica din acest joc, cei care au jucat deja primul episod stiu despre ce vorbesc. Dupa prima scena mai emotionanta vom trece oarecum la actiunea sezonului doi, 16 luni dupa o intalnim pe micuta Clementine parca mai inalta decat in sezonul 1, desi a trecut doar un an jumate, repede mai cresc copiii din ziua de azi. Desi inca este un copil din punct de vedere fizic vom vedea pe tot parcursul primului episod ca lucrurile nu stau chiar asa, aveam parte de o fetita schimbata destul de mult fata de sezonul precedent si mult mai matura.
Prea multe nu mai pot sa spun in legatura cu actiunea primului episod, ar insemna sa stric bunatate de joc, dar nu la fel de bun precum primul sezon. Stiu, poate ma grabesc cu o concluzie, de aceea ii mai acord o sansa incepand cu episodul al doilea, unde sper sa vad mai multa actiune si unde mai sper sa vad ca deciziile mele din primul sezon nu au fost luate in van.
Cand vine vorba de gameplay prima data imi vine in minte o alta capodoperă din industria gamingului, Heavy Rain. Ca si in primul sezon jocul se bazează pe doua lucruri foarte importante, explorare si dialog. Cele mai multe decizii pe care le veţi lua apar sub forma unor "quick time events" (de m-ar vedea Pruteanu), aceste QTE mi se par un plus, mai ales in momentele in care tensiunea atinge cote maxime (cam puţine in acest episod). Personajul se controleaza parca un pic mai bine decat in primul sezon, deşi apar mici probleme atunci cand se schimba unghiul camerei de filmat.
Despre sunet numai de bine asa ca nu are rost sa dezvolt prea mult, pe scurt: niciun minus. Cum am zis si un pic mai sus dialogul este foarte important si este absolut senzaţional, muzica la fel de buna ajuta foarte mult scenariul acestui joc superb.
Daca va plac benzile desenate o sa fiţi foarte mulţumiţi de grafica jocului. Cei care îşi doresc o grafica cat mai aproape de realitate au greşit alegerea făcută, acest joc e inspirat dupa benzile desenate cu acelaşi nume, deci totul este foarte normal. Daca ma intrebati de fps va asigur ca nu are absolut nicio problema, per total cred ca pe un PS3/Xbox360 rulează nativ la o rezoluţie de 1280 x 720p @ 30 fps.
Tehnic jocul arata foarte bine pe consola, versiunea testata a fost de PS3, mai are anumite mini freeze sa le zic asa in momentul in care jocul isi creeaza acel autosave, nimic deranjant. Inainte de a acorda o nota primului episod vreau sa le multumesc din suflet celor de la Telltale Games pentru codul de review, dar si celor care se ocupa de bunul mers al acestui forum, adminului, moderatorilor si nu in ultimul rand celor care doneaza sau au donat, fara ei nu am putea sa vorbim despre aceasta noua arta numita gaming. Multumesc baieti, ne vedem data "aviatoare"!
Story: 9
Gameplay: 9
Sunet: 10
Grafica: 9
Nota Finala: 9.25