+ Reply to Thread
Page 35 of 58 FirstFirst ... 25 33 34 35 36 37 45 ... LastLast
Results 681 to 700 of 1160

Thread: Probleme Site?

1. #681 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by RaverX View Post
    Spor la treaba si bagati protectii mai multe (daca se poate).
    Thx. We already did! Dar stii cum e, cred ca orice pe lumea asta se poate sparge. More or less. Nu stiu insa cine ne uraste pe noi atat de tare...
    Quote Originally Posted by CrysMM View Post
    Pai serverul este al vostru?
    Dap, serverul este al nostru, in colocatie intr-un Datacenter. Stiu ca pusesem si poze cu el

P.S. Vedeti, ziceti ca e Saptamana Patimilor, nu altceva. De exp. acum 10 minute a picat Euroweb-ul si Romtelecom-ul pe toata zona. Desigur ca tot eu mi-am umplut frigiderul, desi n-am nimic de-a face. Sublim. But i'm still here!

2. #682 SP
    Senior Member RaverX's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Nu stiu insa cine ne uraste pe noi atat de tare...
    Un user banat, concurenta, unul care n-are ce face si ataca la intamplare, etc. Cand esti cunoscut apar si problemele. Nu degeaba se spune: nu e greu sa ajungi sus, e greu sa te mentii acolo.

3. #683 SP
    Senior Member CrysMM's Avatar
    Intrebam si eu, ca deh, ma gandeam ca hosting la banii astia nu te pune sa vii cu serverul de acasa. Sau au Pentium 3 ca servere acolo? Sa nu se rada, ca am mai vazut.

4. #684 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Intrebam si eu, ca deh, ma gandeam ca hosting la banii astia nu te pune sa vii cu serverul de acasa. Sau au Pentium 3 ca servere acolo? Sa nu se rada, ca am mai vazut.
    "Serverul de acasa" cateodata e mai bun decat solutiile oferite de provideri (si mai ok ca bani in timp). De exp. noi avem totul pe Intel cu doua procesoare Xeon cu 12MB cache, 16GB RAM, RAID dedicat cu 7 HDD-uri, sursa redundanta de 700W... Ganditi-va ca aceasta este o configuratie de acum 3 ani si jumatate! Si totul face fata cu brio... cu exceptia HDD-urilor care au inceput sa pice. Sincer, am vazut Enterprise-uri picate dupa nici o saptamana (inclusiv la mine in sistem Velocirpatoare)... deci se poate intampla oricui.

---------- Post added 10-11-2011 at 02:07 PM ----------

Mda... si inca una tare. A mai picat un HDD. Acum suntem iar in degraded mode. Gata, asta este. Iau banii de hosting si cumpar noi HDD-uri si controller. Din pacate, o perioada cat se putea mai proasta pentru a achizitiona 7 HDD-uri... acum cand aproape s-au dublat preturile

Sper sa nu pice iar intre timp. E rebuildul la 40%. Fingers crossed...

5. #685 SP
    Nu este mai simplu ca hostingul sa se ocupe de tot. Sa foloseasca serverul lor? Nu cred ca traficul este atat de mare pe forum ca un server de-al lor sa nu faca fata.

Eu nu inteleg o chestie. Platesti hosting la firma "X" cu serverul tau, pe care tu il cumperi, tu il repari. Ce mai face firma rspectiva de banii platiti?!?

6. #686 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Nu este mai simplu ca hostingul sa se ocupe de tot. Sa foloseasca serverul lor? Nu cred ca traficul este atat de mare pe forum ca un server de-al lor sa nu faca fata.

Eu nu inteleg o chestie. Platesti hosting la firma "X" cu serverul tau, pe care tu il cumperi, tu il repari. Ce mai face firma rspectiva de banii platiti?!?
    Asta se numeste "COLOCATIE". Un VPS ar costa mai putin, dar imparti cu diversi. Si din experientele de pana acum, impartirea aia cateodata e CRIMA. Pe sistemul "azi iar nu merge, pt. ca am niste baieti cu torrents pe langa mine". Sau te trezesti ca nu-ti mai functioneaza ceva la site, pt. ca alti baieti au cerut dezactivarea sau activarea unui serviciu. Nu mai zic de load infernal... faptul ca nu ai acces SSH (fara de care multe din module nici nu le pot face). Serverul tau E SFANT. Iar un server de nivelul astuia (sau chiar si la jumatate de performanta si spatiu), de inchiriat ar costa o caruta de bani.

Cat despre "sa se ocupe hostingul de tot"... sa fim seriosi. Sa pice serverul si sa astept ca "poate" se va ocupa cineva azi, sau maine? Sau ca "nu se poate ca e weekend" ori "e 3 dimineata, baietii dorm"? In plus, orice interventie se plateste... Si da, traficul este maricel (peste 1TB pe luna), dar nu asta e cea mai mare problema....

Anyway, am luat 7 HDD-uri Enterprise, un nou controller RAID (mai destept si mai rapid), o baterie noua pt. RAID... si azi-maine incercam sa facem trecerea pe noul setup. Sorry daca vor exista mici downtimes. Oricum trecerea se va face printr-un alt server. O placere, nu altceva!

7. #687 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Felicitari de achizitii si multa bafta (si cafea) pentru trecere fara probleme.

8. #688 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Acum suntem deja pe serverul de backup (therefore viteza de 2 lei - si inca nu e multa activitate pe forum)... Dar nu va dura mult (sper).

Chiar sunt curios cum se vor comporta cele 7 SAS-uri Enterprise pe noul RAID (SAS = Serial ATA SCSI). Acum verific (again) bazele de date si toate cele (gxboxlive-ul se busise din nou, desigur). Revin cand am informatii. Intre timp, sa-mi spuneti aici va rog daca intalniti probleme! Thx in advance!

9. #689 SP
    Senior Member Strike105X's Avatar
    Succes cu noile achizitii ^^ si ms de explicatia de mai sus, am uitat complet de banda, si mai ales ca una destul de mare nu se gaseste la colt de strada , acuma inteleg de ce aveti hosting.

10. #690 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Dupa cum vedeti, acum CG-ul e pus temporar pe un alt server... SINGUR! Nu e shared cu nimeni, si este un Xeon la 3Ghz (dar nu dual, si model mai vechi cu putin cache), cu 4GB RAM, 2 SCSI-uri. Si se incarca de 50 de ori mai lent decat pe serverul nostru (asta daca se incarca). Imaginati-va ca serverul asta l-am mai imparti cu 100 de insi...

root@console [/]# uptime
    14:39:18 up 12:54, 3 users, load average: 28.64, 23.20, 20.35

N-am avut asemenea load nici in cele mai grele momente...

11. #691 SP
    La mine se incarca la fel ca inainte. Am net de la Romtelecom de 8 mbps.

12. #692 SP
    Admin MonkY's Avatar
    La mine se incarca la fel ca inainte. Am net de la Romtelecom de 8 mbps.
    Mare maestru, ce legatura are faptul ca ai net de la Romtelecom cand un querry pe forum care inainte dura 0.2s acum dureaza 6s? Sau ca generarea unei pagini se face in 2s in loc de 0.2s? Cand sunt 500 de conexiuni active... se simte rau de tot. De exp. au fost momente azi in care dura 15s sa incarce o pagina. Si am fibra optica pe gigabit. Crezi ca mai conteaza asta?

Anyway, acum ca am ramas fara job ma voi gandi serios daca nu e momentul sa ma dedic 100% CG-ului...

13. #693 SP
    Senior Member Strike105X's Avatar
    Anyway, acum ca am ramas fara job ma voi gandi serios daca nu e momentul sa ma dedic 100% CG-ului...
    Numai sa poti si trai din asta, cam aceasta ar fi problema mai mare...

14. #694 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Strike105X View Post
    Numai sa poti si trai din asta, cam aceasta ar fi problema mai mare...
    Macar mor cu sufletul impacat. Anyway... fingers crossed, ca a inceput lucrul la noul setup.

15. #695 SP
    Mare maestru, ce legatura are faptul ca ai net de la Romtelecom cand un querry pe forum care inainte dura 0.2s acum dureaza 6s? Sau ca generarea unei pagini se face in 2s in loc de 0.2s? Cand sunt 500 de conexiuni active... se simte rau de tot. De exp. au fost momente azi in care dura 15s sa incarce o pagina. Si am fibra optica pe gigabit. Crezi ca mai conteaza asta?

Pai are, ca la mine oricum nu conteaza, la ce net de cacao am, poti sa tii serverul si cu netul tau de acasa.

Sfat: cauta alt job, forumul nu-l vad o solutie de trai.

16. #696 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Sfat: cauta alt job, forumul nu-l vad o solutie de trai.
    Nu era vorba de a trai din forum... ci din "presa". Publicitate, profesional reviews, organizari serioase in Romania de competitii pe console, stuff like that. Incercarea moarte n-are, nu?

17. #697 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Si probabil ti-ar si placea mai mult decat vechiul job. Oricum bafta in ce hotarasti sa faci

18. #698 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Gata, acum suntem pe serverul nostru (si se simte diferenta, cu toate ca nu am facut optimizarile finale). Sa-mi dati de veste va rog daca mai sunt probleme... Ma duc sa pic...

19. #699 SP
    Nu era vorba de a trai din forum... ci din "presa". Publicitate, profesional reviews, organizari serioase in Romania de competitii pe console, stuff like that. Incercarea moarte n-are, nu?

Nu are moarte, dar probabil ai vazut pana acum interesul de a sustine un proiect/cauza/comunitate. Nu stiu daca neaparat este reavointa, lipsa de interes sau tinde mai mult spre lipsuri materiale cu care se confrunta o buna parte a internautilor. Semne de intrebare se pun mereu, si nu din cauza ca "asa-i romanul". Tin sa cred ca firea umana este asa in general.

Din al meu punct de vedere, m-as bucura sa te axezi pe forum. Probbail se va simti o diferenta enorma fata de situatia actuala. Om care se va ocupa permanent de forum, poate vei mai gasi cel putin un membru in echipa sa aloce acelasi timp. Nevoile materiale vor creste, iar in acest sens se impune gasirea unor noi surse de finantare pentru forum. Ca idee, nimic mai mult, un site de licitatii afiliat forumului ar putea da roade pot spune, chiar intr-un timp destul de scurt. Ar fi si ceva mai organizat fata de o arie publicitara care va aduce si resursele necesare intretinerii forumului si celor care isi dedica timpul pentru el.

Poate sunt useri pe care te poti baza, dar, nu poti sti ce rezerva viitorul fiecaruia si ce putere de ajutor va mai avea peste 6 luni, un an sau doi.

Succes in orice decizie vei lua.

20. #700 SP
    You're PARROTS Dudel's Avatar
    http://www.consolegames.ro/forum/f90...jocuri-ps-3-a/
    Asa arata un user sters?
    LE: Abia acum am vazut ca posturile mai noi au userul.

+ Reply to Thread
Page 35 of 58 FirstFirst ... 25 33 34 35 36 37 45 ... LastLast