Alta viata! E perfect.
Printable View
Alta viata! E perfect.
Nu pot sa dau mesaje private(PM)Am mai sters din mesaje 2 pagini de la trimitere si primite.
---------- Post added 17-10-2011 at 05:08 AM ----------
You have 200 messages stored, of a total 100 allowed.
Ori mai stergi din ele, ori iei Premium si ai limita de 1000 allowed: http://www.consolegames.ro/forum/f59...ium-vip-users/
Cesuletul :clock:
Gmt +2:shaworma:
Si iar s-a pierdut tot ce s-a scris in ultimile zile... :(
I'm really sorry! Dar alternativa era sa pierdem niste useri. Stiu ca pe mine ma injurati, dar ar trebui sa le multumiti si hackerilor... pt. frumosul cadou de zilele trecute.
Daca bucura pe cineva, eu tocmai mi-am pierdut jobul din cauza serverului CG... I did my best. Daca si de data asta pica RAID-ul, costurile pentru a-l reface pe mie unul m-ar depasi. Si nu stiu daca ar mai avea rost, sa ma chinui iar la un credit pt. ca altii doar sa-si bage picioarele...
Nuuu. Cel putin eu personal, NU. Eu doar ziceam. Nu inteleg cu adevarat ce s-a intamplat si cine anume si-a "bagat coada" aiurea.
Ca fapt divers, si eu mi-am pierdut job-ul azi...
Nu te chinui aiurea. Ia din banii care s-au strans pana acum, din ce ramane, plateste lunar si usor, usor se vor "inverzi" tot mai multi useri si vom putea plati si restul banilor.
Parerea mea...
Imi pare rau sa aud asta! Chiar a fost o zi nenorocita inseamna...
Eh... inca un motiv in plus sa plec din tara asta minunata, unde nu conteaza ca in 15 ani ai avut 3-4 concedii si ai lucrat non-stop. Conteaza ca 2 sau 3 zile in acesti 15 ani ai avut si tu o problema si ai cerut sa fii lasat in pace. C'est la vie!
Imi pare rau sa aud de joburile voastre, sunt convins ca se va rezolva totul pentru voi pana la urma. Nu stiu cum este sa patesti asta, ca nu am lucrat pana acum, dar imi dau seama ca e dificil. Bucurati-va ca sunteti sanatosi.
MonkY, am sa te rog sa pui pe aria de licitatii jocul castigat de mine, Fifa 12 PS3 pentru ca momentan nu mai dispun de alte resurse sa ajut.
Eh, nu e sfarsit de lume. E doar un job. Suntem inca tineri si ne pricepem la multe chestii.
MonkY, nu poti afla, cumva, IP-ul celui/celor care au provocat asta ? Nu poti face nimic sa o impedici pe viitor ?
Ba da, lista o avem si deja se face un cross-check cu o alta lista care a mai aparut pe un server spart cu o zi inainte de noi. Am inteles ca a fost sesizata si Politia, dar... sa fim seriosi. Pe lista aia de cateva mii jumatate sunt din afara Europei... ma indoiesc eu sa-i vad pe cei de la Politie verificand toate cele.
De impedicat, sigur... Asta facem tot timpul, insa mai apare cate o metoda nebuna. La urma urmei, serverele Sony = Sparte. Serverele NASA = Sparte. Serverele Mossad = Sparte. Nu puteam sa fim noi mai cu motz, nu?
Oricum, nu de spart mi-era mie, ca avem backups. Ci de faptul ca au dus la defecte hardware si mult timp pierdut, plus collateral damages (loc de munca, zile intregi de posturi pierdute)... La un moment dat la un restore, RobertDinu disparuse complet ca user de pe forum... Grrr.
Personal cred ca nici nu trebuie sa se uite inafara, data find natura site-ului cred ca a fost o lucrare "interna", iar de sony nu ma mir la ce protectie slaba aveau practic invita lumea sa le faca flood... restu da.
Oricum vorbind mai serios, iti urez succes la gasirea unui alt servici cu un patron mai normal la cap cat despre CG sa speram ca nu vor mai fi incidente, sincer de mult as fi facut vreo donatie daca as fi avut si cea mai mica posibilitate... dar noa asta este momentan...
Da ce naiba au facut de au cauzat defecte hardware? Au intrat la server si l-au pocnit cu ciocanul? E prima data in viata cand aud ca niste hackeri (de fapt banuiesc ca e vorba de crackeri) fac damage hardrware. Si inca o intrebare: firma unde aveati hosting nu era obligata sa tina backup si sa faca automat restore in cazurile astea?
Pana la urma poti specula macar ce voiau acei rau-facatori?
Am mai auzit de anumiti virusi care pot ataca placi de baza dar trebuie sa admit ca sunt si eu curios, in legatura cu asta.
Daca au ei servere nu este vorba de nici o firma de hosting, hosting-ul este atunci cand "inchiriezi" serverele altcuiva, cel putin asa cred din cum sa exprimat Monky pana acuma.
La mine nu e prima data. Da-i unui nebun acces la un server puternic/rapid si lasa-l sa-si faca miliarde de fisiere (pe minut)... sa vezi ce iese. Mai ales pe niste HDD-uri care totusi au 3 ani si jumatate. A cedat un HDD... dupa care al doilea. Rebuild de RAID, refacut totul, pus totul de la zero, restaurat backup... ne felicitam ca am reusit sa-l aducem la viata... trece o zi si ne trezim cu inca 2 in matrice busite. Daca ai o explicatie mai buna... eu o astept. Sau poate cine stie, era momentul sa moara fix cand au intrat aia pe server? Come on!
Raspuns scurt: Nu. Dar avem serviciu de backup... numai ca as vrea sa vad cum faci tu restore pe un RAID 5 troznit, care mai si merge in degraded mode. FYI, numai o initializare de RAID, la asemenea dimensiuni, dureaza cam 8-10 ore. Si asta pe un controller RAID hardware, cu cache, baterie si toate cele... nu vorbim de jucarii onboard. Si cele 8-10 ore nu includ si restore-ul (care mai dureaza si acela cateva ore). Dupa care, bazele de date, configurile, etc...
RaverX: daca tot te pricepi atat de bine, nu vrei tu sa te ocupi de administrarea CentOS-ului, WHM-ului, baze de date, firewall, etc. ? Serios... e un job sublim, si se plateste suberb: MOKA! Nu conteaza ca stai nedormit 30-40 de ore ca sa pui totul la loc... important e ca poti dupa aia sa vii pe forum sa ne explici si noua cum au dat unii cu ciocanul... Hai ca e usor. Si scap si eu de injuraturi in plus...
Daca ma pricepeam "atat de bine" nu intrebam : am zis ca nu stiu pana acum cazuri de hacking care sa loveasca in hardware. La fel nu stiam nici ca trebuie sa te ocupi tu de server daca ai hosting undeva. Dar am aflat acum. Spor la treaba si bagati protectii mai multe (daca se poate).
Pai serverul este al vostru?
Daca stau sa ma gandesc bine in Hiren Boot utilities, era un soft de testat HDD care de nu-l foloseai cu grija riscai sa-ti strici HDD-ul asa ca odata ce ai acces si sti ce faci nu cred ca ii asa greu de facut... Oricum sa intamplat sa intamplat facand tot felul de supozitii nu ajuta pe nimeni cu nimic... plus cred ca toata treaba asta la obosit pe Monky nu gluma, porbabil ar fi mai bine sa o luam mai usor cu intrebarile cel putin pe moment :P.
Mersi MonkY and CG Team pentru munca depusa! Imi pare rau sa aud de job, dar sunt convins ca o sa fii bine! :)