Salut.O sa va pun o intrebare,de care o sa rada toata lumea banuiesc,de noob.
Ziceti-mi si mie cum e cu FPS,RTS,RPG si ce mai e.Adica sa-mi explicati ce sunt cu ele si ce inseamna.RTS sunt jocurile de strategie gen warcraft ?Iar FPS cu impuscaturi?
![]()
Salut.O sa va pun o intrebare,de care o sa rada toata lumea banuiesc,de noob.
Ziceti-mi si mie cum e cu FPS,RTS,RPG si ce mai e.Adica sa-mi explicati ce sunt cu ele si ce inseamna.RTS sunt jocurile de strategie gen warcraft ?Iar FPS cu impuscaturi?
![]()
RPG - Role Playing Game - Diablo, Titan Quest, Fable... - jocuri in care ai un personaj si il cresti in nivel pana ajunge cel mai tare
RTS - Real Time Strategy - Starcraft, Age of Empires, Supreme Comander, Warcraft - jocuri de strategie
FPS - First Person Shooter - Quake, Doom, Half Life... - Jocuri la persoana intai, in general de actiune
De ce sa rada toata lumea, mai bine sa intrebi decat sa te apuci sa faci pe desteptul fara sa stii
FPS = First Person Shooter - shootere la persoana 1. Exemple: Quake, Modern Warfare, Bad Company, Killzone, etc.
RTS = Real Time Strategy - jocuri de strategie in timp rea. Ai intuit corect, Warcraft, Starcraft sunt RTS.
RPG = Role Playing Game - jocuri de roluri, in traducere libera. Exemple: Mass Effect, Dragon Age, Demon's Soul etc.
Vin si eu cu o completare:
TBS - Turn Based Strategy (ex. King's Bounty: The Legend, Heroes of Might and Magic)
MMORPG- Massive Multiplayer Online Role Playing Game (ex. World of Warcraft, Aion, Lineage)
Bookmarks