Desi nu imi place touchscrenul cand e vorba de gaming, realizez ca la majoritatea consolelor portabile din ultima generatie s-a pus accentul mai mult pe joculete fun, decat cele competitive, deci raspunsul meu este SAU (nu sunt inca decis).
Da, le pot considera si console
Nu, nu le pot considera si console
Nu sunt inca decis
Desi nu imi place touchscrenul cand e vorba de gaming, realizez ca la majoritatea consolelor portabile din ultima generatie s-a pus accentul mai mult pe joculete fun, decat cele competitive, deci raspunsul meu este SAU (nu sunt inca decis).
RaverX, nu stiu cu cine te certi... deoarece in posturile sterse nu se afla niciunul de-al tau. Au fost 3 posturi in care se rosteau niste cuvinte/injurii care nu-si aveau rostul (indiferent daca e vorba de VIP's sau nu - erau intre tudyniuz si Laurentiu). Am preferat sa le sterg decat sa arunc cu infractiuni... pentru ca inteleg ce inseamna cand se incalzeste un pic mai mult situatia. In plus amandoi sunt useri seriosi, de treaba (doar tudyniuz de ceva vreme parca e un picut cam contra - dar e dreptul sau la opinie), si nu meritau infractiune doar pentru ceva asa minor.
No offense, dar tu deja postezi ca un troll, te certi cu mine (de fapt singur) si dai verdicte fara nicio baza... Puteai sa-ti verifici singur posturile sa vezi ca nu ai nimic sters pe acest thread. Dar asa e cand exista chestia aia tipica, ura romaneasca, no matter what. Cand se pune pata...![]()
Monky - citeste cu atentie, am zis ca exista jocuri bune (de cel putin 3 ori) insa acestea sunt in raport de 1 la 1000 (poate si mai putine) raportate cu jocurile care exista pe aceste platforme. Ceea ce intareste teoria mea -> mult si prost, FOARTE putin de calitate si putinul ala "portat" - daca ne referim la contentul original 100 % care sa merite pentru un gamer probabil raportul este mult mai mic.
Cat despre limitari -> ma refer in special la control si capacitate de stocare - (avand in vedere faptul ca doar The New Ipad are specificatii superioare consolelor din ziua de azi, ma voi baza pe aceasta tableta -> capacitate de stocare 64 GB maxim, capacitate de stocare 1 BR disc -> pana la 50 GB => pe tableta vei putea stoca maxim 1 film BR / maxim 1 joc care sa aiba caracteristici similare cu cele de pe home consoles )
Cat despre control -> touch padul este (la ora actuala) mult mai nesigur (in sensul acuratetii) si a vitezei de reactie - decat un control pad (sau un pad dedicat)
Gaming pe touch-screen? In nici un caz. Sigur un Angry Birds merge de plictiseala, dar n-am de ce sa inlocuiesc DS-ul si PSP-ul cu telefonul/tableta.
Nu pot intelege mentalitatea anumitor persoane.
Ce treaba are timpul si banii investiti in dezvoltarea unui joc, cu jocul propriuzis ? Si minesweeper este joc si sunt sigur ca unii ne-am pierdut zeci de ore (impreuna cu Solitare) in trecut. Dar pun pariu ca daca ar fi iesit doar pe iPad, ati fi zic ca e o prostie ieftina.
Sa fim seriosi. Cred ca am vazut in ultimii 2-3 ani ingrozitor de multe jocuri care au stat 3-4-5 ani in dezvoltare si in care s-au bagat milioane de $ si au fost adevarate esecuri. Ce conteaza cat de complex e un joc, daca jocul in sine este o mizerie ?
De ce toti cand va referiti la jocuri pe tablete/telefoane aveti in minte doar Angry Birds ? De NFS, FIFA, Prince of Persia, 9mm, Dead Space, GTA3, viitorul Max Payne nu ati auzit ? Voi credeti ca noi toata ziua ne "prostim" in Angry Birds ? Si la urma urmei, chiar daca este asa, si ala este tot JOC. La fel si Cut the Rope, Doodle Jump, Temple Run, Lane Splitter samd. Sunt jocuri pe care dam 1$ si cu care ne pierdem zeci de ore. Sunt mii de jocuri de PS3/X360 care costa 50-60$ si dureaza doar 3-4h, asta in cazul in care nu este un esec lamentabil si dupa 5 minute incepi sa plangi banii dati.
Din punctul meu de vedere, daca EU ma joc pe un iPad/iPhone, un joc (oricat de prostesc este el, ca vorbim de Angry Birds sau de GTA III), EU cataloghez iPad-ul ca o consola portabila, pentru ca EU ma joc pe un device pe care-l tin in mana, pe care ma pot juca in metrou sau in tren.
Si DA, eu am inlcuit PSP-ul la doar 2 saptamani dupa ce am pus pana pe primul iPhone 3G, desi erau doar app 50 de jocuri, majoritatea doar fun, nu bune cu adevarat.
@rodarkone, nu te pune nimeni sa cumperi toate aplicatiile disponibile in sectiunea Games in AppStore. Poti cumpara doar 5-10 care sunt cu adevarat bune si in rest sa folosesti tableta/telefonul pentru chestii elementare. Dar sunt sigur ca pentru alea 5-10 jocuri vei putea numi tableta/telefonul, consola.
razvan - e doar vorba despre calitate, evident ca solitare sau mindswepper e un joc addictive (dar nu il face automat un joc de calitate)![]()
Calitatea este data de game design, grafica, sunet si probabil unul dintre cele mai importante story.
Faptul ca la dezvoltarea jocurilor participa ARTISTI - ma refer la graficieni, designeri, ingineri de sunet, compozitori, actori etc dau acea "calitate" unui produs - daca totul se impleteste in mod armonios si produsul final este apreciat de noi toti.
PS: deja Olivia ma injura / a intrat pe thread sa vada ce se intampla de nu mai plecam
later edit: razvan -> ce sugerezi tu este sa dau 600+ EU pe un device pe care ma voi juca 100-200 jocuri bune (nu vreau sa fiu "malitios" si sa folosesc 5-10 jocuri din exemplul tau) ? majoritatea fiind porturi ale unor jocuri vechi - cred ca exista solutii mult mai ieftine sa o fac.
OK Darkie, ai dreptate doar te contrazici singur... Intai ai spus ca resursele sunt limitate pe smartphone-uri si tablets (cand probabil un smartphone in ziua de azi e de 1000 de ori mai rapid decat un Game Boy, Master Gear sau Lynx). Dupa care, te-ai legat de faptul ca, capacitatea de stocare e de vina... mama ei de treaba. E mai buna o consola care are un joc per cartridge, nu una pe care poti pune sute, eventual salva in cloud, transfera pe USB or anything else. Cat despre control, am zis mai devreme... unora nu le place DELOC Kinect-ul, Move-ul, Wiimote-ul sau chiar si gamepadul... si cu toate astea, nu le face cu nimic mai putin console decat sunt. La fel e posibil sa nu-ti placa touch-ul. Dar ce sa-i facem... fiecare are dreptul la opinie.
P.S. Vad ca intre timp ai mai editat postul.. cu ceva care ma face sa ma intreb daca chiar esti tu cel care posteaza... Dai exemple cu BluRay? Really? Nu e consola daca nu poti stoca filme sau jocuri pe BluRay?!? Dzeule... OK, nu mai zic nimic. Astept sa vad rezultatele poll-ului si aia e. Oricum sunt dezamagit complet, mai ales ca vad asa ceva de la un consolist retro, colectionar... care acum face comparatii intre tableta si PS3 (ca alta cu BluRay nu mai stiu - apropos, restul care nu au nu sunt nici ele console, nu?). Grrr... ma duc sa-mi dau palme.
Ok. Uite cateva exemple care, din punctul meu de vedere, sunt jocuri de calitate:
Sacred Odyssey, Prince of Persia Warrior Begins, GTA Chinatown Wars si GTA III, Splinter Cell Conviction, Reckless Racing 1 si 2, Worms 2, BackStab, Dungeon Hunter 2, Battlefield Bad Company 2, NFS HP, Asphalt 6, Rage, Sim City, Settlers, PES 12, FIFA 11 si 12 (in care putem folosi iPhonurile pe post de controllere, uitandu-ne la iPad - ceea ce face in mod clar din iPad o consola), Brothers in Arms 2, NOVA 1 si 2, Theme Park, Six Guns, Monopoly, The Sims, NFS Shift 2, Virtual City, Ghost Trick: Phantom Detective, Wind-up Knight, Galaxy on Fire 2.
Si astea sunt doar o mica parte.
Eu tot nu inteleg de ce toata lumea vede un razboi intre iPad/iPhone si restul. Cred ca o consola este aceea care are ca scop primordial rularea de jocuri. Din punctul asta de vedere, nici tabletele, nici telefoanele nu se pot lauda cu asta. PS3 ruleaza si filme si alte cateva lucruri, dar a fost designed pentru jocuri. Xbox la fel. Wii U la care se tot face referire, indiferent de controller-ul acela, care btw e hidos, tot pentru jocuri este construit.
Tabletele, telefoanele si chiar PC-urile au alte target-uri. Ele prin esenta se doresc a fi multifunctionale. E ca si cum ai zice ca un HP All in One este imprimanta. Gresit, imprimanta este un Inkjet (sper ca am nimerit-o) , All in One-ul beneficiaza si de imprimanta printre altele si de obicei nu de una performanta.
Repet, si eu imi doresc un iPad si probabil ca mai devreme sau mai tarziu o sa imi iau unul. De asemenea o sa bag bani si in jocuri, ca si in aplicatii, cartela de net, filme si tot ceea ce mai face iPad-ul. Dar asta nu inseamna iPad-ul este pe rand toate ce le-am enumerat, el este doar o tableta ca ruleaza diferite lucruri.
Am uitat sa specific... Darkie spune ca iPad 3-ul (sorry, el a dat exemplul asta) e varza pentru ca are maxim 64GB (pe cand altele - a se citi una singura - au BluRay). Dar consolele pe care le are de cate 1-2MB/jocul... se pot numi console. PSP-ul, cati GB are? Sau 3DS-ul... Ce Dzeu Darkie, ce s-a intamplat cu tine? Te-au zapacit prea mult cehii cred...![]()
@Monky
In ultimul timp am devenit dezamagit de atitudinea ta fata de cei care te contrazic. Desi aduc argumente mai mult decat pertinente, nu au cum sa aibe dreptate daca tu nu esti de acord cu ei (in special in aria Apple). Where the old Monky at?![]()
Totusi, cred ca se referea la spatiul total de stocare, mai ales ca vorbea de faptul ca apreciaza mai mult spatiul de stocare fizic celui digital. Lucru care nu se regaseste la tablete.
Ok - ce pot sa spun - aveti dreptate.
Nu m-ati convins decat de un singur lucru - voi sunteti convinsi de ceea ce spuneti si nu acceptati dreptul la alta opinie.
Eu voi ramane insa incapatanat -> tabletele/telefoanele asa cum se prezinta la ora actuala -> nu sunt console (sau "inlocuitori" ale acestora).
PS: Monky Ipad 3 costa cam de 50 ori mai mult decat un Gameboy si ca nivel de "fun" este cam de 50 ori mai slab(cel putin pentru mine) - daca mi-ar oferi cineva posibilitatea sa aleg intre cele 2 "console" as alege fara sa clipesc un Gameboy, dar ma rog eu sunt "retro" - un batran senil, nu ma luati in seama
.
Devergo: daca exemplele de mai sus ti se par pertinente... atunci nu mai comentez. Orice consola apare de-acum inainte si nu are BluRay, nu se va numi consola. Happy now? Bon, atunci ma duc sa-mi arunc si Wii-ul, si PS2-ul, si Xbox-ul, si Xbox 360-ul... chiar si GameCube-ul, ca au resurse limitate si nu au BluRay...
Imi pare rau ca n-am inteles exact ca tu te refereai la console portabile. Deci ar trebui modificat titlul -> Tablete/Telefoane din ziua de azi pot fi considerate console portabile ? <- .... Raspunsul meu ar fi fost: accesorizate corespunzator si modificate software -> DA / out of the box -> NU.
A fost o generalizare, nu ma refeream neaaparat la postul lui Darkie(nu la 100% din el cel putin). Am ramas uimit totusi de faptul ca tu consideri ca un touch-screen este "on par" cu taste/butoane/nub-uri fizice.
Un tip joaca 4 ore pe zi Angry Birds pe iPad, celalalt joaca 4 ore pe zi Battlefield 3 pe Xbox. N-as putea sa-i numesc pe ambii "gameri".
I rest my case...
Nu consider man on par butoanele cu touch-ul. Am si zis (de n ori chiar) ca sunt tipuri de control diferite (am si dat exemplu cu Kinect, Move, Wiimote). Acum ce facem, daca cineva se joaca cu Kinect-ul pe o consola, pentru ca nu este gamepad/buton, inseamna ca nu se mai joaca pe consola? La asta m-am referit, la niste chestii logice. Si probabil stii ca sunt n gamepad-uri in development (unul chiar semi-oficial, dar cu suport mic pentru jocuri) pentru tablets & smartphones. Daaaar, pot sa pun pariu ca nici atunci nu le vor numi console. Se va gasi tot timpul un argument contra. I don't mind... Eu doar am facut un poll si ma voi inclina in fata rezultatului.
Cat despre Angry Birds (chiar nu stiu de ce se da exemplul asta mereu, e un joc care nici macar nu-mi place) vs Battlefield 3... nu cred ca e o comparatie pe masura (de ce compari mere cu pere si nu doua shootere?). Dar, vom vedea cand iese Baldurs Gate Extended (de ani de zile astept un Baldurs Gate)... si cand se va intampla acest lucru, crezi ca voi veni si eu ca tine sa spun "Un tip joaca 4 ore pe zi Baldurs Gate pe iPad, celalalt joaca 4 ore pe zi Lumines Supernova pe PS3. N-as putea sa-i numesc pe ambii "gameri""? How does that feel?
Cred ca altfel trebuie pusa intrebarea din titlul pentru a nu starnii o polemica prin care ne invartim in jurul cozii pana obosim, anume "Este tableta un device pentru gaming?". Just my 2 cents.
Eu nu m-as juca ceva pe iDevice sau Android mai mult de 5 minute pentru ca pur si simplu nu am ce sa ma joc si am vazut mai tot ce era vazut, de la 9mm la Infinity Blade la NOVA2 la Batman Lockdown la whatevez. Gameplayul este limitat de touchscreen, mai mult mi se incarliga degetele pe ecran, grafica e la nivelul anilor 2008-2009 si nu va depasii acest prag prea curand, imersiunea este inexistenta in majoritatea jocurilor din varii motive (voice acting, storyline pline de copy/pasta, etc).
Thanks but no thanks.
Nu e domne nici un razboi, stai linistit. Nu fumega nimic, deci n-a fost nici un foc.
Poate MonkY a vrut sa vada cand s-a gandit la acest thread nu neaparat daca tableta se poate numi consola (mai putin important) ci cati dintre noi ar fi dispusi sa migreze spre o tableta dinspre o consola.
Bine, cei cu mai multi bani le vor avea pe amandoua. Case closed !!!
Bookmarks