Pai am inteles ca esti Gigi Contra. La fiecare afirmatie facuta de tine am raspuns, si de fiecare data ai venit cu altceva extra care nu ti-a mai convenit. Daca doresti sa faci in continuare afirmatii, macar fa una care sa fie adevarata (indiferent ca e vorba de raritati sau cheap stuff, indiferent ca-ti place tie sau nu). Observ ca la tine ceva este high-end doar daca-ti convine tie, dar automat devine cheap/low end daca nu. Sideshow si Hot Toys fac niste rahaturi de peste 200 USD pe care nu le-as lua nici daca mi le-ar da gratuit. Dar nu, automat pentru tine sunt super "high-end". Ma bucur pentru tine, nu trebuie sa ne placa acelasi lucru. Dar macar spune "parerea mea" si nu mai generaliza atat... Nu de alta, dar cine iti citeste posturile intelege ca "doar ce am eu in colectie e extraordinar, restul sunteti niste amarati penibili care ma chinuiti cu McFarlane si altii"...
Cat despre generalizarile si topul tau, pentru ceea ce am eu in colectie, topul ar fi asa:
1. McFarlane - high end / pret super ok - Nota 10 la constructie, detalii, materialele folosite (tot ce am de la McFarlane imi place la nebunie - atentia la detalii mi se pare extraordinara)
2. Gentle Giant - high end / pret mare - Nota 10 la constructie, detalii, materialele folosite (aici nu are ce sa nu-mi placa, fiind vorba de statuete facute cu laser modelling)
3. Kotobukiya - medium / pret mare - nota 8 la constructie, nota 8 la detalii si 10 la materialele folosite (daca n-ar fi jointurile vizibile si faptul ca majoritatea trebuiesc "sprijinite" poate ar primi mai mult)
4. Neca - medium / pret cheap - Nota 8 la constructie, nota 9 la detalii si nota 7 la materialele folosite (ceea ce pierde prin calitatea materialelor, castiga prin pret - am insa si figurine de nota 10, si altele de nota 4)
5. DC Toys - medium / pret cheap - Nota 8 la constructie, nota 8 la detalii si nota 8 la materialele folosite (si-au spalat pacatele cu figurinele din World of Warcraft, ca altfel...)
6. Sideshow - medium / pret exagerat de mare - nota 6 la constructie, nota 5 la detalii si 8 la materialele folosite (exceptie de la regula facand una din figurine care chiar imi place - restul fie au defecte, fie detalii jenante pentru pretul platit)
---------- Post added 14-09-2010 at 06:47 PM ----------
Eu nu sunt "certat" cu tine... doar ca ma omoara generalizarile astea. Eu de cate ori vine cineva la mine il iau la puricat... sa-mi spuna care i-a placut, care i se pare mai ok realizat... Si culmea este ca aproape niciodata cele scumpe nu sunt puncte de atractie. Nu ca as tine eu figurinele pentru atractie (ci pt. mine), dar asa... ca sa-ti dai seama ca nu e ceva general... Pentru mine "high-end" inseamna ceva realizat cat mai aproape de perfectiune. Si crede-ma ca nici nu mai dau 200 USD pe baza "lasa ca Sideshow face numai super chestii". M-am fript de prea multe ori.
Deci repet. Pentru tine "high-end" inseamna ca incepe de la 190$ si "low-end" e ceva de 30$ ? Daca da, atunci ai dreptate. Din fericire, la mine pretul e ultimul element care conteaza. Repet, high-end e o figurina care-mi place la nebunie, care e facuta cu cap, care are detalii extraordinare, care si dupa 2-3 ani inca ma mai fascineaza... Low quality sunt cele de care nu mai stiu cum sa scap cand le vad cum sunt facute... sau care ma trezesc ca mi se rup in mana sau nici macar nu stau in picioare... Pretul n-ar trebui sa conteze in pasiunea asta... ele pt. mine sunt "priceless"![]()
Bookmarks