Originally Posted by
Witchalok
Mobule sa stii ca unele arme au unele particularitati de care e foarte greu sa te prinzi in joc.
OK, ai feeling-ul, stii cum se comporta, dar poate nu-ti explici exact de ce.
De exemplu, in BC2, F2000 avea spread la primul foc tras, lucru care nu se intampla la nici o alta arma. Altfel spus, primul glont nu se ducea unde tinteai.
In schimb avea cel mai mic hip fire spread, era comparabila cu un SMG din punctul asta de vedere.
Acelasi lucru se intampla intr-o oarecare masura si in BF3, unele arme pur si simplu au niste caracteristici care le diferentiaza de celelalte.
Din punctul meu de vedere e important de stiut care sunt alea, pentru a intelege de exemplu de ce ma tot omoara aia cu FAMAS chiar daca incep eu sa trag primul (pentru ca are 1000 RPM, mai mult decat oricare alta arma din joc).
Alt exemplu (si din pacate trebuie iar sa ma refer la BC2 pentru ca acolo armele erau mai variate), diferenta dintre un XM8 si F2000.
XM8 avea damage 16.7 pana pe la 18m si apoi scadea treptat pana la 14.3. Daca ii puneai magnum ammo atunci avea 16.7 * 1.25 = 20.875.
Deci devenea din 6 hit kill in 4 hit kill si in plus ii marea distanta la care facea damage maxim.
Magnum ammo e clar cea mai buna alegere.
In schimb F2000 facea damage constant la toate distantele de 12.5. Cu magnum ar fi facut 15.625.
Fara magnum omoara din 8 gloante cu magnum omoara din 7.
Deci clar magnum nu iti ofera nici pe de parte aceleasi beneficii ca la XM8 si mai bine mergi pe marksman training.
Poti sa petreci ore bune in joc experimentand cu diferite arme si cu diferite specializari, sau poti sa te uiti pe grafice si sa-ti dai seama direct care sunt diferentele.
Din pacate pentru mine mie imi place mult theory-crafting-ul. Imi place sa stiu care sunt calculele din spatele mecanicilor jocurilor, sa le inteleg, si sa le folosesc in avantajul meu.
Stiai de exemplu ca exista un modificator de 0.9 la damage cand lovesti inamicul in picioare pentru majoritatea armelor?
Iar modificarile pe care nu le anunta oficial oricum trebuie sa apara si in fisierele jocului. Si datele de pe site-ul ala sunt luate direct din fisiere, nu sunt facute prin testari.