Point not taken, no worries :) De-acord in parte, problema este ca nu stiu in ce masura este doar "ne plangem doar de dragul de a ne plange" si nu cumva are legatura si cu lipsa inovatiei.
In locul ei avem din ce in ce mai multa mediocritate si autosuficienta. Avem insa din belsug tot felul de manevre care mai de care mai presante pe buzunarul consumatorului si nu pe provocarea acestuia cu lucruri iesite din tipar sau mecanici revolutionare. Nu mai vorbesc de storyline. Totul este cat se poate de simplist.
Lucruri ce sunt in puternica antiteza cu acele titluri pe care le mentionai, ce la vremea lor, au venit cu ceva nou. Era/este normal ca la nivel de acceptiune, lucurile noi sa fie privite cu reticenta avand in vedere ca se pune la indoiala o paradigma sau un status quo, la un anumit moment din timp/piata.
Din pacate ce se intampla in aceasta industrie (si nu numai), nu prea mai tine de "moft", "gusturi", "perceptie".. banuiesc ca (in parte) am ajuns la un nivel de saturare, de stagnare, iar asteptarile sunt destul de mari vis-a-vis de evolutia (fireasca?) asteptata de consumatori.
Avem toate uneltele la dispozitie, maldare de bani, milioane si milioane de oameni cu putere (sau nu) de cumparare, iar in schimb primim lucruri de o calitate indoielnica sau incompleta. Rareori se mai risca sau se mai indrazneste sa se investeasca in concepte noi, sau in convingerea noastra de calitatea unui produs sau a unui serviciu (ca tot e foarte popular acest termen).
Nu suntem naivi, totul se invarte in jurul banului in lumea in care traim, bai dar parca prea mult se pune accent pe profit, si prea putin pe produs. Pe convingearea cumparatorului cu privire la calitatatea acestuia. Nu mai bine cautam tot felul de metode (sigure) de asigurare a profitului si de reincalzire a ciorbei.
Si aici ma refer per ansamblu, ca tot am discutat intr-o nota relativ generala. Nu vizeaza Destiny, punct cu punct.
PS: oricat de multe litere am bate, oricat de vocali am fi sau oricat de relaxati sau nepasatori am fi, totul se rezuma la fiecare dintre noi si pe ce votam cu portofelul. Pana atunci, "astia" pot sa faca absolut orice.