Pentru alea cateva secunde, tacsu s-a facut bun de plata, iar baiatul sau risca parnaia.
Depinde ce pagube i-au adus lui Take-Two Interactive (cu compania asta o sa aiba de-a face), dar cred ca nimeni nu ar vrea sa fie intr-un proces cu o entitate care are active de 15 miliarde si venituri de 5 miliarde.
Leak-ul ala mi-a aratat suficient ca sa-mi fac o parere despre grafica jocului de exemplu. Leak-urile de dinainte de trailer pot sa provoace hype sau dezamagire, mai ales daca au buguri, si poate sa afecteze numarul de precomenzi si profitul. De aceea, toate companiile se comporta de parca ar avea secete militare de stat. Cred ca inca de cand sunt in stadiul pre-alpha, managerii estimeaza sa atinga ....de exemplu, obiectivul de 10 milioane de precomenzi,sa aiba minim 1 miliard de vizualizari si 500 milioane de like-uri (estimez la un joc ca GTA 6) negociat cu departamentul de publicitate, si 50 milioane de comenzi dupa lansare, dupa 5-10 ani de studii asupra pietei, asupra comunitatii de fani si a numarului jucatorilor. Si transmit obiectivul catre CEO si actionari (pe care ii intereseaza doar sa faca profit), garantand ca vor avea atatea precomenzi/comenzi, si abia atunci primesc fonduri si investitii treptat pentru a dezvolta jocul, dar si pentru perioada post-lansare.
Cand a aparut leak-ul ala masiv de anul trecut, multi fani au fost dezamagiti si spun ca nu o sa mai faca precomanda. Am o cunostinta pe discord care mi-a zis, ca nu mai cumpara si nici nu-l mai intereseaza sa joace GTA 6, invocand motivul ca este WOKE, ca e feminist, ca e cu o femeie ca protagonist, si asta dupa ce a vazut leak-ul. El care era fan GTA 5 si care il adora pe Michael ca personaj, si pe Trevor, sau pe Niko din GTA 4, a zis ca il doare undeva de Lucia si pet-ul ei Jason (despre care deja se scrie ca e un mascul beta dominat de o femeie), ca nici nu o sa se uite la trailer si e ferm convins ca o sa fie un gunoi jocul dupa ce si-a format parerile dupa leak-ul masiv. Cumparase GTA 5 pe Xbox 360, pe Xbox One, pe Steam, pe GTA Online, insa nu va cumpara GTA 6 deloc. Un fan pierdut, practic o pierdere financiara pentru producatori.
Au aparut diversi youtuberi care au spus ,,don't buy, it's trash!" si publicitatea negativa facuta chiar dinainte de lansarea trailerului poate sa scada interesul pentru joc.
De aceea, companiile pedepsesc dur pe oricine care face leak-uri, fie si de cateva secunde, ca le aduc pierderi mari la precomenzi. Nu mai primesc bani, se alege praful de proiect pe termen lung.