V-ati intrebat vreodata ce semnifica, sau mai bine zis de ce au ales cei de la Sony ca butoanele de pe controllerele si gamepadurile de la PSx, PlayStation 2, PlayStation 3 si PSP sa fie reprezentate prin figuri geometrice precum![]()
![]()
![]()
? Eu recunosc ca da si aveam si cateva teorii despre aceasta alegere mai ciudata, avand in vedere ca majoritatea controllerelor de pe piata foloseau litere. Ca sa nu va plictisesc prea mult va zic doar una dintre teoriile mele. Pe vremea cand aveam Xbox 360 a venit un verisor la mine, de vreo 4-5 ani, si l-am lasat si pe el sa joace Fifa. Eu: "Apasa pe 'A' ca sa pasezi!", el (saracul): "care e 'A'?" si atunci mi-a picat fisa, figurile geometrice sunt mai usor de recunoscut si toata lumea le stie.
Bun, acum sa vedem si varianta oficiala. Designerul consolelor PS2 si PS3, Teiyu Goto, a dezvaluit misterul butoanelor de pe controller intr-un interviu acordat revistei japoneze Famitsu. In primul rand acesta precizeaza ca a vrut ca designul controllerului sa fie cat mai simplu, "La vremea respectiva celalalte companii atribuiau litere din alfabet sau diverse culori butoanelor de pe controller. Vroiam ceva simplu care putea fi usor de tinut minte si din acest motiv am ales sa folosim simboluri si imediat dupa aceea mi-a venit ideea sa folosim![]()
![]()
![]()
." Teiyu Goto.
Asta nu e tot, designerul a mai dezvaluit si ca fiecare buton are semnificatia lui propie.reprezinta un "viewpoint" si a ales sa-l faca verde.
se refera o bucata de hartie si reprezinta meniuri si documente, pentru acesta a ales culoarea roz.
si
reprezinta "da" sau "nu" cand jucatorul este pus in fata unei alegeri si de acea a ales culorile reprezentative albastru si respectiv rosu. Initial cei din conducerea companiei Sony nu erau de acord cu noul concept, acestia dorind ca design-ul controllerului sa semene cu cel de la Super Nintendo, insa dupa mai multe insistari Teiyu Goto a primit unda verde din parta conducerii si a creat celebrul controller.
Sper ca nu v-am plictisit prea mult si ca articolul sa vi se para macar putin interesant. Eu ma intorc la Fifa.
Bookmarks