4 Attachment(s)
Primele impresii dupa lansarea lui Mortal Kombat 9
Cu ajutorul ultimului joc lansat, seria Mortal Kombat, care si-a pierdut mult din farmec in ultimii ani, a revenit in atentia fanilor si a gamerilor. Studioul "NetherRealm Studios" (fostul "Midway Games") cu ajutorul lui Ed Boon, au reusit sa creeze un joc demn de universul Mortal Kombat, prin violenta excesiva, un gameplay foarte bine pus la punct si totodata atractiv, atat pentru gamerul casual cat si pentru cel experimentat, si cu o grafica extraordinara. Toate aceste lucruri au facut din Mortal Kombat 9 unul dintre cele mai anticipate jocuri din anul 2011. Ok, jocul arata foarte bine, potential avea, iar fanii il asteptau cu sufletul la gura, acum mai ramane intreabrea "oare cat de bine a fost primit de fani, cat si de critici?"
Raspunsul o sa-l dau tot eu, pe sistemul eu centrez si eu dau cu capul. Potrivit site-ului Metacritic, MK9 a avut parte de review-uri foarte bune (nota medie fiind 87), iar site-uri ca IGN, Gamespot si Gametrailers oferindu-i note foarte mari. Sa intelegem ca cei din presa l-au apreciat, acum sa vedem ce parere au avut gamerii despre joc, analizand numarul de copii vandute. Prima data as vrea sa fac cateva precizari, toate numerele sunt preluate de pe siteul vgchartz.com, jocul nu a fost lansat si in Japonia, iar acesta a aprut in magazinele de specialitate pe 19 aprilie in America si pe 21 aprilie in Europa. In saptamana lansarii Mortal Kombat s-a vandut in peste 700.000 de jocuri, 310.000 pe X360 si 420.000 pe PS3. Un adevarat succes pentru "Warner Bros. Interactive Entertainment", publisherul jocului. In cea de-a doua saptamana MK9 a dominat vanzarile de software, versiunea de PS3 ocupand primul loc, luandu-i fata chiar si lui Portal 2. Dupa doar 2 saptamani ajugand la aproape 1.000.000 de unitati vandute.
Ce mi se pare mie interesant si curios este ca versiunea de PS3 s-a vandut mai bine decat cea de X360. Probabil ca va intrebati de ce (mi se pare mie curios, nu vreau sa existe neintelegeri)? Pai e simplu, unu la mana, 650.000 de jocuri s-au vandut in SUA, o piata dominata de consola celor de la Microsoft si doi la mana, PSN nu functioneaza de cand a fost lansat jocul, asfel posesorii de PS3 nu au reusit nici pana acum sa incerce jocul in multiplayer online, o parte foarte importanta. Mai in gluma mai in serios, acest lucru ar trebui sa-i fie o lectie lui Microsoft, un amarat de D-pad reprezinta o diferenta enorma in jocurile fighting.