Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 11 of 11

Thread: EA renunta la jocurile retail

1. #1 SP
    \ tudyniuz's Avatar

EA renunta la jocurile retail

Am ajuns la momentul in care un gigant din gaming renunta la varianta retail de vanzare a jocurilor. EA a anuntat ca jocurile de pe platforma Origin nu se vor mai comercializa in format fizic incepand cu 4 aprilie. Conform datelor interne, 99% din utilizatorii Origin au downloadat jocurile, nefolosind discurile. Prin aceasta miscare EA isi va mai reduce din costuri si va avea un profit si mai mare pentru fiecare joc. Desi castigul nu este unul foarte mare, cea mai urata firma din SUA in ultimii ani isi va pastra probabil coroana si anul acesta in urma acestei miscari.

Vestea este cel putin trista din punctul meu de vedere. Este inceputul unei noi ere pentru care multi dintre noi nu suntem inca pregatiti. Desi jocurile de pe console se vor comercializa in continuare in format fizic, ne apropiem incet de all digital.

LE: Ca sa nu se interpreteze gresit, platforma Origin nu va mai comercializa jocurile in format fizic. Asta nu inseamna ca jocurile EA nu se vor mai comercializa in format fizic.
    Attached Images Attached Images origin_logo.jpg

2. #2 SP
    Senior Member BizZare's Avatar
    Prea putin ma intereseaza jocurile scoase sub sigla EA, iar pe Origin nici macar nu am cont, insa problema este ca aceasta digitalizare risca sa acapareze si segmentul de piat al gaming-ului pe console.

3. #3 SP
    Member malpraxis06's Avatar
    Pe PC nu se mai cumpara de ceva timp, fizic, pentru ca sunt oferte mult mai bune pe site-uri de genul GMG, GOG.com sau Steam. Pe console nu cred ca o sa prinda acest trend deoarece consolistii sunt mult mai colectionari decat cei de pe PC si ofertele sunt mai bune pe site-uri de genul ShopTo.com sau Zavvy.

4. #4 SP
    Senior Member BizZare's Avatar
    Eu am obsevat faptul ca jocurile in format digital au inceput sa se vanda din ce in ce mai bine si pe consola spre exemplu: cand sunt promotii precum "12days of christmas" pe psn, sau jocurile de la Telltale games pun pariu ca majoritatea care joaca The Waking Dead au cumparat season pass si nu au asteptat sa iasa toate episoadele sa cumpere jocul pe disc.

5. #5 SP
    Member florent's Avatar
    Deci daca ma duc la toamna in magazin sa iau Fifa 15 il gasesc sau nu ? Fifa nu e un joc Origin ?

6. #6 SP
    iry
    Senior Member iry's Avatar

EA renunta la jocurile retail

Pai conform anuntului, la toamna o sa poti juca fifa doar daca ti-l cumperi, digital (asta daca este cum zici mai sus, joc origin).

7. #7 SP
    OEE
    VIP Member OEE's Avatar
    Pe platforma Origin vindeau si jocuri fizice. Acum nu o sa vanda decat digital. Restul distribuitorilor nu sunt afectati.

8. #8 SP
    Senior Member h0stile's Avatar
    tudyniuz, fara suparare, dar modul in care ai formulat stirea nu este foarte clar. iti si argumentez. ai scris in titlu ca EA renunta la retail. de aici se intelege ca niciun joc EA nu va mai fi prezent in retail (iar retailul vinde si fizic si digital btw, vezi Amazon). asta e complet gresit si nu are legatura cu stirea (iar postul lor de pe origin.com nici macar nu contine cuvantul retail). ma rog, sa zicem ca asta e titlul. din pacate insa, in prima propozitie ai spus ca "EA a anuntat ca jocurile de pe platforma Origin nu se vor mai comercializa in format fizic incepand cu 4 aprilie". asta, din punctul meu de vedere, inseamna ca jocurile prezente pe Origin care apartin EA nu se vor mai comercializa in format fizic. nu ai scris nicaieri ca platforma Origin nu mai comercializeaza jocuri in format fizic, asa cum ar fi fost corect.

9. #9 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Titlul e altceva si are rolul de a atrage atentia. Nu? In continut se gaseste informatia completa.

Cu toate astea, in urma discutiilor de pe topic, am decis sa mentionez clar ce ati spus voi. Poate nu m-am exprimat eu destul de clar pentru toata lumea.

10. #10 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Cred ca cei de la EA sunt foarte suparati ca n-au mai castigat titlul "Worst Company in America" si acum fac tot posibilul sa revina pe locul 1

11. #11 SP
    Member eNHajeL's Avatar
    Vestea ce ne incanta cel mai mult este ca degeaba renunta Origin la jocuri in varianta fizica, preturile o sa ramana la fel desi preferam o SCUMPIRE de cel putin 50% inventand povesti cu investitii in servere noi si banda mai larga de acces si download. Hooray EA, we love you just the way you are (preferably 6 feet under).

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.