Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Hey there!

It looks like you're enjoying Console Games but haven't created an account yet. Why not take a minute to register for your own free account now? As a member you get free access to all of our forums and posts plus the ability to post your own messages, communicate directly with other members and much more. Register now!

Already a member? Login at the top of this page to stop seeing this message.

---

Hello!

Se pare ca iti place Console Games insa nu ti-ai creat inca un cont. Pentru a beneficia de toate avantajele iti ia doar un minut sa te inregistrezi si este gratuit. In plus ca membru poti accesa nelimitat toate functiile acestui website, comunica direct cu ceilalti si participa la concursuri, tournaments, arcade, etc. Multumim anticipat pentru intelegere ! Inregistreaza-te acum !

Daca esti deja membru ConsoleGames.ro si inca iti apare acest mesaj, te rugam sa te loghezi cu userul si parola pentru a nu mai fi deranjat. O zi buna !

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 20 of 41

Thread: Noi masuri de la EA in combaterea vanzarilor Second Hand

1. #1 SP
    Senior Member Mika's Avatar

Noi masuri de la EA in combaterea vanzarilor Second Hand

Intr-un continuu efort de a combate vanzarea jocurilor second hand, Electronic Arts a anuntat ca va elibera "Online Passes" care vor putea fi folosite o singura data in jocurilor de sport. Aceste pass-uri care se pot folosi o singura data vor fi incluse in fiecare copie noua a jocului si iti vor permite sa accesezi diferite parti ale jocului printre care si modurile online si de multiplayer. Asta inseamna ca daca aveti de gand sa cumparati orice joc de sport cu "11" in coada de la EA Games sau noul MMA, ar fi bine sa-l cumparati nou. Daca nu, fiti pregatiti sa scoateti inca 10$ din buzunar daca aveti de gand sa folositi si modurile de multiplayer ale jocului.

Aceeasi idee a fost aplicata si jocului Mass Effect 2, dar la mijloc erau DLC-uri gratis (sau mai ieftine), nu o componenta esentiala a jocului. Problema si mai presanta este ca aceasta practica s-ar putea extinde in curand la alte genuri de jocuri si nu se stie cand o sa cumperi Bad Company 2 si nu o sa poti juca deloc multiplayer daca nu platesti taxa celor de la EA.
    Attached Images Attached Images eagames_money_online_pass.jpg

2. #2 SP
    Junior Member deimien's Avatar
    inteleg problema marilor producatori cu pirateria
    dar ce d**** au cu piata SH? Cumpar un joc, vad ca e de 2 lei, il vand SAU poate ma plictisesc de el.....
    ce apucaturi, Doamne.

3. #3 SP
    Member adiandrei1's Avatar
    Cea mai buna masura ar fi sa scoata jocuri de calitate.

Dar oricum, jocurile EA apar dupa cateva saptamani de la lansare cu niste preturi foarte acesibile.

4. #4 SP
    Senior Member Tudoran's Avatar
    ouch ! asta da stire . Cred ca tot mai rentabil o sa fie sa il cumperi SH si sa dai 10 dolari pentru multi-player si celelalte feature-uri . Ori asta , ori cumperi jocurile aparute pana la 2011 (eu oricum asa cred ca o sa fac daca e vorba de un joc de la EA Sports )

5. #5 SP
    Senior Member SublimingSun's Avatar
    Cata foame sa aiba ca sa incerce sa limiteze vanzarea de jocuri SH?! Wtf, intre astia si Activision care cresc preturile jocurilor din seria CoD an de an, ar trebui un super boicot...

Sau riots, masini distruse, banci incediate, Greek style (bine, stramosul lor e Kratos, asa ca nu ma mira) !

6. #6 SP
    naz
    Senior Member naz's Avatar
    Vor sa scoata cat mai multi bani de asta vor sa inchida "piata" SH.
    Cred ca se gandesc la un sistem gen cel de la World of Warcraft, cu key bagat pe account.

7. #7 SP
    Bineinteles ca da, sunt fomisti - ca orice corporatie.

8. #8 SP
    Senior Member sekhemet's Avatar
    hmm
    o solutie ar fi ieftinirea lor
    date fiind si conditiile financiare in care ne aflam...
    testerii si developerii de la EA au salarii infime fata de ce profituri aduc jocuriile in final

9. #9 SP
    Member Snoopz's Avatar
    Intai sa faca jocurile fara buguri si apoi sa se ocupe de maruntisuri....de parca asta ar fi singura problema ..totul merge ca pe roate.

10. #10 SP
    Senior Member sekhemet's Avatar
    exagerezi un pic

nu exista jocuri fara bug'uri
    cel putin nu inca

am lucrat la ubisoft ca tester si crede-ma ca oricat ar incerca nu au cum sa fie bug free
    fixezi un bug S2 si ies doua S3

11. #11 SP
    Member MultiAmSaPopesc's Avatar
    Poate in un an, doi o sa se ajunga sa se vanda componenta Singleplayer separata fata de cea de Multiplayer! Asta ar fi perfect.

12. #12 SP
    Member Xbox's Avatar
    e o idee de marketing ... adik pe criza asta .. cei de la EA fac si ei ce pot .. macar sa scoata jocuri in care sa iti vina cheful sa platesti ca sa te joci multiplayer .. infine e o idee si eu sunt de acord cu ea

13. #13 SP
    Dupa mine e o ineptie.

Si daca gamer-ii ar fi putin mai discretionari in alegerile pe care le fac (a se citi ne-orbiti de fanboism ) n-ar mai abuza publisher-ii mari de loialitatea lor: n-ar cere mai multi bani pe jocuri fara un motiv intemeiat, nu ar cauta sa le ingradeasca posibilitatea de a vinde/cumpara produsele sh pe care s-a platit deja pretul cerut, etc., etc.

Din pacate multi se comporta ca niste drone care primiesc - parca - ordine sa cumpere anumite jocuri.

Anyway, rock on, fiti de acord cu idei de genul asta si veti ajunge sa platiti din ce in ce mai mult pe jocuri din motive din ce in ce mai aberante.

@Xbox: nu le mai plange de mila celor de la EA; intamplator, pe perioada asta de criza entertainment-ul este unul dintre domeniile care inregistreaza profituri mai mari decat inainte de criza .

14. #14 SP
    Senior Member erik95's Avatar
    Nu ma dezavantajeaza cu nimic, in general nu imi cumpar jocurile SH.
    Idee e rea si nu prea. Daca te intereseaza doar singleplayer cumperi jocul SH si platesti mai putin, daca vrei multiplayer cumperi jocul nou.
    Macar astia nu cresc preturile jocurilor an de an, vezi seria CoD.

15. #15 SP
    Senior Member h0stile's Avatar
    erik95, treaba asta poate avea si alte implicatii. poate ca EA testeaza terenul. cum ar, ca pe viitor, sa platesti o suma numai pentru single iar jocul sa vina cu multiplayerul blocat pe disc, pentru deblocare tu fiind nevoit sa mai platesti o taxa. si ce te faci daca suma celor doua plati va fi mai mare decit pretul unui joc full acum? e ceea ce se intampla in alte industrii la ora actuala. vrei full service din prima, platesti, vrei low-cost, te astepti la tot felul de porcarii (taxe ascunse sau alte surprize). eu cred ca EA testeaza piata momentan. vom vedea peste citiva ani.

oricum treaba mai dureaza numai atit cit se vor mai vinde jocuri pe suport fizic ca dupa aia, cucu, sau ma rog, cine va dori sa vinda un joc obtinut online va trebui sa faca un cont, sa cumpere jocul, sa se joace, dupa care sa vanda contul (ignorand trofee/achievements care pana la urma uite ca au si alt scop decat cel declarat). sa vedeti atunci vanatoare de vrajitoare pentru ca ceea ce era pana atunci acceptat in mod tacit (revanzarea discurilor), de atunci inainte va fi in contrast cu contractul intre user si companie, deci pe deplin pedepsibil direct de catre companie, nu de terte autoritati. nu stiu daca majoritatea dintre voi inteleg implicatiile, insa e destul de sumbru daca scenariul asta se adevereste (si nu ma refer aici la EA, ci la toata industria, pentru ca un asemenea model, daca aduce beneficii, este adoptat la scara larga imediat).

16. #16 SP
    Member Witchalok's Avatar
    @ h0stile: Piata se va adapta in timp zic eu.

Daca jocurile vor deveni mai scumpe atunci vei stramba din nas cand un joc ofera 7-8 sau chiar 10-12 ore de joc. Cumperi ce stii ce te va tine 30+ ore.
    Atunci se vor adapta si producatorii, daca vad ca le scad vanzarile.

Si sincer nu m-a deranjat prea tare modelul asta pana acum (Dragon Age, BC2). Cumperi jocul SH, vezi daca iti place, si daca esti de parere ca merita cumperi pachet-ul VIP (BC2) sau content-ul lipsa (Dragon Age). Probabil ca oricum vei iesi mai ieftin.

In ceea ce priveste implicatiile alea sumbre.... Pana la urma va veni si timpul cand vom avea doar digital download, cu toate avantajele si dezavantajele aferente. Este oarecum inevitabil.

17. #17 SP
    Junior Member alxxu77's Avatar
    Cred ca simt ca mai e un pic si se modeaza ps3-u si scad vanzarile

18. #18 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar
    Quote Originally Posted by alxxu77 View Post
    Cred ca simt ca mai e un pic si se modeaza ps3-u si scad vanzarile
    vai... ai in totalitate dreptate. ce legatura are ce ai scris tu cu stirea sau posturile din thread? are vreun rost?

Normal (stiu ca e destul de subiectiva treaba) lucrul acesta, comertul (SH) cu jocuri, ar trebui interzis. producatorii nu castiga nimic daca un joc este "cumparat" de cel putin 2 ori.

19. #19 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by AndRewqp View Post
    comertul (SH) cu jocuri, ar trebui interzis. producatorii nu castiga nimic daca un joc este "cumparat" de cel putin 2 ori.
    Eh no ! I say NO to this ! Pai nu exista in nici-un domeniu o astfel de limitare si s-au trezit repede producatorii de jocuri. Producatori ai caror publisheri se bucura ca naiba cand le sar vanzarile de cateva milioane de bucati... si tot mai vor ? Pai daca EA face una ca asta, ajung sa militez foarte linistit pentru piratarea jocurilor facute de EI. Simplu, decat sa platesti pe un SH cat pe un joc nou, mai bine ii dai publisherului unde il doare cel mai tare. No offense, dar asta inseamna ca ii doare undeva de cei care chiar nu-si permit sa cumpere jocul la un pret full. Si aici nu vorbim de titluri AAA, ci de toate porcariile scoase pe banda rulanta in fiecare an, jocuri pentru care ar trebui sa fie fericiti ca se vand si la pret de dumping.

Sa fim seriosi, daca tot vor sa introduca o astfel de tampenie, atunci sa faca si jocurile exact ca software-ul pt. PC. In mai multe variante: OEM, Retail, etc. Adica un joc retail sa nu aibe limite, un oem sa nu se poata revinde, and so on... Pentru ca as prefera sa dau jumatate de pret pe un OEM. Ocazie cu care isi vor da seama ca mai multi bani pierd asa decat prin taxarea SH-urilor

Parca s-a prostit EA. Maine poimaine vad ca le da idei celor de la Nintendo (de exemplu) si ne trezim ca trebuie sa platim extra ca sa jucam NES/SNES/N64 games. Pentru ca ma indoiesc ca mai vinde cineva asa ceva nou/nout sigilat, la prima mana

20. #20 SP
    Quote Originally Posted by AndRewqp View Post
    vai... ai in totalitate dreptate. ce legatura are ce ai scris tu cu stirea sau posturile din thread? are vreun rost?

Normal (stiu ca e destul de subiectiva treaba) lucrul acesta, comertul (SH) cu jocuri, ar trebui interzis. producatorii nu castiga nimic daca un joc este "cumparat" de cel putin 2 ori.
    Faptul ca producatorii nu castiga nimic daca un joc este cumparat de cel putin doua sau trei mii de ori ma lasa rece. Mai mult decat atat, este dreptul meu, ca si cumparator al unui bun, sa dispun de el asa cum vreau, in conditiile legii (prin vanzare-cumparare, donatie, etc.). Sau dreptul nu se aplica in cazul EA?

Masura asta ar trebui boicotata cat mai curand si cat mai dur, macar din principiu, daca nu din pur interes. Wth, majoritatea gamer-ilor au cel putin cateva jocuri second hand in colectie, fie si pentru ca nu mai puteau gasi in magazine editia pe care si-o doreau...

Si, iarasi din principiu, reactia la comanda "bend over" ar trebui sa fie "FOAD" nu "yessir, here's the vaseline"...

Parerea mea .

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks