Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Hey there!

It looks like you're enjoying Console Games but haven't created an account yet. Why not take a minute to register for your own free account now? As a member you get free access to all of our forums and posts plus the ability to post your own messages, communicate directly with other members and much more. Register now!

Already a member? Login at the top of this page to stop seeing this message.

---

Hello!

Se pare ca iti place Console Games insa nu ti-ai creat inca un cont. Pentru a beneficia de toate avantajele iti ia doar un minut sa te inregistrezi si este gratuit. In plus ca membru poti accesa nelimitat toate functiile acestui website, comunica direct cu ceilalti si participa la concursuri, tournaments, arcade, etc. Multumim anticipat pentru intelegere ! Inregistreaza-te acum !

Daca esti deja membru ConsoleGames.ro si inca iti apare acest mesaj, te rugam sa te loghezi cu userul si parola pentru a nu mai fi deranjat. O zi buna !

Results 1 to 9 of 9

Thread: China isi lanseaza propria consola!

1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

China isi lanseaza propria consola!

Nu au trecut decat cateva luni de cand anuntam ca embargo-ul de mai bine de 13 ani asupra vanzarilor de console in China a fost ridicat, si iata ca mintile luminate demonstreaza cum in cultura asiatica nu trebuie sa ratezi momentul. Prin urmare, cei de la ZTE (al doilea producator de terminale mobile din China) au decis sa lanseze pe piata o noua consola de jocuri si multimedia.

Aceasta va fi realizata impreuna cu o companie de game development numita The9 Ltd., si va purta (probabil) numele de Fun Box (sau ZTE9 Fun Box). Pentru inceput Fun Box-ul va fi alimentata de un chip nVidia Tegra 4, va avea 2GB RAM, port USB si micro-USB, antena dual WiFi, gamepaduri via Bluetooth, si va avea forma de cub.

Printre functiile anuntate, aflam ca aceasta va face streaming de HD movies "out of the box" si va putea fi folosita ca media center.

Noua consola ar trebui sa fie gata pana la sfarsitul acestei luni si pentru inceput se va vinde doar in China. Sunt curios ce succes va avea si daca vom vedea imediat o varianta imbunatatita... sau se va merge pe sistemul OUYA (unde a fost gandit ca "one upgrade per year"). Nu cunoastem inca pretul, dar fiind vorba de China, probabil acesta va fi cu mult sub cel practicat de OUYA (care totusi foloseste un chip nVidia Tegra 3).

Surse: ZTE Joins The9 to Make Chinese Game Console for Release in March - Bloomberg
    China getting its own native-built gaming console, the Fun Box | Polygon
    Attached Images Attached Images zte.jpg

2. #2 SP
    Banned cryyo's Avatar
    Si eu care am crezut ca citesc o stire interesanta. Asa, cu motorizarea lor la nivel de mobil...

3. #3 SP
    Member Kratos's Avatar
    Si eu care credeam ca o sa citesc niste comentarii interesante.

Pentru multi, jocurile nu inseamna doar grafica, grafica si iar grafica. Tegra 4 e arhisuficient pentru multe jocuri. Comparativ, varianta de mobil aduce aproximativ 75 GFLOPS. O varianta legata la curent ar putea sari linistita de 120 GFLOPS, adica jumatate din performanta unui Xbox 360. Daca scot consola asta la maxim 100 USD, va merita cu varf si indesat. Sper sa nu fie insa doar jocuri chinezesti pe ea si sa repare tot ce a fost gresit la OUYA.

4. #4 SP
    Senior Member Se7en Fury's Avatar
    PS4 şi XBONE nu s-au lansat in China ?

5. #5 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Se7en Fury View Post
    PS4 şi XBONE nu s-au lansat in China ?
    Xbox One nu: Chinese CEO: China To Get Xbox One In Late 2014.
    Iar PS4 doar in Hong Kong daca nu ma insel.

6. #6 SP
    Senior Member Mihail's Avatar
    Quote Originally Posted by cryyo View Post
    Si eu care am crezut ca citesc o stire interesanta. Asa, cu motorizarea lor la nivel de mobil...

Vezi ca au stiri mai interesante pentru tine pe Click.ro

7. #7 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Guys, sorry... de cand nu mai avem editori... sortez si eu si postez ce mi se pare interesant, cum am ceva timp la dispozitie. Daca nu sunt totusi stiri interesante, mea culpa... Sariti peste ele si asta este. Dar sa stiti ca oricare dintre voi puteti sa postati orice vi se pare mai interesant. The sky is the limit...

8. #8 SP
    Banned cryyo's Avatar
    Quote Originally Posted by Pizzi View Post
    Vezi ca au stiri mai interesante pentru tine pe Click.ro
    Pai, ai postat ceva p'acolo ?!
    Cred ca s-a inteles gresit, nu faptul ca MonkY ne aduce la cunostinta ce vor chinejii in materie de console este neinteresant, ci mirobolanta masinarie chinezeasca.

9. #9 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Cred ca e riscul prea mare pentru un producator in momentul de fata sa iasa cu ceva x86. E suprasaturata piata de sisteme si laptopuri de gaming... Nu uitati ca mai vine si Steam Machine-ul, asta pe langa noile X1 si PS4 care sunt tot x86. Pe cand asa, pe Android, au costuri mult mai mici, e un sistem open cu care fac ce vor ei. Va reamintesc ca in China se duce o mare batalie ca toate sistemele sa fie cu Linux (au o mare problema cu Microsoft). Cine stie, poate noua consola va avea la baza Linux si nu Android... We shall see. Oricum, pentru ei e doar inceputul, sunt sigur de asta... acum ca nu mai au bariere.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.