Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 4 of 4

Thread: Activision raporteaza un profit impresionant si ar trebui sa ne puna pe ganduri?

1. #1 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar

Activision raporteaza un profit impresionant si ar trebui sa ne puna pe ganduri?

Citind mai multe stiri pentru a vedea ce as putea sa scriu nou pe consolegames, am dat peste una conform caruia publisherul Activision Blizzard a facut o adevarata avere in Q2. In mod normal as fi sarit peste aceasta stire, deoarece nu este o informatie noua, dar mi-a atras atentia un aspect si vreau sa-l impartasesc si cu voi. In primul rand vreau sa specific ca majoritatea companiilor si-au anuntat castigurile sau pierderile zilele acestea deoarece pe 30 iunie s-a terminat Q2 din acest an, va reamintesc ca acest Q2 se intinde pe o perioada de 3 luni. In timp ce marea majoritatea publisherilor si studiourilor din industrie se chinuie sa scoata cat de cat un profit, gigantul Activision a reusit sa aiba un venit de $1.05 miliarde. Da ati citit bine, $1.05 miliarde.

Ca sa va faceti o idee cat de mult inseamna aceasta suma vreau sa fac o mica paralela cu Take-Two, un publisher ce scoate mereu jocuri de calitate si are francize foarte apreciate de gameri (GTA), ultimul titlul de acest gen de pe lista fiind BioShock: Infinite. Take-Two a raportat o crestere de 128% a venitului din DLC fata de anul trecut, adica in jur de $150 de milioane, si totusi au inregistrat pierderi de aproximativ $47 de milioane, in schimb Activision a avut un venit de $1.05 miliarde, din care $400 de milioane este profitul net, bazandu-se in mod special pe vanzarea noului DLC "Uprising" pentru Black Ops II, disponibil pe toate platformele.

Si daca mai adaugam faptul ca de cand s-a lansat Skylanders Giants in luna noiembrie a anului trecut, jocul a adus un venit de peste $1.5 miliarde, iar numarul de abonati al jocului WoW este de aproximativ 7.7 milioane, se poate afirma ca Activision a gasit de mult cheia succesului si nu cred va renunta prea curand la politica curenta de a scoate in fiecare an un joc din seria CoD si de-a lungul anului mai multe DLC la preturi piperate, deoarece pentru multa vreme de acum incolo vor avea un fanbase imens care va cotiza mereu la orice lucru ce contine in titlu "Call of Duty" oricat de reciclat ar parea.

Asa ca dragi colegi vaca mai are mult lapte, iar companii serioase care se concentreaza pe calitate si nu profit vor avea de suferit incet-incet, dar nu pot sa ascund faptul ca nu imi este frica ca in viitor sa ramana doar vreo 3-4 giganti care vor aplica aceasi politica an de an. Oricum pana la urma noi, gamerii, le dam banii asa ca atata timp cat exista cerere, va exista mereu oferta.
    Attached Images Attached Images call-duty-black-ops-2-uprising-dlc-trailer_1.jpg

2. #2 SP
    Senior Member Trefla's Avatar
    Pai normal cand un ca...t de camo pentru arma costa cat un DLC la un joc normal + nici macar nu sunt incluse in season pass.Mai trebuie sa mentionez si copilasii de 8-14 ani (aka squeakers) care n-au ce cauta in jocuri ca astea ? Pacat ca nu sunt alternative la COD inafara de BF care e un joc superb dar prea realist sa fie fun.

3. #3 SP
    Member eneea's Avatar
    Bai!!!!!!!! dar cat poti sa castigi ca si companie pana sa zici ca e destul? sincer nu am jucat niciodata CoD pe xboxul meu, iar la WoW m-am bagat doar vreo 3 luni. Mi-am dat seama ca e prea addictive si ma renuntat .

cred ca si daca ar vinde hartile de CoD cu 2 euro, tot ar scoate profit. Oh well, moving on

4. #4 SP
    Senior Member paunstefan's Avatar
    Quote Originally Posted by Trefla0874 View Post
    Pacat ca nu sunt alternative la COD inafara de BF care e un joc superb dar prea realist sa fie fun.
    Tu nu ai jucat Bad Company 2...

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.