Probabil cunoasteti nebunia care s-a format in jurul device-ului de realitate virtuala denumit Oculus Rift (pentru care John Carmack a parasit id Software pentru a se alatura proiectului). Totodata presupun ca stiti despre Sony care se pregateste de lansarea consolei next-gen PlayStation 4. La fel cum sunt ferm convins ca stiati si de faptul ca Sony produce de ceva vreme asa numitele "head mounted display". Ei bine, luand toate cele de mai sus in calcul, se pare ca Sony vrea sa faca pasul urmator: propriul device de VR pentru PS4! Acesta se zvoneste ca va fi prezentat la Tokyo Game Show 2013 si ca deja functioneaza cu jocul DriveClub.
Va intrebati de ce Sony nu colaboreaza direct cu cei de la Oculus Rift? Well, presupun ca nu e total iesita din ecuatie aceasta colaborare, insa stim ca pana acum developmentul la Oculus Rift s-a axat mai mult pe jocurile de PC... si acest lucru nu cred ca le convine celor de la Sony.
Sau va intrebati de ce Sony nu se foloseste chiar de modelele existente de HMD-uri? Aici cred ca sunt mai multi factori de luat in seama. In primul rand, HMD-urile de la Sony sunt gandite pentru filme si nu are niciun fel de senzor de miscare. In al doilea rand nu ofera vedere periferala (practic ai un camp vizual de aproximativ 20 de metri, nu complet asa cum este la Oculus Rift). In al treilea rand pretul este prohibitiv, un HMD costand de 2 ori mai mult decat un PS4. In al patrulea rand HDM-ul actual nu este deloc prea ergonomic si ar fi criminal pentru sesiuni de gaming mai mari de 90 de minute.
Ramane sa asteptam TGS-ul de anul acesta (de pe 19.09.2013 pana pe 22.09.2013) si sa vedem daca intr-adevar Sony va prezenta noul VR. In caz ca da, PS4 va avea un avantaj clar fata de Xbox One. Eu unul as achizitiona asa ceva la un pret rezonabil. How about you?
Bookmarks