Mai mare sau nu, diferenta de culori e acolo clara in prima poza. Si e mare...
Mai mare sau nu, diferenta de culori e acolo clara in prima poza. Si e mare...
Pai este mare , nu se compara un LCD cu LED ori cat s-ar incerca . Din punctul meu de vedere prima versiune are si o estetica mult mai frumoasa !
foarte interesanta idea.
Eu zic sa nu trageti concluzia inainte sa vedem un face 2 face serios. Ceea ce vedem in acele 2 poze e irelevant (un PSP e in alt unghi) pentru si tine foarte mult de camera. Totodata, daca dati exemplu prima imagine unde OLED-ul arata mult mai bine, de ce nu o luati in considerare si pe a doua unde LCD-ul arata mult mai bine (se reflecta lumina in primul PSP)?
Vezi ca tu confunzi notiunile. Nu se compara LCD cu LED ci LCD/LED cu OLED. LED-ul este tot tehnologie folosita pentru LCD, doar ca in loc de backlight (iluminare din spate) CCFL se foloseste backlight cu LED-uri. OLED-ul este o tehnologie complet diferita, si seamana mai mult cu plasma decat cu LCD-ul (datorita faptului ca fiecare pixel se poate lumina singur, sau stinge complet... pe cand un LCD/LED are nevoie de iluminare fie de la o "lampa" fie de la LED-uri, si nu poate fi stins complet decat daca se stinge tot backlight-ul).
Eu am inteles ca s-a trecut la LCD tocmai pentru ca Sony a evoluat enorm pe partea asta in ultimii ani (si ca dovada nici macar pe smartphone-urile de top gen Z1 nu se foloseste AMOLED ci LCD). Poate cine stie, vom vedea chiar Triluminos pe noul panel LCD (desi ma indoiesc, la pretul asta). Intr-adevar, negru perfect se poate obtine doar pe OLED/plasma, insa problema OLED-ului tine extrem de mult de consum. Pe brightness mare un OLED consuma chiar si de 2-3 ori mai mult decat un LCD. Probabil de aici si avem acel extra de o ora in plus la baterie...
Ca sa completez, la fel ca si la plasma, culorile OLED se "spalacesc" cu timpul, ceea ce la LCD nu se intimpla. Bine, aspectul este relativ irelevant in lumea consumerista de azi, unde durata de viata a unui asemenea produs este probabil in jurul a 2 maxim 3 ani.
Sa vedem LCD-ul, dar, asa cum a subliniat si MonkY, ma indoiesc ca au folosit un panel de inalta calitate.
Sony Explains Why It Changed the PS Vita's OLED ScreenQuote:
In an interview with Nikkei, House said, "The main reason is that the LCD panel can now realize an image as high quality as that of the OLED panel." House also added that the LCD panel makes it easier to slim down the PS Vita.
Nikkei wonders if the change wasn't because the LCD is less expensive than the OLED panel. I wonder that, too.