1 Attachment(s)
Mario Kart 8 impinge vanzarile la Wii U
Nu sunt multe jocuri de console ce se pot considera "system sellers", dar Mario Kart este cu siguranta unul dintre ele. O scurta comparatie intre saptamana anterioara lansarii lui Mario Kart 8 si saptamana dupa lansare, ne arata cifre de vanzari de 4 ori mai mari (informatie confirmata dealtfel si de COO Nintendo Reggie Fils-Aime). Ba mai mult, cu aceasta ocazie aflam ca 18% din cei care detineau un Wii U si-au cumparat Mario Kart 8. Astfel jocul se poate lauda cu cea mai rapida evolutie in vanzari dintre toate titlurile de Wii U, ajungand la 1 milion de unitati vandute in saptamana lansarii.
Va reamintesc ca Nintendo Wii U, lansat in Noiembrie 2012, ajunsese la o cifra destul de mica de unitati vandute (6 milioane) la sfarsitul lunii Martie 2014. Avand in vedere ca multi considera ce a facut Nintendo la E3 un mare succes (desi eu l-am vazut invers, but don't mind me), se pare ca exista sperante ca Nintendo sa revina pe pozitii. Daca am ignora complet data de lansare, am putea spune ca se poate lauda chiar cu locul 2 (dupa PlayStation 4 si inaintea lui Xbox One) in competitie.
Well, ramane de vazut ce se va intampla. Desi eu o voi tine pe a mea ca Nintendo are nevoie de o noua consola.