1 Attachment(s)
Microsoft testeaza jocurile de Xbox in browser
Well, am trait sa o vad si pe asta. Conform celor de la Neowin, Microsoft lucreaza la un proiect de cloud-based gaming service, proiect care daca ar fi realizat ar permite rularea jocurilor de Xbox 360 si Xbox One direct din browser. Mai mult, se pare ca nu e un simplu serviciu de streaming ci se ofera "full console experience" - de exemplu in cazul unui Xbox 360 este inclus chiar si dashboard-ul consolei. Nu stiu cat de realizabil ar fi un astfel de proiect si ce s-ar intampla cu licentierea (sa nu uitam ca Microsoft percepe taxe pentru jocurile de console, iar aici vorbim de fapt de PC), dar daca s-ar intampla, ar fi cu adevarat un "game changer". La fel, nu stiu daca o schimbare in bine sau in rau.
Initial m-am gandit ca acesta ar fi un mod de promovare pentru Internet Explorer (prin care Microsoft sa dovedeasca odata pentru totdeauna ca "uite ce poate face browserul nostru si al celorlalti nu"), dar se pare ca nu este asa. Nu este "browser locked" si poate fi rulat inclusiv pe Chrome.
Tot cei de la Neowin ne aduc aminte de anul trecut cand Microsoft a prezentat intr-o sedinta cu angajatii, Halo 4 ruland pe diverse device-uri via cloud. Deci se poate.
Acum, intrebarea este... se va intampla cu noul serviciu Microsoft ceea ce s-a intamplat si cu OnLive, sau chiar va merita? Nu uitati ca oficial acest proiect nu exista... deci e posibil sa nu-l vedem niciodata in realitate. Dar, nu putem sa nu ne intrebam, nu?
Sursa: Microsoft is testing playing Xbox games in your browser - Neowin.