MonkY, cand apuci, te-as ruga sa incerci un video formatul clasic de serial adica 720 x 400. Cam asa gasim serialele si sunt curios cum se vede pe rezolutia de pe iPad 3. Adica vreau sa stiu cum face uspscale si daca se vede prost.
Printable View
MonkY, cand apuci, te-as ruga sa incerci un video formatul clasic de serial adica 720 x 400. Cam asa gasim serialele si sunt curios cum se vede pe rezolutia de pe iPad 3. Adica vreau sa stiu cum face uspscale si daca se vede prost.
Stai linistit iry, daca cei de la Flanco fac figuri poti timp de un an de zile oricand apela la Noumax service autorizat Apple care ti-l schimba fara comentarii.
Am verificat si eu ecranul noului iPad de curiozitate cum ati facut-o voi insa nu se vede nimic nicaieri. E black peste tot. Oi fi prins unu bun :D
Sent from my iPad using Tapatalk HD
Cateva intrebari scurte (daca nu-si au rostul aici va rog sa imi spuneti unde sa le mut, sunt mai mult generale decat pentru iPad 3):
a. In aplicatia Youtube - cum se poate configura rezolutia? Pe PC poti alege pana la 1080 daca permite upload-ul. Aici am inteles ca nu prea merge, isi ia automat maximul sau ce face? In browser am intrat pe youtube, am doar HQ on sau off....
b. Exista o aplicatie gen Total Commander (un file manager) pentru iPad? Ce recomandati? (ce am gasit eu permite managementul doar celor din cloud sau al transferurilor, eu vreau sa vad structura interna a folderelor).
c. La inregistrare am facut cont pe Romania, pe App Store vad doar comentarii de la useri romani si sunt cam putine... se poate schimba asta sau trebuie sa fac un cont nou?
d. (si cea mai ciudata intrebare) Jocurile au demo? Adica ok, sa zicem ca vreau sa iau Infinity Blade 2, e laudat, arata super, dar am cum sa il testez cumva inainte sa il cumpar?
Am facut testele pentru defectele de care s-a scris aici - al meu nu are nicio problema cu afisajul/iluminarea.
Raspunsuri:
a. not really sure.
b. sa vezi structura interna a folderelor din iPad....99% sigur nu exista asa ceva. este un file explorer sau ceva asemanator in cydia, doar daca iti faci jailbreak.
c. Cel mai activ Appstore e cel din US. Iti poti faci usor un cont free acolo ca sa vezi ratingurile, eventual sa downloadezi aplicatii free. Poti folosi mai multe conturi pe Appstore, atata tot ca trebuie sa te deloghezi de el si sa intri pe cel dorit. Pe iPhone / iPad poti avea/utiliza aplicatii instalate de pe mai multe AppStores in acelasi timp ( nu exista nicio restrictie )
d. Nu toate jocurile au demo. Unele au versiune "free" sau "lite" care e un fel de demo. Dar asta depinde de la developer la developer. De exemplu Infinity Blade 2 nu are demo, dar asa intre noi il poti cumpara linistit. Merita fiecare dolarel + ca va avea in curand un update cu multiplayer :evil:
Sorry man, dar eu nu mai iau seriale SD de cel putin 2-3 ani. Nici nu e nevoie sa-ti spun cum se vad, pentru ca stiu din start: prost! Go 720p or beyond!
Majoritatea au anuntat ca pe 28.03 vor intra altele in stoc. Sper sa nu inceapa sa si urce preturile...
Nu stiu daca ti-l schimba pe loc si fara comentarii (mai ales ca nu prea au cu ce momentan)... S-ar putea sa se duca la service.
Felicitari! Cum stai cu yellow stuff? Overheating? Double charge time? :D
Cred ca ar fi trebuit postate in threadul de iOS...
Aplicatia YouTube merge in 720p (when possible). Poti incerca varianta mobile (din browser). Pentru iPad3 se asteapta un update la aplicatia YouTube.
File Managere gen Total Commander exista, dar "structura interna" nu o vei vedea decat cu iFile (requires jailbreak) sau aplicatii de pe PC (also jailbreak). Alternative ar fi aplicatii de genul iFiles, iStorage HD, FileBrowser & Co.
Recomand tuturor contul pe US. Alta viata decat pe Romania. Poti face switch intre ele, dar devine annoying.
Cele care au demo sunt variantele Free sau Lite. Iti recomand sa-ti iei aplicatii gen AppShopper, unde sa-ti faci un wishlist, sa te anunte cand sunt discounturi la aplicatiile dorite. La fel, poti sorta/vedea toate jocurile si aplicatiile care sunt la discount sau free for a day. Also, exista aplicatii dedicate de FFAD (Free For A Day). Good luck!
Felicitari!
Tint-ul ecranului este intradevar unul mai cald decat iDevice-urile ce le-am avut pana acum insa imi place, e ok. Overheating? What`s that? :) iPad 3 nu se supraincalzeste deloc, doar se incalzeste atat. In ceea ce priveste incarcarea da, dureaza mult asta e. Peste 6 ore lejer, inca n-am cronometrat pt ca il incarc peste noapte dar nu ma deranjeaza pt ca noaptea nu-l folosesc.
Tocmai ce am ajuns de la Flanco, dupa 3 ore de stat in magazin la ei, am reusit intr-un final sa-mi recuperez banutii.
Am fost de la ora 9, la deschidere, le-am aratat problema la baieti. Au luat ipad-ul, au facut poze la ecran, l-au verificat pe toate partile etc.
Am fost intrebat daca am depasit 48 de ore de cand am cumparat produsul, le-am confirmat ca a fost luat sambata, la orele 12.00.
Au verificat stocul, aveau model de schimb, mi-au confirmat ca mi-l schimba doar ca dureaza, procedura, au dat telefoane la manageri, sefi, nici ei nu mai stiau la cine sa apeleze.
La un moment dat am fost surprins sa aud, ca ei suna chiar la importatorul direct, sa verifice daca produsul a fost livrat in Romania > Flanco (asta chiar daca eu aveam factura, serie, etc)...WTF ?
Dupa acele cateva ore de asteptare, in care ei habar nu aveau cum sta treaba cu schimbarea produsului, sau ma rog cum se procedeaza in mod normal in astfel de cazuri, ma trezesc cu un domn, cu care nu vorbisem pana atunci, imi pune ipad ul in brate si zice: NU-L PUTEM SCHIMBA, TREBUIE SA VA DUCETI IN SERVICE . wtf ??????
Atunci am cerut sa vorbesc cu un manager, sau cine mama draq se ocupa de imbecilii se acolo, sa mi se spuna si mie cum imi pot recupera banutii, si de ce a trebuit sa astept atatea ore pentru schimbarea unui produs defect...
Centrele Flanco, oameni angajati, habar nu am cum si de ce, pe ce criterii, stiu doar ca am stat 3 ore intr-un magazin, unde toti se uitau unul la cealalt, fara sa stie care este ''procedura'' cum zic ei, in astfel de cazuri.
Trist, foarte trist !
ps: Managerul: Eu nu vad un defect, ce aveti acolo, dar se pare ca aveti dumneavoastra o slabiciune.
ps2: am avut timp sa verific si modelul expus, 16 gb white one, avea aceeasi problema ca si al meu, in acelasi colt al ecranului.
ps3: Mii de multumiri lui MonkY, sincer nu cred ca observam vreodata acel defect, la cumparare recomand a se studia cu atentie ipad ul.
Am fost si eu astazi sa vad noul iPad intr-un Media Galaxy. Am avut noroc ca nu era lume si langa el se afla un iPad 2. Le-am butonat pe amandoua, incercand sa vad diferentele. Sincer sa fiu nu m-a impresionat cu nimic. Rezolutia aia, cat o fi ea de buna, nu mi s-a parut un motiv sa iau iPad 3 in loc de 2. Am incercat diverse site-uri, aplicatii, video-uri pe youtube, reviste, etc si diferentele mi s-au parut minime. Ba chiar mi s-a parut ca 3-ul merge mai greoi la poze. Stiu ca toti vorbeati de incalzit si ca nu conteaza, dar sincer, ambele erau la incarcat iar 2-ul era rece in timp ce 3-ul era cald. Vara, chiar mi se pare deranjant. Trecerea de la iPad 2 la iPad 3 mi se pare ca si cea de la 3GS la 4. Nu prea merita decat daca esti fanatic, iar eu nu sunt. Cred ca am sa optez pentru un iPad 2 in loc de 3. Daca totusi gresesc ceva si imi puteti spuneti, pentru ca sincer nu m-a impresionat.
Uraaaa! L-am luat si eu! O bijuterie, nu altceva! Merci MonkY pentru ponturi! Am schimbat in magazin unul pe loc, care avea acel defect cu ledurile. De fapt l-am refuzat pe cel pe care incercau sa mi-l bage pe gat.
@iry - ma bucur ca ti-ai recuperat banutii pentru ca si eu tot de la Flanco, doar ca as fi murit cu ei de gat daca nu-mi schimbau.
@MonkY - sorry, eu am vrut sa iau prin banner de la emag, dar ei nu mai aveau pe stoc.
@tudyniuz - vad in profilul tau ca ai 20 de ani. Fara suparare si fara gluma iti spun: iti recomand sa faci o vizita la oftalmolog. Nu e de glumit cu asa ceva, mai ales de la o asemenea varsta. Sau deja porti ochelari?
Cat despe caldura sa fim seriosi. Am un Galaxy S2 care FIERBE! Am un laptop Dell care mai ca nu ia foc si face ventilatorul ala de zici ca-i avion (ajunge procesorul la 85-90 de grade). Nu ma sperie pe mine 35-36 de grade pe iPad. In rest, noi sa fim sanatosi! Revin dupa ce mai ma joc cu el.
Legat de ecran, iti spun atat, ca nu vreau dispute: Nu am gasit nimic preinstalat pe iPad 3, care sa ma impresioneze din punct de vedere vizual. Nici pe site-urile pe care am intrat cu cele doua in paralel nu am vazut diferente atat de mari incat achizitionarea unui 3 in loc de 2 sa fie justificata. Da este o diferenta, insa din cate am vazut, este prea mica incat sa merite investitia. Pentru mine cel putin.
Pentru mine trecerea de la 3GS la 4 a fost cel mai mare upgrade ever. Si nu sunt fanatic cum zici tu...
Nu are rost sa incercam sa te convingem. Eu cred ca te-ai convins singur de mult ca nu vrei noul iPad. Ma joc de cateva zile pe ambele iPad-uri, si de fiecare data cand ma intorc la 2 am impresia ca citesc textul prin ceata... E enervant, pentru ca deja se simte si cand trec la PC. Vreau Retina si pe PC si console, damnit!
Snake: sa-l stapanesti sanatos! Bafta la instalari! :)
P.S. Incarcarea la noul iPad a durat fix 6 ore... timp in care jucaria a fost complet rece.
Poate daca il folosesti mai mult, te obisnuiesti mai repede cu claritatea si ti-e greu sa treci la rezolutie mai mica. Stiu ca asa am patit eu cu 3GS-ul cand am luat iPod 4G cu retina. Ma scotea din minti ecranul lui 3GS. Inteleg si ce zici tu, insa pentru mine personal consider 2-ul optiunea mai buna. Oricum, ma bucur ca am citit mai multe pareri.
Eu de fapt acum mi-am dat seama... tu inca te uiti la seriale in 720 x 400 si lumea aici incearca sa te convinga de Retina! Oameni rai...
Lasand gluma deoparte, ideea este ca tu iti doreai un device si pt. gaming, si dupa cum stii sunt deja in lucru jocuri ce nu vor rula decat pe iPad3. N-ai ce sa-i faci... are quad core gpu, ram dublu... Sa nu-ti para rau atunci ca ai facut alegerea gresita... A nu se intelege gresit, iPad2 inca rulez! Doar ca multi nu ne luam doar pentru ce exista in momentul de fata. De exp. ce te faci daca Baldurs Gate nu va merge decat pe iPad3 (mai mult ca sigur ca nu se va intampla asta, dar am dat asa, o idee). Sau Infinity Blade Dungeons, anuntat pentru iPad3? Anyway, bafta!
Si revin cu ceva screenshots cu Retina, ca sa va faceti o idee mai buna despre ce si cum se intampla. Si cu ocazia aceasta veti vedea imediat diferenta aceea intre "low res pictures" si textul cu super antialiasing (faceti zoom pe cele cu reviste de exp.). Sorry, a trebuit sa le comprim un pic, ca erau niste .png-uri maricele (intre 3-5MB fiecare). Le-am facut .jpg deci vor apare ceva artefacte... dar sunt si asa suficient de mari.
La fel se intampla cu mai toate bateriile inteligente... E strict legat de calibrare. Initial se face fast charge, dupa care se face fill si dupa se reiau celulele care "n-au iesit la calcul". Apple daca vrea poate sa limiteze doar la fast charge si fill... dar in felul acesta am pierde ceva extra juice pentru ca s-ar opri incarcarea odata ce ar indica 100%. Eu unul prefer asa... dar ma astept ca dupa 5-10 incarcari sa se faca mai bine calibrarea bateriei (care e o chestie de soft).
De aceea va si recomand ca la inceput sa lasati peste noapte incarcarea... sau sa lasati chiar si dupa ce trece de 100%. Macar de cateva ori faceti chestia asta (descarcat complet, incarcat complet si peste). Merita efortul!
Bine ca mi-ai zis de cei de la Flanco ca sa-i evit in viitor.
Customer service de *****. Poate ar fi trebuit sa le spuna cineva ca iPad-urile / iPhone-urile din cate stiu nu se repara in perioada de garantie. E mult mai ieftin pt Apple sa-l inlocuiasca complet, decat sa plateasca traininguri si tehnicieni sa le repare !
@ tudyniuz Ai o oarecare dreptate, iPadul 2 si 3 tinute la o distanta normala de uz nu prezinta o diferenta chiar asa extrema la display. Da la iPad 3 e superb, dar nici la 2 nu e chiar de aruncat. Am facut azi la mall testul suprem....am dus-o pe prietena-mea sa faca o comparatie, ea fiind n00b, nu stia despre retina display etc. , initial a zis ca par la fel (la distanta normala de ochi, apoi cand s-a uitat mai atent a observat culorile mai intense, rezolutia. Dar reactia nu a fost cine stie ce, nu a fost de uimire, de....wow ce clar e fata de celalalt. Maybe she needs glasses :-B
Apple deja parca au o traditie, ca prima tura de produse sa fie cu unele defecte. Ce sansa era ca Monky, iry, ipadul de la stand etc. sa aiba acelasi defect ?
Ce spuneti, ar fi Ipad 3 o alternativa pentru un laptop? Pentru ca doresc sa imi cumpar una din cele 2 si nu stiu ce sa aleg.
Depinde pentru ce folosesti laptopul respectiv. Daca doresti o experienta axata pe browsing, da, este bun de considerat.