Originally Posted by
MonkY
De cand a aparut regula/legea asta? Si poti sa-mi arati exact ce lege din Romania spune ca este modarea ilegala? Exista doar cateva tari in lume (le poti numara pe degetele de la o mana) care considera modarea ilegala... si-atat. In rest, atata timp cat nu este interzisa modarea prin legislatia in vigoare, nu mai pune semnul = piraterie pt. ca nu e asa. Da, cei de la Microsoft te vor bana pentru modare, insa asta este politica lor (cu care esti de acord in momentul in care iti faci cont de Xbox Live). Va reamintesc ca Xbox 360 nici nu exista oficial in Romania, asa cum nici in lista de tari suportate de Live nu veti gasi Romania. Prin urmare, din start faceti o ilegalitate. So, let's not start this again...
Cu ocazia asta, va aduc aminte ca modarea/jailbreak-ul iOS-ului a fost declarat cat se poate de legal de catre Curtea Federala a Statelor Unite.
Modarea unei console inseamna pur si simplu modificarea acesteia in scopul de a avea acces la mai multe functii. La urma urmei este un produs pe care-l detineti si cu care puteti face ce doriti. Daca mai departe doriti sa instalati homebrew (care este legal) sau sa rulati custom code (linux de exp.)... e o treaba. Daca vreti sa rulati piraterii, atunci e cu totul alta mancare de peste. Pirateria este interzisa si sanctionata inclusiv de legile din Romania si nu este acceptata pe ConsoleGames.
Acum, am vazut ca unii sunt foarte obfuscati cand vine vorba de modare... in timp ce ei stau si descarca piraterii dupa torrents. Eu zic sa va calmati, si sa nu aruncati primii cu piatra, ca s-ar putea sa vi se intoarca... Si eu am acasa un PS2 modat, si un Xbox modat. Pe PS2 sunt fericit ca am reusit sa-mi pun toate jocurile originale pe HDD (in felul acesta blocul optic nu mai are moarte - ca dovada ca-l am de peste 10 ani), iar pe Xbox am XBMC, cel mai tare homebrew/media player ever made! La fel cum am si iPhone-ul cu jailbreak... cumpar linistit si din Cydia si din Apple Store. Faptul ca le am modate ma face pirat (confirm lui xBulk sau Cata96)? Eu zic ca absolut deloc, stiind ca tot ce am este original si nu am incalcat nici-o lege. Case closed!