Markovnikov: nu e chiar asa cu jocurile digitale (fata de sh-urile retail care se plimba pe la n persoane). Eu de exp. am contul de iTunes pe vreo 5 device-uri... Pe cand jocurile retail nu le impart cu nimeni. Cu alte cuvinte, un joc de PS3 ma costa 200 RON, pe cand un joc scump de pe AppStore de 30 RON, daca-l impart la 5, ma costa 6 RON per device. Si sa nu mai vorbim de cele care sunt 0.99 sau free.

Pe de alta parte, pe tablete/smartphones a prins foarte bine ideea aceea cu promotiile. Nu exista sarbatoare sau eveniment mai important la care sa nu vezi reduceri. Si de exp. EA face discounturi serioase chiar la jocurile mari: Fifa, Need for Speed, Tiger Woods, RiSK, Monopoly, Dead Space, Mass Effect, Mirrors Edge, Mortal Kombat, etc... de ajungi sa le cumperi pe preturi de nimic (de obicei 0.99 USD sau free). Imi place ideea ca practic daca nu ai bani multi, astepti si le prinzi la super oferta. Lucru care pe PSN sau Live nu prea il vezi, sau daca il vezi este in limite de genul "discount de la 45 USD la 35 USD"...

In alte cuvinte, se prefera o piata unde se vinde mult si ieftin... si ganditi-va ca la preturile acelea mici, mai ia si Apple 30% (nu stiu Google exact ce comision are).

Ideea e ca hardware-ul de pe tablete si smartphone-uri vad ca e intr-o crestere "exponentiala"... daca o tin tot asa (chiar ma uitam la nVidia cu al sau Kepler pentru mobile), o sa ajungem sa avem consolegames rulate 100%... si s-ar putea ca developerii sa faca un "shift" serios in directia aceasta. Chiar ma distra... Kepler pt. mobiles mai puternic decat PS3-ul... No comment!