Ma uitam deunazi ce se mai intampla in tabara Blackberry (ex. RIM) si ma bucuram ca in sfarsit au sarit si ei de pragul a 100.000 de aplicatii in BlackBerry World. Intr-adevar, sunt departe de numarul de peste 1 milion din celelalte tabere (iOS si Android), dar m-am gandit ca totusi au crescut enorm in atat de putin timp. Mi-a trecut entuziasmul instant in momentul in care am inceput sa arunc un ochi pe aplicatiile respective. Si cel mai grav a fost cand am realizat ca din cele aproximativ 120.000 de aplicatii, peste 47.000 din ele sunt facute de un singur developer: S4BB Limited.
Initial am zis wow, e mare lucru sa ai un developer serios care scrie apps pentru OS-ul tau si sa fie atat de dedicat. Dar mi-a trecut si asta dupa ce mi-au trecut prin fata ochilor mii de aplicatii de tipul Mega Shaver, Mega Machine Gun, Mega Fart, Flip Coin... Unele dintre ele nici nu se pot numi aplicatii. Mi s-a parut jenant ca Blackberry sa accepte orice ineptie de aplicatie, doar ca sa creasca numarul.
Si imediat am aflat si de Portathons, prin care Blackberry nu doar ca permite asemenea aplicatii, dar chiar si plateste 100$ pentru fiecare submission. Deci pe scurt daca faci vreo 50.000 de aplicatii de 2 lei, scoti DIN START 5000.000$. La Blackberry se scufunda corabia, dar ei platesc cate jumatate de milion pe niste gunoaie (ma scuzati, dar 99% din ce am vazut la S4BB asta sunt). Din pacate pentru mine asta este expresia clara "a-ti da cu stangul in dreptul". Double facepalm!