Single post: Clubul Apple Mac & macOS
-
Senior Member
Back to the Mac.
Vreau sa imi iau un desktop de Craciun. Oscilez intre un iMac si un Mac Mini.
Precizez ca vreau ca acesta sa fie "my primary computer" pentru multi ani de acum incolo : stocarea tuturor datelor, productie muzicala, editare foto si video etc. De aceea, vreau sa il tunez cat de mult imi permit.
Imi doresc foarte mult un iMac. Problema mea se leaga de limitarile care exista. NU vreau unul de 27", e mult prea mare si diferenta de la cel de 21" e de vreo 3000 RON. Dar pe cel de 21" nu pot sa pun i7 si 32GB RAM. Sunteti de parere ca unul de 21" cu i5 si 16GB RAM e suficient de future-proof? Sa zic, pentru 4-5 ani. Cu i5, Fusion Drive de 1TB si 16GB RAM, ajung pe la 8500 RON cu el.
Mai exista varianta Mac Mini, care nu a primit update de vreun an. Aici, cu un i7 la 2.6 GhZ ( fata de i5 la 2.7 pe iMac ), 16GB RAM si acelasi Fusion Drive de 1TB, ajung pe la 7300.
Chiar daca pare ca ies mai ieftin cu Mini-ul, monitorul meu de la PC nu mai duce, si mai am si costul perifericelor. Asta ma duce pe la 1000 RON, ajung la 8300 si tot cam pe acolo sunt. Nu as da aproape 2000 de euro pe o cutiuta care nu prea imi inspira incredere. La iMac, am totul "out of the box" si nu mai am de cheltuit niciun ban.
Am nevoie de un desktop solid si nu pot sa scap din vedere ca nu ii mai pot face upgrade-uri ulterioare.
Ce parere aveti ?