Single post: Clubul Apple Mac & macOS
-
\
E cea mai proasta perioada sa cumperi un iMac. Esti la 6 luni de la ultimul model si mai sunt tot 6 luni pana la modelul nou. Daca dai acum o caruta de bani pe unul, peste 6 luni te zgarii pe ochi ca modelul nou are cine stie ce chestie interesanta. Asa e mereu. Bine, in felul asta nu cumperi niciodata nimic, dar eu am ajuns la concluzia ca cel mai bun moment in care sa cumperi ceva de genul e chiar la lansare.
Daca vrei editari foto/video, iti trebuie neaparat i7. Also, placa video, pentru 100EUR cat e diferenta, mergi pe 780MX sau cum ii zice. MX cred ca e. Mie mi se pare inutil cel de 21.5. E doar 1080p, care peste 4-5 ani o sa fie precum un 1280x720 de acum. Nu e prea mare cel de 27, dupa ce il ai de o saptamana pe birou, nu o sa mai vrei altceva. Ia doar 16GB RAM si iti mai adaugi tu apoi, momentan nu cred ca vei avea nevoie de mai mult, poate doar daca faci cine stie ce nebunii. Sa nu iei 8GB ca primesti 2 placute de 4, ia 16GB ca primesti 2 de 8 si mai ai doua sloturi libere.
Eu as renunta la Fusion Drive si as lua SSD de 512. Iti va ajunge pentru zi de zi si cu un HDD extern prin Thunderbolt vei avea viteze foarte bune.
Future proof mie nu mi se mai pare nimic, am fost si eu in situatia asta anul trecut si am optat pentru PC pentru ca nu imi place sa raman in urma. Acum depinde ce vrei, dar eu as lua configuratie de mai sus. Si pe bune, umbla putin pe un 27" si nu o sa te mai intereseze piticania cealalta.