Single post: Recomandari si sfaturi pentru componente si calculatoare
-
Banned
Pentru MonkY care a vandut numai nVidia:
Nu stiu ce ai vandut tu iar lucrul asta nu constituie absolut niciun punct de reper pentru achizitie. Am placi grafice AMD si nVidia de multi ani, iar problema "driverilor" AMD este un mit urban in zilele noastre. Asa ca e total irelevant ca ai vandut numai nVidia facandu-i pe cei care ar alege AMD sa se simta inferiori "clientilor tai mai nebuni care nu cumpara asa ceva".
In acest moment driverii AMD sunt cat se poate de maturi si de stabili, nu sunt cu absolut nimic mai prejos decat driverii nVidia iar hardware-ul AMD este exemplar arhitecturat.
Pentru omul interesat de placa grafica:
GTX 770 este o placa grafica putin mai puternica decat R9 280x [care nu este decat un 7970GHZ optimizat]. Acest lucru se reflecta si in diferenta de pret. Intotdeauna intre placi echivalente ca performanta vor exista diferente in favoarea unuia sau celuilalt producator, datorita optimizarilor pentru acel joc.
De exemplu urmatoarele jocuri sunt optimizate pentru AMD si in acest moment jocurile care suporta MANTLE [API-ul LowLevel AMD alternativ DirectX] performeaza mai bine pe placile Radeon decat pe echivalentul de la nVidia.
- Battlefield 4 [suporta si MANTLE]
- Battlefield Hardline
- Thief
- Sniper Elite III
- Bioshock Infinite
- Crysis 3
Pe de alta parte urmatoarele jocuri sunt optimizate pentru nVidia:
- Batman: Arkham Origins
- Assassin’s Creed IV: Black Flag
- Watch Dogs
nVidia are placi grafice foarte bune, driveri foarte maturi, totul se rezuma intr-un final la PRET. Iar in acelasi segment de pret, vei alege placa in functie de ce joci, in functie de ce placa video prefera jocurile tale preferate.
Totul e o chestiune de GUST si ALEGERE. Fanboysme si haiterisme de genul AMD is mai bune sau nVidia is mai grozave sunt la nivel de grupa mijlocie gradinita, neavand niciun fundament tehnic care sa sustina aceste afirmatii. De asemenea faptul ca nu stiu cine vinde numai nVidia e la fel de irelevant in contextul discutiei, cum e irelevant sa spui ca Galaxy S5 sunt proaste pentru ca X a vandut numai iPhone...
Ca integratori, recomand integratorii premium pentru fiecare tabara in parte.
AMD: Sapphire, HiS, Asus, etc
nVidia: eVGA, ZOTAC, Asus, etc
Iti recomand racirile aftermarket. Am testat un Gigabyte 7970 versiunea cu 3 ventilatoare care face ca un aspirator, o implementare infecta apoi am testat un Sapphire Dual X 7970 iar placa se aude mai incet decat ventilatoarele din carcasa. Recomand sa stai deoparte de racirile aftermarket ale Gigabyte, sunt in general mai putin fericite.
Sapphire Dual X, Asus DIRECT CU II, MSI Twin Frozer sunt ceea ce iti ofera silentiozitate indiferent de BRAND. Este adevarat ca la modelele STOC varfurile de gama AMD sunt mai galagioase, impediment ce dispare odata cu achizita unui model cu racire custom.
Eu nu sunt FanBoy AMD sau nVidia, sunt obiectiv pentru ca am testat placi de la ambii producatori si de la mai multi integratori. La final fiecare achizitioneaza ce doreste.