Man, uita de vremurile cu PS2... pe-atunci nu prea aveai alternative. Acum, un amarat de smartphone sau tableta e de zeci ori mai rapid decat un PS2, si probabil iti ofera si mai multe jocuri. Also, PS2 a avut timp 12 ani ca sa ajunga la acea cifra de vanzari... lucru pe care nimeni nu-l va mai mentine in zilele noastre, pentru ca avanseaza mult mai repede tehnologic. Mai mult, nu uita ca PS2 a fost vandut o mare perioada de timp ca fiind "cel mai ieftin DVD Player" - multi si l-au cumparat in ideea ca "uite, e DVD player si stie si jocuri!".

Asa cum ai spus si tu, acum sunt alte vremuri, si trebuie sa concureze cu tonele de device-uri de gaming de pe piata. Daca ar fi sa compari rapid numai cu tabletele Apple... gandeste-te ca pana acum s-au vandut 270 milioane de tableta (iPad). Deci in vreo 4 ani numai ei au vandut mai mult decat Sony in 12. Stiu, comparam mere cu pere... insa de ce sa nu recunoastem, multi isi cumpara tablete pt. jocuri. Insa acum nu mai avem doar iPad, Nexus Tablet & Co... ci avem Fire TV (Amazon), Ouya, Nexus Player, PlayStation TV & Co.

Revenim insa la ale noastre (boom-ul consolelor next-gen). Daca au vandut pana acum vreo 10 milioane de console, fara prea multe jocuri disponibile... imi imaginez ca de-acum inainte vor vinde cel putin dublu (pe an) avand mult mai multe titluri la dispozitie. O sa vezi numai GTA V ce impact va avea - unii spun ca numai acest titlu singur va impinge cel putin 10 milioane de console noi la vanzare. Gandeste-te ca GTA V s-a vandut in peste 32 milioane de exemplare doar pe PS3 si Xbox 360, deci estimarea nu mi se pare exagerata.

Da, am zis 10 milioane de Xbox One, desi stiu ca ultima statistica (la sfarsitul lui August) era de vreo 6 milioane. Insa luand in calcul reducerile, faptul ca se apropie sarbatorile, Black Friday, extrem de multe titluri... eu zic ca luna asta sar de 10 milioane. Vom trai insa si vom vedea. Iar Sony va sari probabil de 15 milioane usor. Cum sa zic, daca la sfarsitul lui 2015 Microsoft va reusi sa vanda vreo 15 milioane iar Sony vreo 20, eu cred ca e foarte OK pentru ei. La urma urmei de-abia a trecut un an de la lansare... Desigur, acestea sunt cifrele optimiste...