Single post: Ultimul film vizionat / Recomandari filme
-
02-06-2015 19:10 #4271 SP
Member
Altered States
A trecut ceva timp de cand nu am mai scris o recenzie, dar vazand acest film nu m-am putut abtine. Celor familiarizati cu stilul regizoral al lui David Cronenberg vor savura cu intensitate acest film. Pelicula are ca protagonist un tanar William Hurt, si abordeaza diferite subiecte/idei/concepte privind regasirea eului personal, desavarsirea personalitatii, gasirea unor raspunsuri ultime legate de primordialitate etc. Este imbogatit cu "jocuri psihologice" pentru a evidentia dorinta paradisiaca a intelectului de a gasi raspunsuri care il depasesc, si care bineinteles, va fi supus unui destin tragic de a fi strivit de forte superioare (transcendente). De asemenea, trateaza si problema psihozei/ schizofrenei, prin ilustrarea imbinarii dintre constient si subconstient, care ajuta la sortarea gandurilor dar care in acelasi timp este si forma distructive. Este de remarcat faptul ca desi filmul este din 1980, a avut niste efecte interesante si psihedelice, care au redat clar cele vazute de protagonist, in intelegerea starilor acestuia. Am observat ca filmul este plin de simbolism, si sunt convins ca merita inca o vizionare. Dupa parerea mea, merita vazut, cred ca poate fi considerat horror, dar nu in sensul de jump-scare sau de a te speria cu fantome, ci mai mult unul psihologic si realist (realist alegoric vorbind).